‘Missie vaderschap geslaagd’: Duitse man vindt Amerikaanse familie na 65 jaar zoeken

‘Missie vaderschap geslaagd’: Duitse man vindt Amerikaanse familie na 65 jaar zoeken

Bijna 65 jaar lang zocht Kenneth Reimund Höfer uit Koblenz, uit Duitsland naar informatie over zijn biologische vader. Hij wist heel weinig en een deel van wat hij wist was pijnlijk. Toch gaf hij nooit op.

Kenneth groeide op in de wetenschap dat zijn vader, Raymond Leroy Duke, bij de Amerikaanse luchtmacht had gediend en in de jaren vijftig in Duitsland was gestationeerd. Onder deze omstandigheden ontmoette hij Kenneths moeder, Margarete. Hij liep echter een blessure op en werd teruggestuurd naar de VS, met achterlating van een zwangere vriendin die niet wist wat er met hem was gebeurd.

Kenneths moeder, Margarete, als jonge vrouw. Foto verbeterd en ingekleurd door MyHeritage

Het was duidelijk dat de relatie tussen de twee veelbetekenend was, omdat ze Kenneth de middelste naam Reimund gaf. Niettemin ging Margarete door met haar leven: een paar jaar later trouwde ze en kreeg nog een zoon en een dochter. Kenneth groeide gelukkig op naast zijn halfbroers en zussen.Door de jaren heen leerde Kenneth nog één ding over zijn biologische vader: in 1958 werd er van het Duitse bureau voor jeugdzorg een brief naar Raymond gestuurd met een vaderschapsclaim. over Kenneth – en Raymond verwierp het.

Ondanks de steek van de afwijzing door deze informatie, bleef Kenneth zoeken en bleef hij zijn vader willen ontmoeten. In 1993 vloog hij zelfs voor het eerst naar de VS en probeerde meer informatie over hem te vinden, maar de Amerikaanse luchtmacht kon vanwege wettelijke beperkingen geen informatie vrijgeven. Ondertussen bouwde Kenneth een leven voor zichzelf op met een vrouw en twee kinderen, die hem uiteindelijk zeven kleinkinderen schonken. Hij heeft onlangs afscheid genomen van zijn oude baan als dakdekker.

Een DNA test dat leidt tot het vinden van een half-zus

In 2022 trok een advertentie van MyHeritage DNA zijn aandacht en dat zette hem tot nadenken over het idee om een DNA-test te doen. Hij deed de test en kreeg een match met een achterneef in de Verenigde Staten.

Kenneth volgde dit voorbeeld enthousiast en deed verder onderzoek om erachter te komen hoe hij en deze neef verwant waren. Hij kon vaststellen dat de grootvader van de neef de broer was van Kenneths grootmoeder van vaderskant. Dit leidde hem uiteindelijk naar de stamboom van een andere MyHeritage-gebruiker, Julie Duke, 63, die waarschijnlijk de dochter van zijn vader zou zijn – zijn halfzus.

Kenneth nam contact op met Julie en alles viel meteen op zijn plaats. Zelfs als de twee berichten uitwisselden, voelde het meteen als een sterke verbinding. Hoewel Julie verbaasd was over het bestaan van Kenneth, twijfelde ze er niet aan dat hij haar broer was, ‘vanaf de eerste minuut wist ik het.’

Julie herinnerde zich nog dat haar vader Margarete noemde, de Duitse vriendin van wie hij zielsveel hield sinds zijn tijd in Duitsland. Kenneth ontdekte dat de vaderschapsclaim die Raymond had afgewezen, ongeveer een maand voordat hij met Julie’s moeder, Sharon Lu, trouwde, was binnengekomen. Dit zou kunnen verklaren waarom hij destijds de vaderschapsclaim had afgewezen. Helaas was Raymond overleden twee jaar voordat Kenneth Julie vond, in augustus 2020, na vele jaren dialyse en een gevecht met een lymfoom.

Raymond, de biologische vader van Kenneth. Foto verbeterd en kleuren hersteld door MyHeritage

‘Mission Fatherhood’ geslaagd

Julie besloot een DNA-test te doen om hun relatie te bevestigen – en het bleek zonder enige twijfel dat Kenneth en Julie broer en zus waren. Zo kon Kenneth 5 nieuwe halfbroers en zussen in zijn leven verwelkomen: Julie en haar 4 broers en zussen, James, Steven, Peggy, en… Kenneth Raymond, een halfbroer met dezelfde naam als hij!

Kenneth vroeg zijn nieuwe zus om hem wat foto’s te sturen: “Ik ontving onmiddellijk bijna 50 foto’s per e-mail en een uitnodiging voor Thanksgiving 2023.” Maar hij wilde niet wachten tot november. In mei 2023 reisde Kenneth naar de Verenigde Staten om zijn pas ontdekte halfbroers en zussen te ontmoeten.

Kenneth’s vader Raymond met zijn vrouw Sharon Lu en hun vijf kinderen. Foto verbeterd en kleuren hersteld door MyHeritage

Julie (links), Kenneth (midden), en broer Steven Eugene ontmoeten elkaar voor de eerste keer.Julie (links), Kenneth (Midden) en broer Steven Eugene ontmoeten elkaar voor de eerste keer
Kenneth (links) met zijn gevonden broer en zus James en Peggy

Kenneth (links) met zijn gevonden broer en zus James en Peggy.

“‘Mission Fatherhood’ is geslaagd”, zegt Kenneth. “Ik werd volledig erkend door mijn broers en zussen en had een geweldige 2 weken in Californië. Ik bezocht de begraafplaats en kon voor mij en mijn moeder de cirkel rondmaken.”

Veel dank aan Kenneth voor het delen van zijn ongelooflijke verhaal met ons. Als u ook een geweldige ontdekking heeft gedaan op MyHeritage, dan horen wij dat graag! Stuur het naar ons via dit formulier, of e-mail ons op stories@myheritage.com.