MyHeritage.com Interviewt Anne Bradshaw – auteur van True Miracles with Genealogy

MyHeritage.com Interviewt Anne Bradshaw – auteur van True Miracles with Genealogy

Anne Bradshaw is geboren in Engeland, echtgenote, moeder en grootmoeder en woont al jaren in de Verenigde Staten. Zij schrijft al meer dan 20 jaar en is auteur van de genealogische bestseller “True Miracles with Genealogy”. Naast het schrijven houdt Anne een blog bij en een website voor haar boek.

Namens MyHeritage.com sprak ik met Anne over haar boek, haar achtergrond en haar verwantschap met de zanger Phil Collins.

Kunt u in het kort vertellen waar uw boek overgaat, voor de mensen die uw boek niet hebben gelezen?
“True Miracles with Genealogy” is een verzameling van fascinerende onderzoeksverhalen naar familiegeschiedenis. Het zijn de verhalen waarbij je weet dat de voorouders dingen voor elkaar hebben gekregen. Het materiaal voor mijn boek kwam uit verschillende landen als de Verenigde Staten, Engeland, Canada, Australië en Nederland. Elk verhaal is echt uniek en was inspirerend om te horen hoe de vele nakomelingen op diverse manieren achter informatie kwamen.

Hoe lang heeft u over het boek gedaan en via welke kanalen is het materiaal bij u terecht gekomen?
Het onderzoek, samenstellen en uitgeven van het boek heeft iets meer dan een jaar in beslag genomen. Marketing duurt echter een stuk lang. De meeste verhalen kreeg ik binnen via contacten welke ik via het Internet heb opgedaan op websites als Facebook, Twitter, LinkedIn en van online genealogie groepen. Toen ik eenmaal was begonnen kreeg je een sneeuwbal effect waarbij vrienden andere vrienden er over vertelde totdat ik genoeg verhalen had om 132 pagina’s te vullen.

Heeft u zelf spirituele begeleiding ervaren in uw werk?
Ja zeker. In de introductie van het boek deel ik een spannend verhaal over de ontdekking die ik deed in mijn vader zijn Tozer stamreeks. Het bleek dat ik een gezamenlijke overgrootmoeder deel met de zanger Phil Collins, genaamd Sarah Anna Whall uit Londen, Engeland. Ik heb nog twee soortgelijke ervaringen gehad, maar over het algemeen kan ik zeggen dat deze ervaringen zelden voorkomen. Ik denk vaak dat sommige voorouders simpelweg niet gevonden willen worden om wat voor reden dan ook. Of dat of ze verloochenen hun afkomst.

Het is mij opgevallen dat uw boeken veelal over familie gaan. Heeft dit een bepaalde reden?
Als een actief lid van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (ook wel de Mormonen genoemd) geloof ik dat families het belangrijkste zijn en eeuwig in haar bestaan. Ongeacht haar grootte kan een familie een toevluchtsoord zijn en ontwikkeling bieden wanneer de liefde sterk genoeg is en wanneer er maar voldoende regels zijn om iedereen veiligheid te bieden. Tegenwoordig lijkt het wel alsof er bewust families kapot gemaakt wordt, ze gescheiden worden, angst, wraak en zelf haat gezaaid wordt. Als ik door mijn schrijven ook maar een klein beetje kan helpen om families bij elkaar brengen zoals God dat bedoeld heeft dan ben ik erg blij te helpen.

Kunt u wat vertellen over uw familie achtergrond?
Ik ben oma voor vijftien, moeder voor vier en vrouw voor één – Bob Bradshaw. Ik groeide op in een conservatief, middenstands Engels gezien met mijn broer en zuster. Mijn ouders hielden hoge maatstaven en leerden ons te gehoorzamen en hard te studeren. Zij waren zelf niet gelovig. Ik heb zelf God en Jezus Christus gevonden toen ik jong volwassen was.

Heeft u ooit zelf stamboomonderzoek gedaan en wat zijn de resultaten hiervan?
Ja, ik ben met onderzoek begonnen in 1964 en heb ongeveer tweeduizend namen tijdens mijn zoektocht, welke mij terug brengen tot de 17e eeuw in sommige gevallen. Dit speelt zich voornamelijk af in de Verenigde Staten. Er is nog veel te doen, maar aan de andere kant wordt onderzoek doen steeds makkelijkser door de jaren heen. Soms kan het wel overweldigend zijn hoor, om alles op zijn plaats te krijgen.

Ik heb een fascinerende vrouw in mijn moeders stamboom ontdekt genaamd Hanna Snell. Zij was een beruchte vrouwelijke soldate in de 18e eeuw, in een periode waarin vrouwen dit soort zaken niet deden. Zeker één van de mooiste mooi figuren uit alle stambomen.

Hoe zit uw nabije toekomst eruit? Gaat u met uw boek op tournee?
Nee, ik heb geen tournee gepland, maar het is een goed idee van je. Momenteel ben ik bezig een vervolg te schrijven op “True Miracles with Genealogy” en op zoek naar nieuw materiaal, maar het bewerken van de nieuwe verhalen neemt het grootste deel van mijn tijd in beslag – tussen het bloggen en de website bijwerken door en het updaten van schrijftips en genealogische teksten. Als één van jouw lezers verhalen heeft om over te schrijven dan hoor ik het graag.

