Ik heb eindelijk de halfbroer ontmoet die ik via MyHeritage DNA heb gevonden

Ik heb eindelijk de halfbroer ontmoet die ik via MyHeritage DNA heb gevonden

Anna Sardis groeide op in Cleveland, Ohio, in een familie van Griekse immigranten. Ze wist altijd dat ze in Griekenland was geboren, maar wat ze niet wist – tot ze volwassen was – was dat ze was geadopteerd. Nadat ze de familie van haar biologische moeder had gevonden, deed ze een DNA-test en uploadde ze haar gegevens naar MyHeritage – en vond een halfbroer aan de kant van haar biologische vader!

Dit is haar verhaal: 

Toen ik in de twintig was, verhuisde ik naar het huis van mijn ouders en begon ik oude dossiers in de kelder door te spitten. Toen ik in de jaren zestig aankwam, vond ik wat informatie die gewoon niet klopte. Mijn broer is geboren in 1965 en ik vond een medisch dossier waaruit bleek dat mijn moeder in september van dat jaar een miskraam had gehad. Dat betekende dat het onmogelijk was dat mijn broer 3 maanden later bij haar geboren kon zijn.

Ik ging op zoek naar meer informatie en kwam er al snel achter dat mijn ouders zowel mij als mijn broer uit hetzelfde weeshuis in Athene hadden geadopteerd.

Toch heb ik, uit respect voor de familie die mij heeft opgevoed, besloten om niet meteen iets te doen aan deze informatie. Pas 30 jaar later ging ik actief op zoek naar mijn biologische familie in Griekenland.

Iedereen kent iedereen in kleine dorpjes in Griekenland, dus besloot ik om te proberen mijn familie te zoeken door daarheen te reizen in juni 2019 – ik ontdekte dat mijn moeder was overleden op 52-jarige leeftijd, maar ik had 3 halfzussen, ooms, tantes , en neef en nicht! Ik was verbijsterd, opgewonden en dankbaar dat ze me verwelkomden. Ik ging terug om ze te ontmoeten in september van dat jaar.

Een nieuwe ontdekking met DNA

Nadat ik terug was in de Verenigde Staten, deed ik een DNA-test om te zien of ik nog iets over mijn familie kon vinden, maar ik kreeg geen interessante matches. Daarna heb ik mijn resultaten geüpload naar MyHeritage. Tot mijn ongeloof hoorde ik dat ik een halfbroer in Zweden had, maar deze keer van de kant van mijn biologische vader!

Ik stuurde hem meteen een bericht en de rest is geschiedenis.

Anna met haar halfbroer Mats

Anna met haar halfbroer Mats

We waren van plan elkaar in maart 2020 te ontmoeten, maar slechts een paar dagen voor de vlucht van Mats zaten we in COVID-lockdown.

Het was behoorlijk deprimerend, maar we bleven praten, bijna elke dag, en leerden elkaar steeds beter kennen. Mats kocht in 2021 opnieuw een ticket, maar annuleerde opnieuw vanwege COVID. We dachten bij onszelf, we kunnen niet sterven voordat we elkaar ontmoeten!

Bij de gratie van God was het bij drie keer scheepsrecht. Mats en ik konden elkaar eindelijk ontmoeten in mei 2022. Hier is een video die we hebben gemaakt van het moment dat we elkaar eindelijk persoonlijk ontmoetten.

Het waren twee geweldige weken! Hij is nu terug in Zweden en we plannen binnenkort weer een ontmoeting! Mijn zussen komen in juli naar Amerika voor de bruiloft van mijn zoon en ik tel elke dag mijn zegeningen dat mijn familie op zo’n geweldige manier groeit!

Anna en Mats met verdere familieleden

Anna en Mats met verdere familieleden

We hebben nog steeds geen spoor van onze biologische vader, maar we checken MyHeritage vaak om te zien of er iets verschijnt. Als het is voorbestemd, zal het op een dag zo zijn!

Mats en ik delen dezelfde vader, mijn zussen en ik delen dezelfde moeder, maar we voelen ons allemaal verbonden.

Bedankt MyHeritage, om die schakel te zijn in onze familieketen!

Heel veel dank aan Anna voor het delen van haar verhaal!

Heeft u een verhaal over een geweldige ontdekking die u via MyHeritage hebt gedaan? Laat het ons weten!