Beatles zetten Blokker op z’n kop

Reacties

Vandaag 50 jaar geleden op 6 Juni 1964 stond muziekliefhebbend Nederland letterlijk te dansen van geluk, omdat de popformatie The Beatles de eerste van in totaal twee concerten gaf in het Westfriese dorpje Blokker.

Was u erbij en wat kunt u zich ervan nog herinneren?

Popformatie The Beatles. Foto: United Press International (publiek domein)


Een dag eerder werden op Schiphol Lennon, McCartney, Harrison en Nicol (Starr was ziek) massaal onthaald door duizenden gillende jongens en meisjes om daarna hun komst aan de fans bekend te maken vanuit hotel Caransa in Amsterdam. De volgende dag werd er een rondvaarttocht gehouden langs de Amsterdamse grachten waar een grote menigte op af kwam.

Organisator Ben Essing had het voor elkaar gekregen om de immens populaire popgroep in het veilinghuis “Op hoop van zegen” in Blokker onder te brengen, waar zich die avond duizenden fans hadden verzameld. Tot in de late uurtjes werden zij verwend door de muziek van The Beatles en zongen mee op hun favoriete liedjes waaronder “I saw her standing there”, “All my loving”, “Twist and shout” en “Can’t buy me love”.

Bertus Elzenaar, voorzitter van de Beatlesfanclub.nl, was toendertijd nog veels te jong om naar het concert te gaan, maar zou er erg graag bij aanwezig willen zijn.

“Mijn eerste live ervaring met een Beatle was met Paul McCartney in Ahoy, Rotterdam in 1972. Dat was geweldig, hij had maar één spot, een akoestische gitaar en de song ‘Yesterday nodig om mij kippenvel te bezorgen”.

De aanwezigheid van The Beatles in 1964 heeft een grote indruk achter gelaten. Ter ere van de twee concerten van The Beatles in Blokker is er daarna een monument gemaakt op de hoek van de Boekert en de Oosterblokker te Blokker.

Beatles monument in Blokker. Foto: Dqfn13

Foto Beatles monument Blokker: Nederlands: Werk: The Beatles; Kunstenaar: Harma Heikens; Jaar: 1999; Straat: Boekert/Oosterblokker; Materiaal: Onbekend. Door Dqfn13

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd