Tromgeroffel aub: dit zijn de winnaars van de Moederdag Challenge!

Tromgeroffel aub: dit zijn de winnaars van de Moederdag Challenge!

Bedankt aan iedereen die de afgelopen weken foto’s heeft ingezonden van de generaties moeders in uw stamboom als reactie op de #momsinmyfamily-challenge! We hebben genoten van het zien van de foto’s en het lezen van de verhalen van uw opmerkelijke moeders, grootmoeders en overgrootmoeders. Het is hartverwarmend om meerdere generaties vrouwen zo samen te zien!

We zijn verheugd om de winnaars te presenteren!

Susan Jernigan McCullough deelde deze prachtige collage van trouwfoto’s:

De collage toont de dochter van Susan en al haar voorouders van moederskant die drie generaties teruggaan: haar moeder (Susan), beide grootmoeders en alle vier de overgrootmoeders. De eerste van deze foto’s werd genomen in 1905. Absoluut ongelooflijk, en waarschijnlijk het resultaat van veel uitstekend genealogisch onderzoek! Gefeliciteerd, Susan, en goed gedaan!

Vervolgens ontvingen we dit juweeltje van Jacob Rainer in de MyHeritage Users Group:

“Deze foto geeft de vrouwelijke afstamming weer van mijn eerste, helaas overleden, vrouw”, schrijft Jacob. “Op de foto zijn hele sterke vrouwen te zien. Twee wereldoorlogen, een vlucht, twee valutahervormingen die ze met succes onder de knie hebben. De oudste werd geboren in 1872. De jongste in 1965. ” De foto is ingekleurd met MyHeritage In Color ™. Bedankt voor het delen, Jacob, en gefeliciteerd!

Onze volgende winnares is Peggy Wilkins, die deze prachtige collage met ons deelde:

“Ik heb dit gemaakt voor Moederdag als eerbetoon aan alle zeer sterke vrouwen in mijn familie”, schrijft Peggy. “Mijn betovergrootmoeder Julia en haar dochter Emelie emigreerden in 1870 vanuit München, Duitsland naar Amerika. Julia had 2 kinderen, maar Emelie had er 15, en haar dochter Henrietta had er 13, inclusief mijn moeder Frances. Er waren 6 dochters en ze was nummer 4, zoals ze me altijd herinnerde! Ik ben Peggy, haar enige dochter, en Rebecca is de oudste van mijn twee dochters. Rebecca is net getrouwd in november en is nog geen moeder. Ik ben zo blij dat ik portretten van mijn voorouders heb om te delen, en dankzij jullie fotohulpmiddelen kwamen ze na 100 jaar weer tot leven.” Wat een ongelooflijk eerbetoon aan 6 generaties sterke en mooie vrouwen! Gefeliciteerd, Peggy!

De volgende winnaar is Bob Hilliar, die de volgende foto’s heeft ingezonden:

Op de kleurenfoto zijn Bills moeder en twee zussen te zien, en op de zwart-witfoto zijn zijn grootmoeder van moederskant en haar zussen te zien. “Geen mannelijke nakomelingen in geen van beide generaties”, schrijft Bill. “Wat er is gebeurd om mijn broer en mij geboren te laten worden, is een mysterie!”

“Beide generaties waren geweldige verhalenvertellers, vooral over de wereldoorlogen”, herinnert Bill zich. “Mijn grootmoeder was tijdens de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk en had een medaille voor haar scherpschieten bij Bisley, maar was eigenlijk werkzaam als kokkin. Soms smokkelde ze restjes naar uitgehongerde krijgsgevangenen, uiteraard strikt tegen de regels in.

‘Mijn moeder en haar zussen zouden praten over de Tweede Wereldoorlog en de Blitz in Bristol. Ze zouden dekking zoeken voor de bommen in de kelder van hun familiecafé in het stadscentrum (waarschijnlijk veiliger dan sommige openbare schuilplaatsen).”

Ongelooflijke verhalen. Van harte, Bill!

Last but not least, stuurde Tambra Byrne ons de volgende foto:

De foto toont 5 generaties oudste dochters, beginnend met Tambra’s dochter en eindigend met Tambra’s overgrootmoeder. “We zijn allemaal oudste kinderen in ons gezin en we zijn allemaal dochters”, schrijft Tambra.

Ze voegt er ook aan toe: “Mijn overgrootouders hadden 2 dochters en 1 zoon. De zoon is omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Hij is nooit getrouwd en heeft nooit kinderen gekregen. Dus de achternaam Lee stierf toen mijn overgrootvader stierf. Om de achternaam in de familie te houden, is de middelste naam van mijn moeder Lee, mijn middelste naam Lee, de middelste naam van mijn dochter is Lee en nu is de middelste naam van mijn kleindochter Lee. Ik hoop dat mijn kleindochter de traditie voortzet.” Wat een prachtige manier om uw familiegeschiedenis in ere te houden. Gefeliciteerd, Tambra!

Felicitaties aan alle winnaars en iedereen bedankt voor het insturen van jullie foto’s en verhalen. We zijn onder de indruk van alle manieren waarop u de opmerkelijke vrouwen in uw leven in het zonnetje heeft gezet!