Populairste kindernamen 2e kwartaal 2012

Populairste kindernamen 2e kwartaal 2012

Reacties

De populairste kindernamen in Nederland zijn vorige maand bekend gemaakt op de website van de SVB. De Sociale Verzekeringsbank houdt deze gegevens bij, omdat zij de kinderbijslag uitbetalen en zodoende alle kindernamen registreren.

Populaire kindernamen 2e kw. 2012


Onder de jongens zien wij het afgelopen kwartaal dat Lucas de eerste plaats in beslag neemt, gevolgd door Daan op de tweede en Sem op de derde plaats. Daan is en blijft een populaire naam de afgelopen jaren. Het zal mij niet verbazen als deze weer de populairste jongensnaam van het jaar wordt.

Vernoemingen naar religieuze personen en geestelijken blijft nog steeds, al dan niet in verkapte vorm. Zo zien wij naast Lucas, Daan en Sem ook Bram, Levi, Thomas en Noah in de lijst van top 20 kindernamen staan.

Onder de meisjes zien wij op de eerste plaats Emma, welke niet van de troon lijkt te verstoten, gevolgd door Julia op de tweede plaats en Sophie. Hier ook weer de religieuze namen als Saar, Sara en Sarah, Eva en Noa.

De klassieke namen lijken niet te wijken voor de nieuwe moderne namen als Bikkel, Storm en Bloem.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd