Misdaadkoppel ontmaskerd in Australische MyHeritage veroordeelden registers

Misdaadkoppel ontmaskerd in Australische MyHeritage veroordeelden registers

In de wereld van de georganiseerde misdaad zijn er weinig verhalen die zo tot onze verbeelding spreken en in ons collectieve geheugen gegrift staan, als die van de criminele Tilly en Jim Devine.

Jim en Tilly Devine waren beruchte figuren aan het begin van de 20e eeuw in Sydney, Australië, die vooral bekend stonden om hun grote betrokkenheid bij de georganiseerde misdaad. Jim, een prominente onderwereldfiguur, was betrokken bij verschillende illegale activiteiten, voornamelijk bij het runnen van lucratieve illegale drankwinkels waar alcohol werd verkocht zonder vergunning tijdens de drankbestrijding. Zijn vrouw, Tilly Devine, domineerde de illegale sekshandel in de stad, beheerde talloze bordelen en was verwikkeld in felle oorlogen met andere madammen. Hun criminele ondernemingen en gewelddadige uitspattingen waren symbolisch voor de welig tierende misdaad en corruptie die Sydney in dit tijdperk teisterden.

We hebben historische documenten gevonden in de MyHeritage historische archiefcollecties die details blootgeven over hun leven en een dieper inzicht geven in hun verhaal. 

De collectie Australia, New South Wales, Gaol Inmates & Photos op MyHeritage geeft details over het leven van individuen die als veroordeelden naar Australië werden getransporteerd. Door het verkennen van deze collectie, die ook afbeeldingen bevat, krijgen we onschatbare inzichten in het leven van deze fascinerende figuren die aan de zelfkant van de maatschappij stonden. 

Het onderstaande dossier bevat fascinerende details over de veroordeling van Tilly Devine en de gebeurtenissen die tot haar beruchte reputatie leidden:

Het dossier van 27 mei 1925 geeft aan dat Tilly (Matilda) geboren is in Londen, Engeland op 8 september 1900. Haar beroep staat vermeld als “huishoudelijke taken”; haar religie, rooms-katholiek; haar lengte, 1.63 m; haar gewicht, 71,5 kilo. Onder onderwijs staat dat ze kan lezen en schrijven. Haar haar was blond, haar ogen blauw en er werden 4 littekens aangegeven. Onder “veroordelingen” staat dat ze 66 veroordelingen had in een eerder rapport, maar de enige die op de kaart staat is 2 jaar gevangenisstraf voor “kwaadwillig verwonden”.

Wij gebruikten de geavanceerde MyHeritage  AI Deep Nostalgia™ technologie om de bijgevoegde foto van Tilly te animeren. Het is zo’n schril contrast tussen haar onschuldige, zachtaardige gelaat en de zeer duistere activiteiten waarmee ze zich bezighield destijds.

Wat Jim betreft, haar partner tijdens het leven en in de misdaad, kijk eens naar de lange lijst van overtredingen en veroordelingen in de documenten hieronder!

In deze gegevens uit respectievelijk 1925 en 1926 staat zijn geboorteplaats vermeld als Victoria en zijn geboortedatum als 22 augustus 1892. Zijn beroep wordt vermeld als “automobilist” en onder opleiding staat alleen “R & W”, wat betekent dat hij kon lezen en schrijven (read and write). Hij was 1.80 m en woog 95 kilo, zijn haar was bruin en zijn ogen blauw. De documenten beschrijven twee tatoeages onder “Merktekens of speciale kenmerken”: één op de achterkant van zijn rechterpols, een paardenhoofd en hoefijzer met “GOOD LUCK” erop; en één op de binnenkant van zijn linker onderarm met een rijzende zon, ineengeklemde handen en gekruiste vlaggen met de tekst “ACROSS THE SEA” en de naam van zijn vrouw, “TILLY”. Hij werd onder andere veroordeeld voor “het feit dat hij een man was die deels leefde van prostitutie-inkomsten”, het aanvallen van de politie en diefstal. 

We vonden ook een geboorteakte voor James Edward Devine in de Australia, Victoria Birth Index, 1837-1920:

En een vermelding van zijn dood in de Australia, Victoria Death Index, 1836-1985.

Hier is een Deep Nostalgia™ animatie van Jim:

Tilly en Jim Devine waren niet alleen partners in de misdaad, maar ook partners in het leven. Hun huwelijk was de centrale pijler van hun verhaal, terwijl ze nauw samenwerkten om hun criminele imperium op te bouwen. Via de historische documenten die we hebben gevonden, vangen we een glimp op van hun illegale activiteiten en werpen we een licht op hun samenwerking en hun dynamische relatie die hun beruchte nalatenschap bepaalde.

Het verhaal van Tilly en Jim Devine is slechts één voorbeeld van de boeiende verhalen die wachten om ontdekt te worden in de enorme collecties van MyHeritage. Ontdek de verborgen schatten die het verhaal van uw familie vertellen op www.myheritage.com/research.