MyHeritage App version 2.0 voor mobiel gebruik uitgebracht!

MyHeritage App version 2.0 voor mobiel gebruik uitgebracht!

Met veel plezier kondigen wij vandaag de nieuwe release aan van versie 2.0 van de MyHeritage App, onze gratis stamboomapplicatie vol met boeiende nieuwe functies. Vanaf nu kunt u uw stamboom opmaken, bewerken en meer gegevens toevoegen en uw familiegeschiedenis meenemen waar u ook gaat.
Onze mobiele applicatie is beschikbaar voor de iPad, iPhone en Android smartphones en tablets in 32 talen en is geöptimaliseerd voor ieder platform door het gebruik van de vernieuwde HTML5 en SVG technologieën. Download de nieuwe app nu gratis vanaf de App Store van Apple of Google Play van Google.

Als u de MyHeritage app reeds geïnstalleerd heeft dan hoeft u de app niet opnieuw te installeren, maar slechts bij te werken. De nieuwe versie 2.0 wordt daarmee direct binnengehaald, zonder dat het invloed heeft op uw stamboom. Ter informatie de gratis MyHeritage app is voor het eerst geïntroduceerd in December 2011 en werd snel populair. Tot op heden is de app maar liefst 1,35 miljoen keer geïnstalleerd. De eerste versie was alleen te bekijken (read-only) en men kon foto’s delen. Wij hebben vervolgens in April 2012 de app geüpdate en en versie 1.2 uitgebracht en daarmee een zoekfunctie toegevoegd voor het zoeken naar historische gegevens in SuperSearch. Sindsdien is versie 2.0 in de maak geweest tot de release vandaag.

Nieuw: Bewerk de stamboom waar u ook bent
Versie 2.0 laat u de stamboom aanvullen en bewerken, familieleden en foto’s toevoegen, profielen bewerken, gebeurtenissen en evenementen beheren vanuit de palm van uw hand. Bent u samen met uw familie of heeft u een verjaardag vul dan ontbrekende familie-informatie in of corrigeer de gegevens ter plekke met de nieuwe functies. Profielpagina’s zijn tevens geoptimaliseerd voor mobiele toepassingen (‘mobiel’)

Uw stamboom zal prachtig staan op uw mobiel. U kunt nu uw stamboom bewerken waar u ook bent en snel navigeren.

Uw stamboom zal prachtig staan op uw mobiel. U kunt nu uw stamboom bewerken waar u ook bent en snel navigeren.

Personen toevoegen aan de stamboom
De belangrijkste functie in de nieuwe app is het toevoegen van nieuwe familieleden aan de stamboom. U zult zien dat de profielen een plusteken (+) hebben aan de onderkant. Klik daarop om een familielid toe te voegen.

Klik op het plusteken (+) om een familielid toe te voegen

Klik op het plusteken (+) om een familielid toe te voegen

Kies welk lid u wilt toevoegen

Kies welk lid u wilt toevoegen

Inloggen of aanmelden
Ná de eerste keer installeren krijgt u het hoofdmenu te zien.

Het MyHeritage Hoofdmenu

Het MyHeritage Hoofdmenu

Klik op ‘Stamboom’ om te beginnen.
Als dit de eerste keer is dat u de app gebruikt dan krijgt u een inlogscherm te zien, waar u zich kunt aanmelden of inloggen.

MyHeritage aanmeldpagina

MyHeritage aanmeldpagina

Als u reeds een account heeft, voer dan uw inloggegevens in en klik op ‘Aanmelden’. Bent u nieuwe en heeft u nog geen account dan kunt u zich gratis registreren via de app. Klikt dan op ‘Gratis aanmelden’ en vul de gegevens in. Het registreren is een nieuwe functie die in de vorige functie niet beschikbaar was.

Gratis aanmelden via de app

Gratis aanmelden via de app

Mobiele profielpagina’s en het bewerken daarvan

Als u op een persoon klikt in de stamboom krijgt u een mobielvriendelijke profielpagina te zien met drie tabbladen, namelijk Info, Evenement (wordt Feiten!) en Familie. In alle tabbladen vindt u een knop “Wijzig” in de rechter bovenhoek. Hiermee kunt u de gegevens aanvullen, wijzigen of verwijderen.

Info tabblad: Bewerk geboortedatum, beroep, emailadres, en telefoonnummer of verwijder het profiel uit de stamboom

Info tabblad: Bewerk geboortedatum, beroep, emailadres, en telefoonnummer of verwijder het profiel uit de stamboom

Feiten tabblad: Voeg feiten toe zoals - geboorte, overlijden, begraven, immigratie, opleiding en andere feiten

Feiten tabblad: Voeg feiten toe zoals - geboorte, overlijden, begraven, immigratie, opleiding en andere feiten

Voeg allerlei feiten toe

Voeg allerlei feiten toe

Familie tabblad: Voeg nieuwe familieleden toe en bewerk relaties tussen partners

Familie tabblad: Voeg nieuwe familieleden toe en bewerk relaties tussen partners

Familieleden uitnodigen
U kunt persoonsgegevens wijzigen zoals eerder aangegeven en een emailadres ingeven bij levende personen. Wanneer u dit doet heeft u de mogelijkheid om deze persoon uit te nodigen voor uw familiesite.

Een emailadres invullen van een familielid en hen uitnodigen voor uw familiesite

Een emailadres invullen van een familielid en hen uitnodigen voor uw familiesite

Uitnodigen is aanbevolen om bepaalde familieleden die u vertrouwd toegang te geven tot uw familiesite die meer informatie kunnen toevoegen aan de stamboom via de mobiele app of op de gebruikelijke manier via een internetbrowser op hun computer.

Foto’s toevoegen aan de stamboom
In elke stamboom is wenselijk om voorzover het mogelijk is voor iedere persoon tenminste één foto te hebben om de stamboom meer kleur en leven te geven. Als u samen met familieleden bent waarvan de foto ontbreekt in de stamboom dan heeft u nu de kans om deze alsnog toe te voegen aan uw stamboom! Haal uw smartphone of tablet met camera te voorschijn, maak een mooie foto van hem of haar (met toestemming uiteraard!!!) en voeg deze direct toe aan uw stamboom.

Om dit te doen ga naar het stamboomprofiel waar u de foto aan toe wilt voegen, klik op de camera onder de profielfoto.

Een foto toevoegen aan een profiel

Een foto toevoegen aan een profiel

Er zal gevraagd worden of u een nieuwe foto wilt maken of er een reeds gemaakte wilt uitkiezen uit uw telefoon. De nieuwe generatietelefoons zijn uitermate geschikt om een foto van een foto of document te maken. Deze kunt u eveneens toevoegen op eerdergenoemde wijze.

Onderzoek waar u ook bent
De mobiele app heeft een mobielvriendelijke versie van SuperSearch, de zoekmachine van MyHeritage voor historische gegevens. Raadpleeg de collecties van SuperSearch door op ‘Onderzoek’ te klikken in het hoofdmenu.

Gebruik SuperSearch om meer te weten te komen over uw familiegeschiedenis door onderzoek te doen in de miljarden historische gegevens waaronder geboorte, huwelijk, overlijden, immigratie, leger, volkstellingen, kranten en nog veel meer. Sommige gegevens zijn gratis en andere vereisen een data-abonnement.

Deze optie is geweldig wanneer u in het archief of op een begraafplaats bent en ter plekke onderzoek wilt doen. U heeft wel een internetverbinding nodig daar SuperSearch niet werkt wanneer u offline bent.

SuperSearch op uw mobiele apparaat

SuperSearch op uw mobiele apparaat

SuperSearch resultaten in de mobiele app

SuperSearch resultaten in de mobiele app

Werken aan de familiesite
De mobiele applicatie staat in verbinding met uw familiesite op MyHeritage. Iedere wijzigingen die u middels de app in uw stamboom maakt, wordt direct doorgevoerd op de familiesite en vice versa. Uw site blijft zodoende helemaal synchroon.

Als u ons stamboomprogramma Family Tree Builder gebruikt dan kunt u de stamboom niet aanpassen middels de app. De stamboom zal dan als read-only beschikbaar zijn. Echter binnen een paar maanden zal u wel de mogelijkheid hebben om uw stamboom welke gemaakt is in Family Tree Builder te bewerken vanaf uw mobiel.

