“Een groot succes!”

“Een groot succes!”

Ria Bouwman is via onze Facebookpagina geïnteresseerd geraakt in MyHeritage en is op haar familiesite bezig haar stamboom verder uit te breiden. Wij kwamen met haar in gesprek over haar bevindingen die zij graag met ons wilt delen.

In een gesprek met haar broer ontstond de interesse om eens uit te zoeken hoe het zat met opa en oma van vaderskant. Zij wisten de namen van de grootouders wel, maar veel meer dan dat ook niet. Ook informatie over het gezin van hun vader ontbrak. Ria verklaart hoe dat komt.

Mijn vader was al vroeg wees heeft hij ons verteld en woonde daarom bij zijn oudste zus in Rotterdam. Al vroeg moest hij uit werken als schippersjongen op de binnenvaart.

Hij had volgens zijn verhalen veel broers en zusters en wij als kinderen wilde altijd graag weten welke namen de kinderen hadden en hoeveel kinderen er wel niet waren. Helaas hadden wij niet veel contact met die broers en zusters, waarschijnlijk omdat het gezin al vroeg uit elkaar is gevallen door het overlijden van de ouders. Mijn vader hield wel van een grapje en wij wisten nooit zeker of de aantallen en de namen die hij ons vertelde ook klopte.


Echtpaar Bouwman - Schoenmakers (Ria haar ouders)

Echtpaar Bouwman - Schoenmakers (Ria haar ouders)

Grootouders gevonden via Smart Matching
Ria heeft haar stamboom via de Smart Matching van MyHeritage vergeleken met andere gebruikers uit het netwerk en deed een emotionele ontdekking. Tot haar grote vreugde heeft zij de nodige gegevens gevonden van haar opa en oma Bouwman.

Toen ik de foto van mijn grootmoeder zag was ik wel ontroerd en heb deze direct naar mijn broer en zussen doorgestuurd. Ook vond ik tussen de gegevens een foto van mijn Oma Bouwman – van der Griend en 2 foto’s van broers van mijn vader, erg leuk!

Tevens vond ik ook de beide ouders van mijn opa en oma Bouwman, kortom erg de moeite waard. Ook vond ik de namen van al die broers en zusters die echt bestaan hebben en niet waren verzonnen door mijn vader. Kortom een groot succes, ben erg blij met het resultaat.

De stamboom van Ria gaat inmiddels terug tot 1810 en zij heeft er een nieuwe hobby bij, waar zij dagelijks mee bezig is. Het heugelijke nieuws is reeds gedeeld met haar broers, zusters en diverse vrienden.

MyHeritage is heel erg blij met de vondsten van Ria, omdat het verhaal geheel aansluit bij haar ultieme doelstelling en dat is familieleden uit het verleden en heden ontdekken en dichter bij elkaar brengen.

Bent u via MyHeritage ook tot mooie ontdekkingen gekomen, dan horen wij dat graag van u. Stuur een bericht naar denie@myheritage.com of laat een reactie achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Pieter van der Jagt.

  januari 25, 2013

  Hallo Mw. Ria Bouman,

  Ik heb in mijn genealogie een lijntje van 6 generatie´s Bouman van o.a. Charlois-Rotterdam, van jong naar oud als volgt.
  Hendrik x Anna Rath., Bastiaan x Maria Kleingeld., Leendert x Suzanna Verheij., Bastiaan x Geertje Vrijland., Arij x Johanna Nierharren.
  Ik hoor graag van U of dit op Uw stamboom aansluit.

  Met vriendelijke groet,

  Pieter van der Jagt.