Julie en Julie: Zussen met dezelfde naam vinden elkaar na meer dan 60 jaar en hun overeenkomsten zijn verbluffend

Julie en Julie: Zussen met dezelfde naam vinden elkaar na meer dan 60 jaar en hun overeenkomsten zijn verbluffend

Het verhaal van Julie Mamo begint met een paar bezorgde grootmoeders die in 1955 in de kerk in Kent, Engeland, aan het praten waren. De ene grootmoeder vertrouwde de andere toe dat haar kleindochter, Lillian, op 17-jarige leeftijd buitenechtelijk zwanger was geworden. De andere zei dat haar kleindochter, Mavis, op zoek was naar een baby om te adopteren. En zo werd besloten: toen Lillians baby, Julie, 9 dagen oud was, adopteerde Mavis haar. Niemand in de familie van Lillian wist van baby Julie, behalve haar ouders en grootouders.

Overgrootmoeder van Julie Mamo (rechts) met Julie’s oma als jong meisje. Foto ingekleurd en verbeterd met MyHeritage
Overgrootmoeder van Julie Mamo (rechts) met Julie’s oma als jong meisje. Foto ingekleurd en verbeterd met MyHeritage
Overgrootmoeder van Julie Mamo (rechts) met Julie’s oma als jong meisje. Foto ingekleurd en verbeterd met MyHeritage

Julie groeide op in Kent, niet op de hoogte van de geheime transactie en genoot van een gelukkige jeugd.

Julie Mamo als baby met haar adoptiemoeder Mavis. Foto ingekleurd en verbeterd met MyHeritage
Julie Mamo als baby met haar adoptiemoeder Mavis. Foto ingekleurd en verbeterd met MyHeritage
Julie Mamo als baby met haar adoptiemoeder Mavis. Foto ingekleurd en verbeterd met MyHeritage

Een verhaal van twee Julie’s

Toen Julie 12 jaar oud was, onthulden haar adoptieouders dat ze was geadopteerd, en datzelfde jaar verhuisde het gezin naar Australië. Ondertussen bleef Lillian in Kent wonen en kreeg nog een dochter en 3 zonen. Ze noemde haar nieuwe dochter ook Julie, en toen ze 12 jaar oud was, vertelde Lillian haar dat ze ooit een baby had gekregen, ook Julie genaamd, die ze ter adoptie had geplaatst. Lilian is in 2019 overleden.

Julie M. groeide op in Australië, trouwde, kreeg 3 kinderen en scheidde uiteindelijk. In 2021 kocht haar dochter Louise een MyHeritage DNA-kit voor haar als kerstcadeau, maar ze besteedden allebei weinig aandacht aan de resultaten.

Toen, in augustus 2022, ontving Louise een bericht van iemand genaamd Jason in het VK. Hij had net zijn MyHeritage DNA-resultaten ontvangen en was verrast toen hij ontdekte dat Louise en haar moeder Julie een goede match waren. Hij had zijn tante, Julie Ansell, gevraagd of ze iets wist over familie in Australië, maar aanvankelijk had ze er niets van kunnen herinneren. Toen viel het kwartje: de halfzus waar haar moeder haar jaren geleden over had verteld! Jason vond Louise op een Facebook-groep en vertelde haar wat hij wist. Van daaruit spraken Julie M. en Julie A. binnen zeer korte tijd voor het eerst.

Jason, de neef van Julie die in Dover woont, zegt dat hij de DNA-kit oorspronkelijk als aanbieding had gekocht, puur omdat zijn zus er een had gedaan en hij dacht dat het cool zou zijn om zijn etniciteitsschatting te vinden. Hij had nooit verwacht een lang verloren gewaande tante te vinden!