Foto’s delen
Tot slot biedt de mobiele app u de mogelijkheid om foto’s op een eenvoudige manier te delen met uw familieleden. Kies deze optie vanuit het hoofdmenu ‘Foto’s plaatsen’. Met deze functie kunt u foto’s vastleggen op het moment suprême, deze snel delen met uw geliefden en automatisch veilig bewaren op uw familiesite voor de komende jaren, zodat ze niet verloren gaan.

Neem nieuwe foto’s door op de groene camera te drukken.

Foto's delen: Neem een foto met uw mobiele apparaat en deel deze met uw familie

Foto's delen: Neem een foto met uw mobiele apparaat en deel deze met uw familie

De app laat de nieuw toegevoegde foto’s zien die op uw familiesite zijn gepubliceerd, zodat u nooit een moment hoeft te missen.

App-instellingen
Om de instellingen te benaderen en uw configuratie te wijzigen gaat u het hoofdmenu en klikt op het ‘wieltje’ in de linker bovenhoek. Hier kunt u de instellingen wijzigen van het foto delen, u kunt feedback geven ter verbetering van de app.

App instellingen

App instellingen

Ook kunt u vanuit deze plek uitloggen.

In het kort
Versie 2.0 van de mobiele app welke vandaag is uitgebracht brengt MyHeritage op mobielgebied naar nieuwe hoogtes en voegt nieuwe functies toe. Family Tree Buildergebruikers moeten nog enkele maanden wachten totdat de app bewerkingen toelaat van hun stambomen, maar kunnen het nu wel alvast gebruiken om te genieten van de andere mogelijkheden die de app te bieden heeft. De nieuwe app is uitermate geschikt voor familiedagen, reünies en bijeenkomsten; u kunt pronken met uw resultaten, foto’s nemen van familieleden waarvan de foto ontbreekt en de stamboom verbeteren waar u ook bent. Uw hele familie kan meehelpen en in contact blijven via iPhone, iPad en Androidtoestellen – zodat iedereen echt met elkaar verbonden blijft.

Download de app gratis

Wij zij bezig met meer verbeteringen. U kunt ervan op aan dat wij meer verbeteringen zullen toevoegen en de mobiele ervaring te verbeteren. Voor nu brengen wij versie 2.0 uit en hopen oprecht dat u van de nieuwe app geniet. U bent welkom om feedback en suggesties te sturen.

Het MyHeritage team

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Guus

    januari 11, 2013

    Jammer, dat er weer niet vermeld wordt, dat de app alleen geschikt is voor toestellen, die een voldoende hoog resolutie vermogen hebben !

    • Denie

      januari 13, 2013

      @Guus, goede opmerking:

      De app wordt ondersteunt door de iPhone 3gs, 4, 4s en 5.
      iPad 1, 2 (mini, HD en 4 worden niet officieel ondersteunt op dit moment)

      Android mobiele telefoons – meer dan 1.900 modellen worden ondersteund.

      Android telefoonvereisten:
      minimum beeldschermresolutie 780×400
      maximum beeldschermresolutie 1280×720

  • C.C. Hol

    januari 14, 2013

    Mijn toestel samsung Galaxy S III loopt vast als ik wil uitloggen.
    Moet het toestel dan resetten.

    wacht op oplossing voor deze bug.

  • Elly Groot

    januari 16, 2013

    Op Asus android kan ik niet bewerken. Ik heb zo te zien een andere layout.

    • Denie

      januari 16, 2013

      @C.C. Hol – wij zijn dit aan het onderzoeken.

      @Elly, hallo Elly! kunt u aangeven welk model van de Asus tablet u heeft; TF201 of TF101?

  • Gert

    januari 20, 2013

    Wanneer werkt het op de i pad mini?

    • Denie

      januari 21, 2013

      @Gert, er is nog geen concrete datum bekend, er wordt momenteel aan gewerkt.

  • Guy

    juli 24, 2013

    Kan er geen mogelijkheid voorzien worden om bij ‘Info’ het huidig woonadres toe te voegen. (Of ter vervanging van bv. ‘Beroep’)

    • Denie

      september 24, 2013

      @Guy, bedankt voor uw bericht. Ik geef het door aan de ontwikkelaars.