Dochter legt moment vast wanneer ze het aan haar moeder vertelt: Je broer heeft je gevonden na decennia van elkaar verwijderd te zijn

Dochter legt moment vast wanneer ze het aan haar moeder vertelt: Je broer heeft je gevonden na decennia van elkaar verwijderd te zijn

Toen Mary Gambrell het telefoontje kreeg, was het voor haar heel duidelijk dat ze het moment moest vastleggen waarop ze haar moeder het nieuws vertelde. Dus zorgde ze ervoor dat haar camera draaide – en dat haar moeder zat – toen ze de ongelooflijke ontdekking onthulde die ze deed dankzij MyHeritage DNA: “De man die ik vandaag sprak, was eigenlijk op zoek naar jou. Je hebt een broer die Randolph heet.”

Je kan zien wat er daarna gebeurde in de video hieronder, die Mary op TikTok plaatste:

@marysmoving

literally found my people #ancestry #myheritage #23andme

♬ original sound – marysmoving

14 broers en zussen uit elkaar gerukt

Bobbi. de moeder van Mary, heeft haar hele leven gezocht naar de broers van wie ze wist dat ze ergens in de Verenigde Staten verspreid waren, maar zonder succes.

“Mijn moeder is een van de 14 broers en zussen die voor adoptie zijn geplaatst”, vertelt Mary. “Ze zijn geboren in Louisiana maar hun jeugd was moeilijk, de grootvader stierf op jonge leeftijd en het opvoeden van 14 kinderen in was te complex. Mijn moeder wist niet veel over hen, behalve hun namen.”

De 14 kinderen werden in de hele V.S. voor adoptie geplaatst. Bobbi was 4 jaar oud toen ze voor adoptie werd geplaatst in Florida, net als twee van haar zusjes, en woonde bij een pleegmoeder. Tot haar 14e hield ze contact met haar zussen, maar uiteindelijk viel de band weg. “Mama wist niet eens wat haar echte naam was tot haar eerste dochter werd geboren”, zegt Mary. “Pas toen, in het ziekenhuis, ontdekte ze haar volledige naam. Sindsdien hoopte ze hen ooit te vinden, maar ze heeft nooit informatie kunnen vinden. Ze had niet veel opties en ze hoopte dat er op een dag een wonder zou gebeuren en dat ze terug zouden keren in haar leven.”

Mary and her mother Bobbie

Mary en haar moeder Bobbie

Mary gaat de uitdaging aan

Mary, die in de 30 is en momenteel haar eerste kind verwacht, ging de uitdaging aan. “Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar mijn DNA, om te weten waar ik vandaan kom en wat mijn herkomst is”, zegt ze. “In de zomer van 2021 besloot ik een DNA-test te doen, ik wachtte geduldig op de uitslag.” De eerste resultaten brachten niets nieuws voor Mary of Bobbi: ​de overeenkomsten waren niet sterk genoeg om tot een doorbraak te komen.

Een paar weken geleden rinkelde de telefoon van Mary. Een man genaamd Randolph Mitchell was aan de lijn. “Het is een beetje vreemd, ik weet het, maar ik geloof dat ik je oom ben”, zei hij tegen een verbaasde Mary. Hij vestigde haar aandacht op de nieuwe DNA-matches die ze had ontvangen op haar MyHeritage account. “Ik ben een van de 13 broers van je moeder”, zei hij. “Tot nu toe heb ik drie zussen kunnen vinden; jouw moeder is de vierde.”

“Hoe wist je me te vinden?” vroeg ze.

“Ik ben een gepensioneerde politieagent”, antwoordde hij. “Blijkbaar ben ik mijn vroegere baan nog niet vergeten, ik zag jouw naam als mijn match en het lukte me om de puzzelstukjes in elkaar te passen en jou te contacteren.”

Randolph deelde zijn geboorteakte, waarop de ouders van Bobbi ouders staan – de grootouders van Mary. Hij stuurde ook foto’s van zichzelf en zijn dochter, nicht van Mary.

Randolph en zijn dochter, Miya

Randolph en zijn dochter, Miya

“Het was een heel interessant gesprek”, zegt Mary. “Ik wist niet hoe ik het mijn moeder moest vertellen.”

Met zijn foto op een telefoonscherm in haar ene hand en een andere telefoon die het moment op video opnam in de andere, vertelde Mary haar moeder over de broer die ze voor haar had gevonden. “Ik heb vandaag met Randolph Mitchell gesproken, hij belde me. Je broertje belde me vandaag”, zegt ze in de video.

De schok van Bobbi is voelbaar. “Echt waar?” vraagt ze. Na een paar momenten om het nieuws te laten bezinken, belt Mary Randolph. “Hoi oom, ik heb je zus hier bij me”, zegt ze.

“Hoe gaat het?” vraagt Bobbi aan haar broertje.

“Het gaat geweldig, ik heb je gevonden!” antwoordt hij.

Op dat moment kon Bobbi haar tranen niet langer bedwingen. “Het spijt me zo, ik kan nu niet praten. Het is nu te veel”, zegt ze in de video, haar stem breekt. Mary meldt dat ze desondanks een uur lang bleven praten!

Ze zijn van plan elkaar voor het eerst te ontmoeten sinds ze als kind van elkaar gescheiden werden. “Dit is een heel spannend moment voor mij, het is een droom die uitkomt”, zegt Mary.

Hartelijk dank aan Mary en Bobbi voor het delen van deze kostbare momenten met ons! Als u een ongelooflijke ontdekking hebt gedaan met behulp van MyHeritage, dan horen wij dat graag. Deel het met ons via dit formulier of mail het naar ons op nederland@myheritage.com.

Bestel een MyHeritage DNA kit