Belangrijke updates met betrekking tot tweestapsverificatie

Belangrijke updates met betrekking tot tweestapsverificatie

We hebben onlangs een blog gepubliceerd waarin we het belang benadrukken van het instellen van tweestapsverificatie (2FA) voor uw MyHeritage account. We hebben een aantal van de extra maatregelen uitgelegd die we nemen om de beveiliging bij MyHeritage te verbeteren. En als onderdeel van deze maatregelen kondigen we twee belangrijke updates aan: we hebben e-mail toegevoegd als een andere methode voor tweestapsverificatie (2FA), naast de bestaande methode van het gebruik van een authenticator app, en we willen verplichten dat de tweestapsverificatie wordt ingesteld voordat u de DNA-resultaten van MyHeritage kunt bekijken of DNA-kits kunt beheren.

Ter herinnering: tweestapsverificatie biedt een extra beveiliging voor uw account, in aanvulling op uw wachtwoord. Stel u voor dat u twee soorten sloten op uw deur installeert: een slot met een code en een slot met een fysieke sleutel. Twee sloten zorgen ervoor dat als iemand een van de sloten openbreekt, er een extra slot is om te voorkomen dat ze binnenkomen. Met  tweestapsverificatie ingeschakeld op MyHeritage, is er extra bescherming aanwezig om ervoor te zorgen dat iemand anders niet als u kan inloggen en toegang heeft tot uw informatie, zelfs als het wachtwoord van uw account gecompromitteerd is.

Tot nu toe ondersteunde MyHeritage tweestapsverificatie die gebruik maakt van een eenmalige code, gegenereerd door een authenticator app. Voor gebruikers die een andere methode willen gebruiken, hebben we nu de optie toegevoegd om een verificatiecode met 6 cijfers per e-mail te ontvangen. 

Tweestapsverificatie inschakelen met e-mail 

Op dit moment kan tweestapsverificatie alleen worden ingeschakeld via de accountinstellingen als u een webbrowser gebruikt, op desktop of mobiel. In de komende weken zullen we ook de mogelijkheid toevoegen om tweefactorauthenticatie in te schakelen via de MyHeritage mobiele app. 

Om tweestapsverificatie in te schakelen, logt u in op uw MyHeritage account in uw webbrowser. Klik op uw naam, rechtsboven in het scherm, en selecteer “Accountinstellingen” in het menu. 

Toegang tot uw accountinstellingen op MyHeritage (klik om in te zoomen)

Scroll naar beneden en klik op “Schakel dubbele authenticatie in”, hieronder rood gemarkeerd.

Tweestapsverificatie inschakelen voor uw account (klik om in te zoomen)

Klik op de link om de tweestapsverificatie setup te starten.  

U kunt verificatiecodes op twee manieren ontvangen: via een authenticator app of via e-mail. In deze post doorlopen we de stappen voor het inschakelen van tweestapsverificatie per e-mail, maar de stappen zijn bijna identiek als u tweestapsverificatie instelt met een authenticator app.

Selecteer een methode voor verificatie:

Een verificatiemethode selecteren voor tweestapsverificatie (klik om in te zoomen)

Als u op “Doorgaan” klikt, wordt er een e-mail gestuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw MyHeritage account. Open de e-mail in een nieuw venster of op uw telefoon om de verificatiecode te vinden. Voer vervolgens de verificatiecode met 6 cijfers in en klik op “Doorgaan”. 

 

De verificatiecode invoeren (klik om in te zoomen)

En u bent klaar! Tweestapsverificatie is nu ingeschakeld. U ontvangt een e-mail waarin wordt bevestigd dat tweestapsverificatie is ingeschakeld. 

Tweestapsverificatie is met succes ingeschakeld 

De volgende keer dat u inlogt op uw MyHeritage account, op het web of via de mobiele app, moet u, in aanvulling op uw wachtwoord, ook de verificatiecode invoeren. 

Tweestapsverificatie inschakelen voor DNA-gebruikers 

Wanneer u MyHeritage gebruikt, vertrouwt u ons uw persoonsgegevens toe, en deze gegevens zijn des te persoonlijker als het om uw DNA gaat. Omdat de industrie een toename blijft ervaren van hackers die persoonlijke gegevens proberen te stelen, zijn wij bezig om tweestapsverificatie verplicht te maken voor alle klanten van MyHeritage DNA. Dit betekent dat als u eerder een DNA-test bij MyHeritage hebt gedaan, een DNA-bestand van een andere dienst hebt geüpload, of onlangs voor het eerst een MyHeritage DNA-kit hebt gekocht, u binnenkort tweestapsverificatie op uw account moet inschakelen voordat u toegang krijgt tot uw DNA-resultaten. Daarnaast is tweestapsverificatie vereist om uw onbewerkte DNA-bestand van MyHeritage te downloaden en om een DNA-bestand met resultaten aan een ander lid van MyHeritage toe te wijzen. 

Zodra deze wijziging van kracht wordt, zullen gebruikers die momenteel geen tweestapsverificatie hebben ingeschakeld, bij het bezoeken van een van de pagina’s met DNA-resultaten op MyHeritage, het onderstaande bericht zien: 

Tweestapsverificatie inschakelen om DNA-resultaten te bekijken en DNA-bestanden te beheren

Nadat u op de knop hebt geklikt, volgt u dezelfde stappen als hierboven beschreven om de tweestapsverificatie methode van uw keuze in te schakelen. Zodra het verplicht wordt, zullen gebruikers die proberen toegang te krijgen tot DNA-resultaten op de MyHeritage mobiele app ook dit scherm zien en de stappen kunnen volgen om tweestapsverificatie in te stellen. 

Als u onlangs voor de eerste keer een MyHeritage DNA-kit hebt gekocht, raden wij u ten zeerste aan om tweestapsverificatie in te schakelen bij het activeren van uw DNA-kit. Als u dat niet doet, kunt u dat later alsnog doen. 

De beveiliging van uw gegevens heeft onze hoogste prioriteit en we kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om dit advies op te volgen, denk aan het kiezen van sterke wachtwoorden en het niet hergebruiken van wachtwoorden op meerdere sites. Het wachtwoord dat u gebruikt op MyHeritage moet uniek zijn, en u mag het nergens anders gebruiken. Ook moedigen wij alle gebruikers sterk aan om tweestapsverificatie in te schakelen voor hun MyHeritage account, ongeacht of men een DNA-test heeft gedaan. Het duurt slechts een paar minuten om in te stellen en het verbetert de beveiliging van uw account aanzienlijk.

Samenvatting

Tweestapsverificatie wordt zeer binnenkort verplicht om DNA-resultaten te bekijken en toegang te krijgen tot DNA-hulpmiddelen op MyHeritage. Tweestapsverificatiemethoden worden nu ondersteund: via de authenticator app en via e-mail.

Wij overwegen om sommige gebruikers van MyHeritage automatisch in te schrijven voor op e-mail gebaseerde tweestapsverificatie om het gebruik ervan te versnellen en te profiteren van de bescherming ervan.

Wij waarderen uw vertrouwen in MyHeritage. We blijven aanzienlijke inspanningen leveren om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke gebruikerservaring bieden en u tegelijkertijd de gemoedsrust te geven dat uw gegevens veilig zijn.