Doe online mee aan ons eendaagse genealogie seminar

Reacties2

Het doet ons veel plezier om de eerste editie van het MyHeritage One-Day Genealogy Seminar aan te kondigen. De livestream van dit seminar wordt wereldwijd uitgezonden op zondag 29 oktober 2017 van 13.00 tot 21.00 uur. Tijdens het seminar zullen er presentaties worden gegeven door deskundigen op het gebied van DNA, Joodse genealogie, algemene onderzoekstechnieken en trends in genealogische technologie.

De lezingen worden vanuit ons hoofdkantoor uitgezonden en deelnemers van over de hele wereld kunnen online deelnemen aan de Legacy Family Tree Webinars. We kunnen tijdens de presentaties al uw vragen beantwoorden en nodigen u uit om aan het gesprek deel te nemen.

Klik hier om u voor de online webinars in te schrijven.

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:

Google for Genealogy: Search Tricks to Tease Out Information (Google voor genealogie: zoektips om gegevens te ontrafelen) – Jessica Taylor
How to Pass Your Ancestors’ Legacy to Your Grandchildren (Hoe u het erfgoed van uw voorouders aan uw kleinkinderen doorgeeft) – Jessica Taylor
Introduction to the Use of Autosomal DNA Testing (Inleiding in het gebruik van tests voor autosomaal DNA) – Tim Janzen
Advanced Autosomal DNA Techniques Used in Genetic Genealogy (Geavanceerde technieken voor autosomaal DNA die in de genetische genealogie worden gebruikt) – Tim Janzen
Filling in the In-Between of the Jewish BMD (Joodse akten beter leren lezen) – Rose Feldman
Jewish Family Research Challenges (Uitdagingen in het onderzoek bij Joodse families) – Garri Regev
Discover Your Family History with MyHeritage’s Unique Technologies (Ontdek uw familiegeschiedenis met de unieke technologieën van MyHeritage) – Daniel Horowitz

Tot de sprekers behoren de volgende genealogiespecialisten:

Jessica Taylor

Jessica is al sinds 2004 voorzitter van Legacy Tree Genealogists en heeft met professioneel genealogisch onderzoek duizenden klanten over de hele wereld geholpen bij het ontdekken van hun erfgoed. Jessica heeft een bachelor in genealogie, spreekt vloeiend Spaans, heeft jarenlang in China en Brazilië gewoond en heeft een passie voor geschiedenis en mysterie. Ze verrijkt de genealogiewereld met haar zonnige, internationale blik.

 

Tim Janzen

Tim is als huisarts verbonden aan de artsenpraktijk South Tabor Family Physicians in Portland in de Amerikaanse staat Oregon. Hij heeft al meer dan 35 jaar belangstelling voor genealogisch onderzoek en heeft zich de afgelopen 20 jaar met name beziggehouden met genealogisch onderzoek onder mennonieten. Tim heeft een sterke interesse in verschillende aspecten van de genetische genealogie, in het bijzonder het faseren van DNA en autosomale DNA-analyse. Tim geeft les in geavanceerde genetische genealogie aan de afdeling Portland van de ISOGG en heeft veel presentaties gegeven tijdens conferenties over genetische genealogie.

 

Rose Feldman

Rose is op Twitter bekend als JewDataGenGirl en beheert de Twitter accounts @Israelgenealogy en @IGRA_Hebrew en de Facebook pagina voor de Israel Genealogy Research Association (IGRA). Rose is in charge of developing new databases for Israel Genealogy Research Association (IGRA). Rose leidt ook de ontwikkeling van nieuwe databases voor dit genootschap. Ze heeft sinds 2003 acht lezingen gegeven tijdens conferenties van de International Association of Jewish Genealogical Societies (IAJGS) en heeft gesproken tijdens uiteenlopende seminars van de Israel Genealogical Society (IGS), afdelingsvergaderingen van de IGRA en de IGS en een workshop van de Israeli Association for Archives and Information. In de afgelopen twee jaar was ze spreekster tijdens de genealogieworkshop van de Central Zionist Archives. Ze is een van de drie coördinatoren van het Montefiore Censuses Project en beheert vier KehilaLinks Sites op JewishGen.

 

Garri Regev

Garri woont sinds 1978 in Israël en was meer dan 20 jaar onderwijzeres. Al even lang doet Garri genealogisch onderzoek. Ze heeft talrijke lezingen over genealogie gegeven voor onder meer Hadassah, Touro College, de Central Zionist Archives, EVA/MINERVA en conferenties van de IAJGS conferenties. Garri werkt momenteel als vrijwilliger voor het Israëlmuseum, de Central Zionist Archives en het genealogiecentrum van de Nationale Bibliotheek van Israël. Ze was voorzitter van de Israel Genealogical Society en de Israel Genealogy Research Association. Ze was vicevoorzitter van de IAJGS-conferentie die in 2015 in Jeruzalem plaatsvond en was medevoorzitter van het programma. Momenteel is Garri bestuurslid van de belangenorganisatie LitvakSIG, de voornaamste internetbron voor Litouws-Joods (Litvak) genealogisch onderzoek en een wereldwijd actieve Special Interest Group (SIG).

 

Daniel Horowitz

Daniel is onze eigen genealogie expert bij MyHeritage. Hij levert belangrijke bijdragen op het gebied van productontwikkeling, klantenondersteuning en publieke aangelegenheden. Daniel onderhoudt de contacten met genealogische genootschappen, bloggers en de media en woont als spreker en toehoorder conferenties over de hele wereld bij. Hij had acht jaar lang de leiding over onze vertaalafdeling, waar hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de uitbreiding van onze wereldwijde ondersteuning naar 42 talen. Al ruim 30 jaar gepassioneerd door genealogie, was hij in Venezuela 15 jaar lang docent en samensteller van de syllabus voor het familiegeschiedenisproject “Searching for My Roots”. Momenteel coördineert Daniel verschillende crowdsourcingprojecten op het gebied van transcriptie. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuursposten, onder meer bij de Israel Genealogy Research Association (IGRA) en de International Association of Jewish Genealogical Societies (IAJGS).

Klik op de onderstaande links voor meer informatie en om uzelf voor een lezing op te geven. Klik hier om uzelf voor het hele seminar in te schrijven.

Google for Genealogy: Search Tricks to Tease Out Information
How to Pass Your Ancestors’ Legacy to Your Grandchildren
Introduction to the Use of Autosomal DNA Testing
Advanced Autosomal DNA Techniques Used in Genetic Genealogy
Filling in the In-Between of the Jewish BMD
Jewish Family Research Challenges
Discover Your Family History with MyHeritage’s Unique Technologies

Wij verheugen ons op uw deelname aan ons eendaagse genealogieseminar! Bereid uw vragen alvast voor, zodat u een vruchtbare bijdrage kunt leveren aan zinvolle discussies die u bij uw genealogisch onderzoek verder kunnen helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • Sanne van den Eijnde


    oktober 26, 2017

    lijkt mij leuk om mee te doen

  • evertman


    oktober 26, 2017

    vindt het leuk om mee te doen