Dochters van moeder en peuter gescheiden in Auschwitz eindelijk herenigd

Dochters van moeder en peuter gescheiden in Auschwitz eindelijk herenigd

Anderhalf jaar geleden brachten we het buitengewone en tegelijk hartverscheurende verhaal van een moeder en peuter die in Auschwitz van elkaar gescheiden werden, om elkaar nooit meer terug te zien. Hun dochters vonden elkaar echter dankzij een MyHeritage DNA-test.

Het doet ons bij MyHeritage enorm veel plezier te kunnen melden dat we onlangs hun eerste persoonlijke hereniging mogelijk maakten in de vorm van een wel erg bijzondere verrassing voor Eva’s zussen, Dena en Jean, die in de Verenigde Staten wonen.

Kijk hoe Clare haar tantes, die ze nog maar net had ontdekt, verrast in de video hieronder:

Dit verhaal werd gepubliceerd in de Washington Post, de New York Post, de Daily Mail en nog tal van andere media in verschillende talen over de hele wereld.

De opmerkelijke ontdekking die ze in 2020 deden, viel samen met het begin van de COVID-19 pandemie. Helaas weerhield dat de nieuwgevonden familieleden ervan elkaar te kunnen ontmoeten. Nadat ze elkaar hadden gevonden, hadden ze om de twee weken contact via Zoom, maar ze wisten niet wanneer ze elkaar in levenden lijve zouden kunnen zien.

Toen de reisbeperkingen van Groot-Brittannië naar de VS eindelijk werden opgeheven, maakte Clare van de eerste gelegenheid gebruik om haar tantes op te zoeken. Om hun reünie extra speciaal te maken, hield ze haar reis echter geheim en verscheen ze onaangekondigd bij ze voor de deur!

Het MyHeritage Onderzoeksteam was al die tijd nauw betrokken geweest sinds Clare, Dena, en Jean contact met ons opnamen om hen te helpen hun ontdekking te bevestigen. Als voorwendsel hadden we Dena en Jean gevraagd of we ze die dag thuis mochten interviewen, en vertelden we ze dat we parallel daaraan Clare bij haar thuis in het Verenigd Koninkrijk zouden interviewen.

De cameraploeg arriveerde en begon de zussen te interviewen over hun moeder en hun zoektocht naar hun lang vermiste zus. Op dat moment was Clare onderweg van het vliegveld naar hun huis.

Toen ze een teken kreeg, klopte Clare op hun deur en kwam de kamer binnen met de woorden: “Mag ik alsjeblieft deelnemen aan dit interview?”

Dena en Jean waren sprakeloos en sprongen meteen overeind om haar te omhelzen. Ze konden hun ogen niet geloven!

Na een paar langverwachte knuffels, groepsfoto’s, en een kopje koffie aangevuld met Jeans zelfgebakken koekjes, vroeg onze crew de drie op de bank plaats te nemen om ze samen te interviewen.

“We zijn nu bijna twee jaar in contact met elkaar,” zei Dena, “maar wisten nooit zeker wanneer deze dag ooit zou komen.”

“MyHeritage, dit is werkelijk onvoorstelbaar,” riep Jean uit.

“Wat ik op dit moment vanbinnen voel, is ongelooflijk, en dat gevoel wens ik iedereen toe,” voegde Dena eraan toe.

Eerder beschreef Clare deze ontmoeting als een van de hoogtepunten van haar leven. Jean zei dat het ontdekken van haar verloren familie haar nu pas echt compleet maakte.

De familie kon twee weken samen genieten van het inhalen van de verloren tijd, voordat Clare weer naar huis keerde. Intussen plannen ze al hun volgende bezoek, waarbij de tantes ditmaal naar het Verenigd Koninkrijk zullen vliegen.

We zijn bijzonder vereerd dat we deze reünie konden waarmaken en hopen dat deze prachtige familie nog vele jaren van elkaar mag blijven genieten.

Voor diegenen onder jullie die nog steeds op zoek zijn naar een verloren familielid… weet dat er steeds hoop is, zelfs na 75 jaar. Probeer meer over jouw familiegeschiedenis te weten te komen met MyHeritage – u weet immers nooit wat u zult ontdekken.