Onze verhalen: 44.000 personen en nog steeds groeiende!

Onze verhalen: 44.000 personen en nog steeds groeiende!

Reacties

Met de schijnwerpers op onze vrijwillige vertalers, introduceren we Seppo Tarvainen. Hij is een MyHeritage lid uit Finland, die MyHeritage al een aantal jaar helpt om producten te vertalen naar het Fins.

Seppo werd een paar jaar na de Tweede Wereldoorlog geboren, in een klein dorp middenin Finland en groeide op met een passie voor reizen. Hij studeerde werktuigbouwkunde, leidde verschillende projecten in zijn vakgebied waardoor hij en zijn familie met diverse plekken in de wereld konden kennismaken. Eenmaal thuis, ging hij op zoek naar andere hobbies, zoals genealogie. ‘Mijn ouders hadden veel informatie over onze familiegeschiedenis, maar helaas zijn ze overleden voordat ik de kans had gekregen om hen goed te interviewen.’

Seppo Tarvainen

Ongeveer vier jaar geleden kwam Seppo de Family Tree Builder tegen van MyHeritage. Zo begon hij met het toevoegen van de informatie waarover hij al beschikte en de bouw van zijn stamboom. Het aantal personen in zijn stamboom nam snel toe, zodat hij al gauw koos voor een upgrade naar een PremiumPlus account. ‘Ik bleef maar meer en meer Smart Matches ontvangen, dus mijn stamboom groeide maar door.’

Vandaag de dag bestaat zijn stamboom uit meer dan 44.000 mensen. Door middel van matches met andere MyHeritage leden, ontdekte hij voorouders die dateren uit de late 16e eeuw. Sommige voorouders bleven in de regio, terwijl latere generaties geëmigreerd bleken te zijn naar de Verenigde Staten, Canada en Australië. Seppo doet zijn vrijwilligerswerk al een paar jaar.

‘Ik werd gevraagd door het MyHeritage team om een aantal producten en teksten te vertalen van het Engels naar het Fins. Dit verzoek was voor mij een soort eerbetoon, dat mij in staat stelt Finstalige gebruikers vooruit te helpen met hun familiegeschiedenis door MyHeritage. Zodat ze hetzelfde plezier kunnen ervaren als ik met het beoefenen van genealogie in hun moedertaal.’

Wij danken Seppo voor al zijn hulp bij het mede mogelijk maken dat Finstaligen MyHeritage producten zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Beheerst u vloeiend een tweede taal? Wilt u deelnemen aan ons vrijwilligersteam? Het is een prachtige manier om families te helpen hun wortels te ontdekken op een gemakkelijke manier, met alle beschikbare informatie in hun eigen taal.

Wilt u meer informatie over hoe u een vrijwilliger kunt worden net als Seppo, mail ons op translations@myheritage.com.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • gretakuindersma


    juli 22, 2015

    mij hermitage is een gewedige ontdekking van wie en wat je achter gronden aan echte verwanten zijn .Namelijk de jongheid van toen is ,nu de oudheid van heden .Dat wil zeggen je hebt de tijd om ergens anders aan bezig te kunnen zijn .Ten alle belangende onderdelen van het leven .Dus ook dit ,het uit zoeken enz heel fijn .!