Na 30 jaar heb ik ontdekt wie mijn biologische vader was

Na 30 jaar heb ik ontdekt wie mijn biologische vader was

Ingrid Goeury, een MyHeritage-gebruiker uit Frankrijk, wist al sinds haar tienerjaren dat de man met wie ze opgroeide niet haar biologische vader was. Na 30 jaar vragen heeft MyHeritage DNA eindelijk antwoorden gegeven. Hier is haar verhaal.

Mijn verhaal begint in augustus 2018. Ik deed een MyHeritage DNA-test omdat ik sinds mijn 14e wist dat de vader wiens naam ik droeg niet mijn biologische vader was. Destijds was het nogal een schok voor mij – een enorm familiegeheim dat aan het licht was gekomen.

Ingrid

Ingrid

Toen ik een maand later mijn DNA-resultaten ontving, leverde dit geen DNA matches dichtbij op – alleen enkele zeer verre neven verspreid over de hele wereld. Dus ik legde het opzij en ging verder.

De verrassing

Maar in september 2020 kreeg ik een bericht van Fanny Bourdarias. Fanny had de DNA-test gedaan om haar halfbroer te helpen, die ook zijn biologische vader nooit heeft gekend (zijn moeder stierf terwijl ze het geheim bij zich hield). Ze had nooit gedacht dat zij het zou zijn die een onverwachte match zou vinden. Ze kreeg de verrassing van haar leven!

Ik was op vakantie in het buitenland toen ze contact met me opnam en me een screenshot van de MyHeritage-site stuurde, waaruit blijkt dat we een DNA-match van 25,3% hebben en dat onze geschatte relatie een halfzus was. In het begin was ik wat sceptisch, maar ze vertelde me dingen die niemand over haar vader had kunnen weten. Onze vader. Ik was in totale shock.

Een familiegeheim, eindelijk onthuld

Ik ben geboren in Nancy, Frankrijk – en Fanny ook, 5 jaar later. We woonden jarenlang slechts een paar kilometer bij elkaar vandaan zonder het te weten.

Onze vader was soldaat en hij werd overgeplaatst naar verschillende locaties voordat hij zijn dienst op Corsica beëindigde.

Ingrid’s en Fanny’s vader (foto ingekleurd met MyHeritage In Color™)

Ingrid’s en Fanny’s vader (foto ingekleurd met MyHeritage In Color™)

Helaas stierf hij in 2004 aan kanker. Ik zal jammer genoeg nooit het genoegen hebben hem te kennen.

Fanny woont nog steeds op Corsica. Vanwege COVID-19 hebben we elkaar niet kunnen ontmoeten, maar we hebben plannen om elkaar binnenkort te ontmoeten.

Ik heb 30 jaar lang vragen gesteld over wie ik was omdat ik op niemand in mijn familie leek. Fanny en MyHeritage hebben dit gat in mijn leven opgevuld.

Fanny

Fanny

Ik weet nu dat ik op mijn vader lijk – qua uiterlijk, maar misschien ook op andere manieren.

Fanny en ik schrijven elkaar elke dag en sturen elkaar foto’s.

Ze stuurde me foto’s van onze vader en haar 3 broers en zussen. Aan mijn kant heb ik 2 halfzussen en een halfbroer.

Ingrid’s en Fanny’s vader (foto ingekleurd met MyHeritage In Color™)

Ingrid’s en Fanny’s vader (foto ingekleurd met MyHeritage In Color™)

Ik had een jongere broer, Olivier, die twee jaar na mij werd geboren, samen met Fanny, maar helaas stierf hij op de leeftijd van slechts 20 maanden aan meningitis. Hij rustte al die jaren in Messein, een dorp op 5 kilometer van mijn huis, zonder mijn het weten.

Dankzij Fanny, die de eerste stap naar haar heeft gezet, heb ik de zaak bij mijn moeder kunnen aankaarten. Mijn moeder zorgde ervoor dat ze zich zeer welkom voelde en sindsdien hebben ze regelmatig contact.

Dit is in het kort ons verhaal. Ik kan geen woorden vinden om MyHeritage te bedanken.