Halfbroers en -zussen van over de hele wereld ontdekken elkaar met MyHeritage DNA

Halfbroers en -zussen van over de hele wereld ontdekken elkaar met MyHeritage DNA

Jaren geleden ontmoette Gina McClelland haar biologische vader voor de eerste en laatste keer. Na bijna vier decennia zonder hem te zijn opgegroeid, Googelde ze hem, en bracht uiteindelijk 3 uur met hem door in een winkelcentrum. Tijdens dat bezoek onthulde hij dat ze broers en zussen had… maar zei dat hij hen niet over haar kon vertellen omdat ze een “geheim” was en het hen van streek zou maken. Het leek erop dat ze nooit zou weten hoe het zou voelen om een zus te zijn.

Maar mede dankzij MyHeritage DNA, heeft Gina haar broers en zussen gevonden en weer met hen in contact gebracht. Vorig jaar vlogen Gina en haar halfzus Wendy naar de Dominicaanse Republiek om hun broer Larro voor het eerst te ontmoeten.

Bekijk hun verbazingwekkende verhaal in de video hieronder:

‘Je bent een geheim’

Gina groeide op in de omgeving van Toronto als dochter van een alleenstaande tienermoeder. Het enige wat ze van haar vader wist, was zijn naam: Larry Cooper. Ze groeide op en kreeg zelf vijf kinderen, en op 37-jarige leeftijd besloot ze hem te googelen. Er dook een foto op van een man die sprekend leek op een van Gina’s dochters. Ze nam contact met hem op en hij stemde erin toe haar te ontmoeten voor die ene ontmoeting.

“Ik weet nog dat de tranen over zijn wangen liepen toen hij wegliep,” zegt Gina. “En ik wist in mijn hart dat ik hem nooit meer zou zien.”

Een reactie op een overlijdensbericht 

Nadat Larry haar laatste e-mail niet beantwoordde, kreeg Gina een zinkend gevoel, en besloot ze hem opnieuw te googelen. Deze keer vond ze een online overlijdensbericht.

De rouwadvertentie had een sectie opmerkingen, en een van de opmerkingen trok Gina’s aandacht: een vrouw genaamd Wendy schreef dat Larry haar vader was, en wilde in contact komen met iemand die haar meer informatie kon geven over zijn dood.

Gina besloot Wendy te schrijven en haar te laten weten dat ze halfzussen waren. Wendy was geschokt – ze wist van twee andere halfzussen, maar haar vader had haar nooit over Gina verteld.

Wendy en Gina kregen een band met elkaar en begonnen van elkaar te genieten als zussen.

Een verrassende broer of zus

Met Kerstmis in 2017 besloten Gina’s en Wendy’s families hen MyHeritage DNA-tests te geven om hun zusterschap te bevestigen en hen een kans te geven meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis.

Toen Gina’s resultaten binnenkwamen, was er een halfzus-match… maar tot haar schrik was het niet Wendy of Laura! Het was een vrouw genaamd Brigitte Currie, die ook opgroeide in Toronto en slechts 9 dagen ouder is dan Gina. Brigitte was opgevoed door een alleenstaande vader die ook onlangs was overleden – maar Larry was het niet. Ze was er zeker van dat de biologische moeder die ze niet kende de match moest zijn. Maar toen Wendy’s resultaten binnenkwamen, kwamen ze met z’n drieën overeen – wat aangaf dat haar connectie met hen via haar vader liep, en dat de man die haar opgevoed had, niet haar biologische vader was.

De schok voor Brigitte was immens. Niet alleen was de man die haar opgevoed had en die ze onlangs verloren had niet haar biologische vader, ze had ook nog 3 zussen en een broer waarvan ze het bestaan niet kende.

‘Ik wil alles weten’

Terwijl Brigitte de tijd nam om dit alles te verwerken, besloten Gina en Wendy naar de Dominicaanse Republiek te vliegen om eindelijk hun broer, Larro, te ontmoeten – die Wendy al kende voordat Gina contact met haar opnam. Larro was de enige van de broers en zussen die door Larry was opgevoed.

“Voor mij was mijn vader de beste man in de wereld, mijn superheld,” zegt Larro. “Het moeilijkste toen hij overleed, was dat ik daarna wist dat ik nog meer broers en zussen had. Op dat moment begon het leven te veranderen.”

“Ik ben opgegroeid als enig kind en nu heb ik meerdere broers en zussen, en daar ben ik best blij mee,” zegt Gina. “Mijn broers en zussen hebben me geholpen een deel van mezelf te zien dat ik nooit heb kunnen zien toen ik opgroeide.”

“Het vinden van mijn broers en zussen was echt fantastisch,” zegt Larro. “Ik wil alles weten.”

“We maken herinneringen,” zegt Wendy. “Ik zal dit nooit vergeten.”

Na hun hereniging met Larro in de Dominicaanse Republiek, gingen de zussen samen op vakantie en kregen ze bijpassende tatoeages om hun band te bezegelen. Ze hopen Larro ooit naar Canada te kunnen halen, zodat het laatste stukje van de puzzel eindelijk op zijn plaats valt en ze kunnen genieten van het feit dat ze één familie zijn.

Klaar om uw eigen ongelooflijke ontdekkingen te doen? Bestel vandaag nog uw MyHeritage DNA-kit.