Onze vrijwilligers: van Finland naar Engeland

Onze vrijwilligers: van Finland naar Engeland

De producten en functies van MyHeritage zijn beschikbaar in 42 talen. Dit is te danken aan het harde werk van onze vele vrijwilligers. Deze maand richten we de schijnwerpers op Kaarina May, een MyHeritage vrijwilliger die het mogelijk maakt dat families wereldwijd gemakkelijker hun familiegeschiedenis kunnen ontdekken, delen en bewaren.

Kaarina May is geboren in Finland en heeft een Karelische achtergrond. Ze voltooide haar opleiding aan de hogeschool in Helsinki en begon haar loopbaan bij een reclamebureau. Voordat ze aan haar stage als grafisch ontwerper zou beginnen, kreeg ze zes maanden verlof om te gaan reizen.

Ze ging naar Engeland om haar taalvaardigheid te verbeteren en ontmoette daar al meteen haar toekomstige echtgenoot Terry. Ze zou nooit meer naar Finland en haar stageplaats terugkeren. Kaarina ging voor een Londens reisbureau werken en Londen en kwalificeerde zich als bureaumanager, opleider en interne verificateur. Uiteindelijk koos ze voor het onderwijs en behaalde ze aan de Universiteit van Cambridge een certificaat om Engels aan volwassenen te doceren.

Kaarina woont momenteel in het zuiden van Engeland, waar ze parttime Engelse les geeft en MyHeritage helpt met vertalingen uit het Engels naar het Fins. Ze houdt van vrijwilligerswerk (vertalen en buurtwerk), gezelligheid, hardlopen en kijken naar motor- en autosport. Ze is bezig met de adoptie van een trouwe viervoeter om haar thuis en tijdens het hardlopen gezelschap te houden.

Ze ontdekte MyHeritage via haar neef Kari Haglund, die de stamboom van de familie Kupsu heeft opgezet en met veel familieleden heeft gedeeld. Kaarina vindt het geweldig om familieleden te ontdekken in hun stamboom, die teruggaat tot rond 1650. Haar neef Kari heeft vele familieleden achterhaald. Zijn onderzoek is nog lang niet afgerond en de ontdekkingsreis is spannend! Onlangs kon Kari het bestaan van een totaal onbekende familietak bevestigen. Het blijft fascinerend! De familie verheugt zich op een grote toekomstige reünie, waar dankzij MyHeritage nog meer familieleden elkaar zullen ontmoeten.

Op de website van MyHeritage leest Kaarina het liefst de vele fascinerende verhalen van gebruikers over de hele wereld. Je weet nooit wat er morgen aan bod komt, of volgende week!

Toen Kaarina de familiesite bestudeerde, zag ze dat MyHeritage op zoek was naar vrijwilligers om te helpen bij vertalingen in het Fins en andere talen. Dit leek haar een uitstekende manier om haar moedertaal op peil te houden en anderen te helpen bij het ontdekken van hun familiegeschiedenis. Ze geniet van het afwisselende werk en van het vertalen van lastige, spitsvondige woordspelingen in zowel hedendaags Engels als Fins – de keuze van het perfecte woord voor de lezers van beide talen.

Het is aan gewaardeerde vrijwilligers als Kaarina te danken dat wij Finse leden de mogelijkheid kunnen bieden om in hun eigen taal aan hun stambomen te werken en gebruik te maken van onze producten, zoals Family Tree Builder en onze mobiele app.

Spreekt u een andere taal op moedertaalniveau? Hebt u zin om ons vrijwilligersteam te versterken? Als alle informatie in hun eigen taal beschikbaar is, kunnen families veel gemakkelijker achter hun voorgeschiedenis komen. Wilt u meer weten? Mail ons dan op translations@myheritage.com.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Nanette Huisman

    december 4, 2015

    Geweldig dat deze Fins/Engelse vrouw zich hiervoor in wil zetten. Hier zullen vele My Heritage gebruikers heel veel aan hebben.

    Met vriendelijke groet,

    Nanette Huisman

  • E.van der Brugge

    december 7, 2015

    Hello Kaarina May,
    Thank You for such of effort you put in this MyHeritage work.
    But I would like to ask you if You please can find out the name of my ex-husband mothers-side of the family. Its been always a mystery been for me and it always on my mind. ps. my ex-husband died several years ago. Maybe You can help me, and I would be very grateful. I wish You a Merry Christmas and a Happy New Year. many greetings from Linda-Delft The Netherlands.