Heeft u tot slot nog advies voor genealogen en familiegeschiedkundigen bij MyHeritage.com?
Ik denk dat het belangrijk is om toegankelijk te blijven voor tips van gene zijde op welke manier deze dan ook door kunnen komen. Zeker niet teleurgesteld zijn als het niet zo is. De tijd zoals wij het kennen in dit leven is anders in het volgende. Blijf volgens een vast schema onderzoek doen, want er is nog veel te doen met de gemakkelijk toegankelijke informatie. En bereid je voor op een verrassing of twee hier en daar.

Heeft u ook hulp gehad van ‘boven’, laat het gauw weten!

Meer informatie over Anne Bradshaw en haar boek vindt u op:

www.annebradshaw.com
www.truemiracleswithgenealogy.com

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • arnold bos

  juni 14, 2011

  ik ben opzoek naar mijn biologies opa mijn oma heeft in de oorlogsjaren korte relatie gehad met een militair een canadees doet de ronde
  echter heeft ze gezwegen tot haar dood over de naam van deze persoon mijn oma hete aaltje orsel en is geboren in havelte 26 feb 1923 haar ouders waren laurentina munsterman en johannes orsel
  ook de naam lubbertus krist wordt gesproken over evt vader van mijn oma kan iemand mij helpen om er achter te komen wie haar echte ouders zijn en wie mijn echte opa nu is mijn moeder is dus een oorlogs kind geboren 13 okt 1946

  • Denie

   juni 15, 2011

   Beste Arnold, ik help u graag verder en heb u een email gestuurd.

 • arnold bos

  juli 20, 2011

  beste denie

  volgens mij heb ik geen mail van je gehad graag zou ik willen weten wat u voor mij kunt doen

 • Denie

  juli 20, 2011

  Beste Arnold, op 16 juni jl. heb ik het laatste mailtje gestuurd. Ik stuur het nogmaals toe.

 • arnold bos

  augustus 29, 2011

  wie kent aaltje orsel of de fam orsel uit 1940/1946 havelte

 • Femmie zwolle

  september 10, 2011

  Hé Arnold, je gegevens kloppen niet.
  Je oma is een dochter van dorothea Orsel en haar vader
  is Lubbert Krist alleen heeft hij de kinderen niet door de wet
  laten erkennen.
  haar grootouders zijn Larentia Alida Munsterman en
  Johannes Orsel.
  Je Oma woonde tijdens de oorlog in Meppel,daar heeft ze je moeder Thea gekregen.

 • arnold

  december 15, 2013

  beste femmie ik heb een foto van een man deze heb ik sinds een paar dagen ken jij deze man is dit de vader van thea ??

 • TML Veen

  januari 25, 2015

  Lubbert Krist was de 2e echtgenoot man Laurentia Alida Munsterman. Ze was 27-9-1903 weduwe geworden. Zij was toen 37 jaar. Ze hertrouwde 29-19-1904 met Lubbert Krist. Die was 8 jaar jonger dan zij. Een vetpot zal het niet geweest zijn. In de 2e huwelijksakte staat als haar beroep venster. Ze had een heel stel kinderen te onderhouden. De jongste was 8 maanden toen haar eerste man overleed. Dorothea was haar dochter uit haar eerste huwelijk met Johannes Orsel.
  Laurentia Alida overleed op 27-2-1923. Ze had toen verschillende kinderen van Lubbert Krist, de laatste voor zover ik weet in 1912.
  Dorothea kreeg kinderen in 1917 (Laurentia Lubberta), 1918 (Jantina), 1921 (Aaltje), 1923 (lambertus) en 1926(Petrus). Op 6-11-1936 verhuisden Lubbert Krist, Dorothea Orsel en de kinderen van Havelte naar Meppel.
  Dit alles blijkt uit archiefmateriaal.
  In de familie werd als feit aangenomen dat Lubbert Krist de vader was van de kinderen van Dorothea, weet ik van mijn moeder. Die vertelde ook dat Lubbert na het overlijden van zijn vrouw met haar dochter, zijn stiefdochter had willen trouwen, maar dat hij daar geen dispensatie voor kreeg. De familieband gold als huwelijksbeletsel, vandaar.

 • TML Veen

  januari 25, 2015

  Lubbert Krist was de 2e echtgenoot van Laurentia Alida Munsterman. Ze was 27-9-1903 weduwe geworden. Zij was toen 37 jaar. Ze hertrouwde 29-19-1904 met Lubbert Krist. Die was 8 jaar jonger dan zij. Een vetpot zal het niet geweest zijn. In de 2e huwelijksakte staat als haar beroep venster. Ze had een heel stel kinderen te onderhouden. De jongste was 8 maanden toen haar eerste man overleed. Dorothea was haar dochter uit haar eerste huwelijk met Johannes Orsel.
  Laurentia Alida overleed op 27-2-1923. Ze had toen verschillende kinderen van Lubbert Krist, de laatste voor zover ik weet in 1912.
  Dorothea kreeg kinderen in 1917 (Laurentia Lubberta), 1918 (Jantina), 1921 (Aaltje), 1923 (lambertus) en 1926(Petrus). Op 6-11-1936 verhuisden Lubbert Krist, Dorothea Orsel en de kinderen van Havelte naar Meppel.
  Dit alles blijkt uit archiefmateriaal.
  In de familie werd als feit aangenomen dat Lubbert Krist de vader was van de kinderen van Dorothea, weet ik van mijn moeder. Die vertelde ook dat Lubbert na het overlijden van zijn vrouw met haar dochter, zijn stiefdochter had willen trouwen, maar dat hij daar geen dispensatie voor kreeg. De familieband gold als huwelijksbeletsel, vandaar.