Hereniging door DNA Quest: een halfbroer en -zus van in de vijftig zijn herenigd!

Reacties

DNA Quest is ons in maart 2018 gelanceerde maatschappelijke initiatief om geadopteerden en hun geboortegezinnen te herenigen met behulp van genetische tests. We hebben sinds de start van DNA Quest al veel gezinnen kunnen herenigen. In dit artikel beschrijven we één van de levensveranderende herenigingen die door DNA Quest hebben kunnen plaatsvinden.

De 56-jarige Carlos Canas uit Texas weet al zijn hele leven dat hij geadopteerd was. Hij groeide op als enig kind en wist nooit wie zijn ouders of broers en zussen waren. Daar kwam onlangs verandering in toen MyHeritage DNA Carlos met zijn biologische zuster matchte.

De achtergrond

Toen hij naar zijn biologische familie zocht, hoorde Carlos van de staat Texas dat zijn biologische vader een Mexicaanse bracero was. In de jaren vijftig en zestig werden in het bracero-programma actief Mexicaanse gastarbeiders geworven om op de boerderijen in de VS te werken. Hij kreeg ook te horen dat hij het dertiende kind uit een groot gezin was en dat het twaalfde en dertiende kind uit het gezin ter adoptie waren aangeboden.

De 59-jarige Cecy Moylan uit Seattle in de staat Washington wist ook dat ze een adoptiekind was. Ze ontving haar adoptiepapieren na het overlijden van haar adoptievader en las daarin dat haar achternaam Cortez was.

DNA tests

Carlos kreeg een gratis MyHeritage DNA-test toegestuurd als onderdeel van het DNA Quest-initiatief. Omdat ze zo weinig informatie over haar familiegeschiedenis had, besloot Cecilia ook om een DNA-test te laten uitvoeren. Haar dochter Kimberly Moylan deed ook een DNA-test en uploadde haar eigen DNA-resultaten naar MyHeritage.

Carlos ontving al snel een lijst met DNA-matches. Daarin werd over Kimberly vermeld dat ze een kleinkind of nichtje van hem was.

Hij nam onmiddellijk contact met Kimberly op. Toen ze de foto’s van Carlos zag, wist ze meteen dat Carlos de broer van haar moeder was. Carlos nam contact op met Cecy en kwam erachter dat ze allebei waren geadopteerd.

Veel verder kwamen ze niet, maar ze wisten dat ze bij geboorte de achternaam Cortez deelden. Ze waren allebei geboren in de staat Texas: Cecilia in Edinburg en Carlos in Weslaco. Dat klopte met wat Carlos van zijn vader wist.

Aangezien de twee van de staat Texas te horen hadden gekregen dat het twaalfde en dertiende kind uit het gezin ter adoptie waren afgestaan, gaan ze ervanuit dat Cecilia nummer twaalf en Carlos nummer dertien is. Ze geloven dat kind één tot en met elf in het gezin zijn opgegroeid.

De hereniging

Carlos en Cecilia ontmoetten elkaar uiteindelijk op 2 augustus 2018. Ze lijken zó veel op elkaar, dat bijna iedereen ze voor een tweeling houdt.

Ze zouden graag de rest van hun broers en zussen willen opsporen en hopen in de toekomst hun ouders te kunnen ontmoeten. Maar ze voelen zich nu al gezegend door hun hereniging en kunnen niet wachten om meer tijd met elkaar door te brengen. Hun volgende afspraak is al gemaakt.

Wilt u een verhaal met ons delen? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar stories@myheritage.com.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd