Neven en nichten: een speciale band

Neven en nichten: een speciale band

Neven en nichten zijn verwanten met wie je gemeenschappelijke voorouders deelt. Volle neven en nichten hebben dezelfde grootouders, maar alle neven en nichten delen een familieband die de normale banden ver overstijgt. Als u een neef of nicht hebt met wie u heel close bent, weet u dat de relatie heel speciaal kan zijn.

image credit: Etsy

image credit: Etsy

De band tussen neven en tussen nichten is vaak een bijzondere kruising tussen een familieband en een vriendschap. Neefjes en nichtjes komen tijdens onze jeugd op bezoek, net als vriendjes en vriendinnetjes. Nichtjes en neefjes op visite betekende meestal dolle pret, omdat ze altijd op de proppen kwamen met nieuwe spelletjes en trucjes. Zo leren neven en nichten van elkaar een andere wereld kennen, vol nieuwe ideeën maar door de familieband tegelijk zo vertrouwd.

Met het ouder worden groeit vaak de waardering voor familiebanden en het gezamenlijke verleden dat je met je neven en nichten deelt. Jullie ouders zijn waarschijnlijk samen volwassen geworden en opgevoed met dezelfde normen en waarden. Dit versterkt het gevoel: “We zijn uit hetzelfde hout gesneden!” Je weet dat je neven en nichten altijd voor je klaar zullen staan en dat je ze in vertrouwen kunt nemen. Ze zijn vaak geschikt voor de rol van onpartijdig adviseur.

Neven en nichten bieden steun en vriendschap. Jullie hebben een band voor het leven. Het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om contact te houden met je familie en altijd geïnformeerd te blijven over ieders wel en wee. Je kunt familieverhalen delen op een gezamenlijke familiesite en op de hoogte blijven van verjaardagen en speciale gebeurtenissen.

Neven en nichten zijn ook een geweldige informatiebron voor onderzoek naar de familiegeschiedenis. Ze kunnen nieuwe informatie over familieleden hebben – waarvan u nog niet op de hoogte was – of erfstukken hebben ontvangen. Met het samen delen en bewaren van uw gemeenschappelijk verleden haalt u de banden nog sterker aan.

Heeft u een neef of nicht met wie u heel close bent?

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • trudy

    november 14, 2015

    als de vaders broers zijn, en de moeders zussen, dan kan de band nog vele malen sterker zijn.

  • Herman Neukermans

    november 14, 2015

    Wij, neven en nichten zijn kinderen van een broer en zus Neukermans getrouwd met broer en zus Couck. Dus zijn we dubbel neef en nicht.

  • diana

    november 15, 2015

    Oh wat leuk lief en gezellig, inderdaad zijn we nichtjes en hebben vooral in onze kinderjaren veel plezier beleefd met elkander, dankje lieve nicht Wilma.