‘Deze ontdekking opende een hele nieuwe wereld voor mij’

De overeenkomsten tussen de Julies zijn verbluffend. Afgezien van het delen van een voornaam, omschrijven ze zichzelf allebei als tomboys; ze houden allebei van de kleur zwart; ze hebben hetzelfde gevoel voor mode; ze maken allebei kunst met hout als hobby. Beiden kregen op 12-jarige leeftijd te horen over de adoptie. Beiden waren gescheiden en bleven bevriend met hun exen. Julie M heeft 3 kinderen; Julie A heeft er 4. Ze lijken zelfs erg op elkaar en gedragen zich erg op elkaar: het zijn allebei vrije, creatieve geesten.

Geen van beide Julies had eerder een zus en ze zijn allebei in de wolken dat ze elkaar hebben gevonden. Ze hebben bijna dagelijks contact. Iedereen vertelt Julie M. dat ze positief straalt sinds ze verbonden is met haar zus – ze is constant vol energie. Ze zegt dat praten met Julie A. voelt als praten met zichzelf. “Deze ontdekking heeft een hele nieuwe wereld voor mij geopend”, zegt ze. Ze is zo dankbaar dat ze haar zus heeft gevonden en heeft een gevoel van voltooiing in haar leven.

Julie A. zegt dat Julie M. “een sprekend evenbeeld” is van hun moeder. “Het is alsof ik met mijn moeder praat”, zegt ze.

Lillian (left) and Julie M. (right)

Lillian (links) en Julie M. (rechts)

Ze beschrijft haar nieuwe connectie met Julie M. als gemakkelijk, natuurlijk en direct: “Het is alsof ze voor altijd in mijn leven is geweest. Ik hoef er geen moeite voor te doen.” Ze zegt dat ze nog nooit zoiets heeft meegemaakt.

Wetende hoe belangrijk deze nieuwe connectie voor haar was, kocht de zoon van Julie A. een ticket voor haar om naar Australië te vliegen om haar nieuwe zus en haar familie te ontmoeten. De reünie vond uiteindelijk precies op tijd plaats voor Moederdag en de 90e verjaardag van Mavis.

Left to right: Julie M., Louise, and Julie A.

Van links naar rechts: Julie M., Louise, en Julie A.

De zussen ontmoetten elkaar op het vliegveld in Adelaide en vierden samen de 90e verjaardag van Mavis, en na wat tijd met de familie van Julie M. te hebben doorgebracht, vlogen ze naar het Verenigd Koninkrijk zodat Julie M de rest van haar Britse kant van de familie kon ontmoeten.

Julie M. and Julie A.

Julie M. en Julie A.

“Mijn moeder heeft haar wederhelft gevonden”, zegt Louise. “Mama heeft haar huis gevonden, haar dorp.”

Voor Jason hielden de ontdekkingen niet op bij de hereniging van de Julies. Hij vond ook een lang verloren gewaande oudoom – een broer van zijn grootvader van moederskant – die in Nieuw-Zeeland woonde. De oudoom is 94 jaar oud en de familie van Jason kon foto’s van de bruiloft van zijn broer met hem delen. Jason zegt dat hij geen idee had dat hij familie had in Nieuw-Zeeland, dat dit allemaal een geweldige ervaring was, en dat het ongelooflijk is hoe de huidige technologie familie die zo ver van elkaar zijn geraakt, weer zo dicht bij elkaar kan brengen.

The Julies with family in Dover, U.K. Left to right: the Julies' niece Jess (Jason's sister), Julie M., Julie A., brother Ted, and nephew Jason

De Julies met familie in Dover, VK. Van links naar rechts: het nichtje van de Julies, Jess (de zus van Jason), Julie M., Julie A., broer Ted en neef Jason

Veel dank aan de Julies, Louise en Jason voor het delen van hun geweldige verhaal met ons. Als u een ongelooflijke ontdekking heeft gedaan via MyHeritage, horen we dat graag! Stuur het naar ons via dit formulier of stuur een e-mail naar nederland@myheritage.com.

Bestel een MyHeritage DNA kit