Ik ontdekte dat ik een andere vader had en kreeg een nieuwe familie met MyHeritage DNA

Ik ontdekte dat ik een andere vader had en kreeg een nieuwe familie met MyHeritage DNA

Vaak doen mensen een DNA test omdat ze al lange tijd op zoek zijn naar hun verwanten. Maar soms brengen de DNA-resultaten familieleden samen die geen idee hadden wie ze misten.

Dit was het geval met Debra Biagini, momenteel 62 jaar. Debra is opgegroeid met twee ouders en had nooit gedacht dat de man die haar heeft opgevoed, niet haar biologische vader was. Dus toen ze de MyHeritage DNA-test deed en zag dat ze een vader-dochter match hd met een man die ze nog nooit had ontmoet, ze kon haar ogen niet geloven! Haar biologische vader, Theodore Roosevelt Britton Jr., was een voormalige Amerikaanse ambassadeur en hij heeft nooit van Debra’s bestaan geweten. Toen hij dat eenmaal wel deed, verwelkomden hij en zijn familie haar liefdevol in hun leven.

Bekijk hier hun hartverwarmende verhaal:

Debra Biagini verhuisde 30 jaar eerder naar Rome, Italië voor werk. De beide ouders die haar hebben opgevoed, zijn inmiddels overleden. Toen ze de leeftijd van 60 naderde, wilde ze iets speciaals voor zichzelf doen op deze speciale kroonverjaardag. Een vriendin stelde voor om een ​​DNA-test te doen en naar de regio te reizen met het hoogste etniciteitspercentage in de resultaten, als een kans om Debra’s Afrikaanse afkomst te ontdekken. Debra vond het een geweldig idee en bestelde een MyHeritage DNA kit.

Maar de informatie die haar leven voor altijd veranderde, stond niet in haar etniciteitsschatting. Het stond bovenaan haar lijst met DNA matches: Theodore Roosevelt Britton Jr., een match van 48,5% – wat aangeeft dat hij haar vader was.

“Op dat moment keek ik mezelf letterlijk aan in de spiegel en vroeg mezelf: Wie ben jij?”, aldus Debra.

Terwijl ze de naam voor zichzelf herhaalde, realiseerde ze zich dat ze hem herkende: er was een man genaamd Ted Britton met wie haar moeder in de jaren ’50 had gewerkt en waar ze liefdevol over sprak. Wat haar moeder haar niet had verteld, was dat ze een affaire had gehad met Ted, en dat Debra het resultaat was.

Debra zocht op Google naar Ted en vond veel informatie over hem vanwege zijn werk als Amerikaanse ambassadeur. Ze zag meteen veel van zichzelf in hem.

Blijkbaar had haar moeder het Ted ook niet verteld. Toen Debra erin slaagde contact met hem op te nemen, schrok hij.

“Toen ik de naam Biagini hoorde en dat het om een dochter zou gaan, zei ik:‘ Oh nee nee, ik niet, ik heb nooit iets geks gedaan in Italië of iets dergelijks”, herinnert Ted zich. “Maar toen … eindelijk ontdekte ik de naam van haar moeder, en ik zei: ‘Ahaaa … ze heeft nooit iets gezegd!’ ”

“Ik had een geweldige vader in de eerste helft van mijn leven, die een geweldige, zorgzame, attente persoon was … en opeens sta ik voor een nieuwe vader”, aldus een verbaasde Debra.

Teds familie heeft Debra volledig omarmd als onderdeel van de familie. “Ik ging van het hebben van een broer naar ineens twee zussen en nog twee broers, nichten en neven”, zegt Debra.

“Het is iets waarover je misschien leest in boeken of iets wat andere mensen overkomt”, zegt Debra. “Maar je denkt niet dat dit jou zal gebeuren!”

Hun verhaal is gepubliceerd in de New York Post afgelopen jaar.

Welke ongelooflijke ontdekkingen zult u kunnen doen als u een MyHeritage DNA-test doet?

Ontdek het zelf en bestel uw DNA kit vandaag nog.