4 keer veranderden levens voorgoed met een MyHeritage DNA-kit als cadeau

Veel MyHeritage gebruikers hebben ontdekt dat de MyHeritage DNA-kit het perfecte cadeau is. Het cadeau van een DNA-kit is zoveel meer dan alleen maar een leuke ervaring om uw afkomst te weten te komen – het kan leiden tot levensveranderende ontdekkingen op het gebied van familiegeschiedenis.

Deze 4 verhalen laten zien hoeveel impact een MyHeritage DNA-kit kan hebben op iemands leven.

Reta werd geboren in 1943 in een tehuis voor ongehuwde moeders en was het product van een korte relatie tussen haar moeder, een jonge militair gestationeerd op Woodhall Spa Airbase in Lincolnshire, en een Canadese vliegenier die onder Guy Gibson in Bomber Command diende. Reta’s moeder vertelde de man die oorspronkelijk van plan was geweest om voor de oorlog met haar te trouwen en die ver weg gestationeerd was, over de zwangerschap. Hij vertelde haar dat hij de baby zou adopteren en met haar zou trouwen zoals hij had gepland. Dat gebeurde ook: hij trouwde met Reta’s moeder en voedde Reta op als zijn eigen kind naast de twee zonen die ze samen hadden.

Ondanks een gelukkige en veilige opvoeding bleef het mysterie van haar biologische vader bestaan. Reta’s moeder, die niet graag op het verleden terugkwam, deelde slechts spaarzame details: haar biologische vader was Canadees, heette Donald Dell en was tijdens de oorlog in Engeland gestationeerd geweest. Deze schaarse informatie bleef decennialang onontdekt, deels uit respect voor Reta’s adoptiefamilie en de mogelijke gevolgen voor onbekende familieleden in Canada.

Het keerpunt kwam in 2018. Reta, toen 74, ontving een DNA-kit van MyHeritage als kerstcadeau van haar man en zoon. De DNA-resultaten leidden tot een levensveranderende e-mail van David Dall in Canada: een volle neef. Deze ontdekking zette Reta op het spoor van het blootleggen van haar Canadese familiewortels en ze ontdekte dat haar biologische vader, nu bekend als Don Dell, de oorlog als krijgsgevangene had overleefd, maar nooit van haar bestaan wist.

Het verhaal culmineert in emotionele herenigingen met haar nieuwe familie in Canada, waaronder haar halfzus Anna en verschillende neven en nichten, en de viering van haar 80e verjaardag omringd door deze uitgebreide familie in Cornwall.

Reta en haar neven en nichten

Lees Reta’s volledige verhaal hier.

Penny vond haar lang verloren broer

Toen Penny Fox de kaarsjes op haar 64e verjaardagstaart uitblies, ging haar wens om meer familiebanden te ontdekken in vervulling. Dankzij een MyHeritage DNA-kit van haar man ontdekte ze een hele familie van vaders kant die ze nooit gekend had – compleet met een halfbroer, oom, tantes en een hele bende neven en nichten, velen op een steenworp afstand. Penny heeft veel tijd doorgebracht met haar nieuwe familie en “het wordt steeds beter en hechter”.

Penny werd twee dagen na haar geboorte geadopteerd en had het grootste deel van haar leven geen enkele aanwijzing over haar biologische afkomst. Haar adoptiemoeder gaf geen aanwijzingen. Pogingen om haar afkomst via officiële kanalen te achterhalen, leverden bewerkte documenten op. Zelfs een privédetective vergeleek de mate van geheimhouding met die van de KGB! Maar Penny had één sleutel – een volledige geboortenaam – die haar naar een Britse vrouw genaamd Dorothy Hale Coutinho leidde. Dorothy, oorspronkelijk uit Engeland, woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar man in Singapore en vestigde zich daarna met hun zoontje in Canada. Helaas vond haar man het niet leuk hoe ze hun zoon opvoedde, dus nam hij hem mee en verliet haar. Dorothy was er kapot van en omdat ze nog een kind wilde, raakte ze zwanger tijdens een korte relatie met Penny’s vader.

Penny’s man gaf haar een MyHeritage DNA kit voor haar 64e verjaardag. Terwijl ze overwinterde in Palm Springs, kreeg Penny bericht over een MyHeritage DNA-match. De naam was Richard Smith – een halfbroer die 14 maanden ouder was dan zij! Richard, die onlangs een zus verloor, omarmde Penny vanaf het begin als zijn zus. 

Hun eerste familiereünie in Victoria was erg emotioneel. Nu is ze een vaste gast op familiebijeenkomsten en vindt ze plezier in de details – zoals ontdekken dat zij en haar neefjes dezelfde vorm tenen hebben!

Penny (achterste rij, midden, in marineblauwe jas) herenigt zich met haar biologische familie

Lees het volledige verhaal van Penny hier.

Dianne ontdekte dat ze een zus had

In november 2021 was Dianne Larson, 71 jaar, op weg naar een kerstshow toen een telefoontje van haar dochter haar wereld op zijn kop zette. Volgens een DNA-match op MyHeritage had ze een nieuw halfzusje. Deze openbaring kwam op een aangrijpend moment voor Dianne, die onlangs te maken had gehad met een stortvloed van verdriet door het verlies van haar twee broers, vader, tante en oom. Het gevoel alleen te zijn was overweldigend, haar naaste familie was de afgelopen maanden snel geslonken. De DNA-kit, een attent cadeau van haar dochter Saundra, was in eerste instantie bedoeld om verre familiale wortels te onderzoeken. Het leverde echter een connectie op waar Dianne haar hele leven al naar verlangde, en op een moment dat ze die het hardst nodig had.

De halfzus in kwestie, Sarah Triplett, 74 jaar oud, was geadopteerd toen ze twee jaar oud was en had ook altijd naar informatie over haar biologische familie verlangd. Haar leven was gevuld met vragen over haar afkomst en mogelijke broers en zussen. Dianne’s moeder, die veel van kinderen hield, zou Sarah zeker welkom hebben geheten als ze had geweten dat haar man nog een kind had. Ondertussen had Sarahs adoptiemoeder gezinspeeld op broers en zussen, maar Sarah had altijd aangenomen dat die van haar biologische moeders kant waren.

De impact van dit eenvoudige cadeau – een MyHeritage DNA-kit – bleek levensveranderend te zijn. Vanaf de plotselinge verbinding via een e-mail tot aan hun eerste emotionele ontmoeting in juli 2022 ontdekten de zussen griezelige gelijkenissen en interesses die hun band met hun biologische moeder verstevigden. Ze genieten nu van regelmatig contact en een hernieuwd familiegevoel dat zich uitstrekt tot hun kinderen.

Van links naar rechts: Sarah, Dianne, Saundra en Theresa

Mis Dianne’s volledige verhaal niet op onze blog. 

Tina vond haar vader – en een broer die hij nooit gekend heeft

Tina Hampton heeft altijd getwijfeld aan de waarheid over haar biologische familie. Als baby geadopteerd, wist Tina heel weinig over haar vader en zijn kant van de familie. Dat veranderde allemaal toen ze een gratis MyHeritage DNA-kit kreeg van het DNA Quest project. Ondertussen leidde een andere daad van vrijgevigheid tijdens de feestdagen – twee DNA-kits die als kerstcadeau werden gegeven aan een paar broers en zussen die op de Faeröer Eilanden wonen – tot een andere verbazingwekkende connectie: Tina ontdekte een halfoom, een broer of zus van haar vader waarvan zij noch haar vader wist dat die bestond.

Tina’s verhaal begon in 1968 in St. Louis, Missouri, waar ze werd geboren en later geadopteerd door haar oom en tante van moederskant. De identiteit van haar vader was een mysterie totdat hij plotseling verscheen toen Tina 44 was. Het vinden van hem opende een hoofdstuk in Tina’s leven vol vragen over haar afkomst, maar het waren de DNA-kits – één pro bono en twee als cadeau – die de antwoorden gaven.

De onverwachte berichten van de Faeröer Eilanden bleken van de kinderen van haar vaders halfbroer te zijn. Het bleek dat haar vader nog een broer of zus had die hij nooit had ontmoet. Deze halfoom, Sigmonder “Siggy”, was al meer dan 3 decennia op zoek naar zijn Amerikaanse familieleden. Dankzij de giftige MyHeritage DNA-kits kon hij eindelijk het verband leggen. Tina, haar vader en haar nieuw gevonden oom kregen de kans elkaar te ontmoeten en een nieuwe band te smeden. Hoewel haar vader kort na deze hereniging overleed, heeft Tina nu een oom die haar aan hem doet denken.

Tina en haar vader

Lees het volledige verhaal van Tina hier. 

De beste cadeaus geven niet alleen plezier op het moment zelf – ze veranderen levens. Profiteer van onze Feestdagen DNA-verkoop bij MyHeritage en geef een cadeau waarmee een nieuw hoofdstuk in iemands leven kan beginnen.

Bestel een MyHeritage DNA-kit – nu in de aanbieding!