Nieuw: Photo Tagger verbeteringen

Nieuw: Photo Tagger verbeteringen

In augustus 2022 introduceerden we Photo Tagger, een gratis functie waarmee je eenvoudig meerdere foto’s van dezelfde persoon in één keer kunt taggen. Het werd voor het eerst uitgebracht op de mobiele MyHeritage app en vervolgens uitgebreid naar de MyHeritage website. We zijn nu verheugd nieuwe verbeteringen van deze krachtige functie aan te kondigen: tagging-suggesties zijn nu toegankelijk via aanvullende relevante locaties op de MyHeritage-website.

Voorheen waren suggesties voor het taggen van foto’s alleen te vinden op de speciale Photo Tagger-pagina, toegankelijk via het menu “Foto’s” op de website of mobiele app. U kunt nu ook tagging-suggesties zien en bevestigen wanneer u alle foto’s met een specifieke persoon bekijkt, of wanneer u foto’s één voor één bekijkt.

De nieuwe verbeteringen zijn beschikbaar voor alle gebruikers die Photo Tagger hebben ingeschakeld en tagsuggesties hebben ontvangen. Als u Photo Tagger nog niet hebt geprobeerd, lees dan onze eerdere berichten om te leren hoe u het kunt gebruiken op de MyHeritage website of in de mobiele app.

Dit zijn de aanvullende locaties waar tagging-suggesties nu worden weergegeven:

De pagina met alle foto’s van een specifiek persoon

Deze pagina is op twee manieren toegankelijk: door te klikken op “Alles weergeven” in het gedeelte Foto’s en video’s van het profielpaneel van deze persoon in de stamboom, of door deze persoon te selecteren onder het filter “Personen” in het gedeelte “Mijn foto’s”.

Er is een nieuwe strook toegevoegd bovenaan de pagina:

The new Photo Tagger banner, highlighted in green

De nieuwe Photo Tagger-banner, groen gemarkeerd (klik om te vergroten)

Klik op de knop “Bekijken” op de banner om de suggesties voor het taggen van foto’s voor deze persoon te bekijken:

All photo tagging suggestions for a person

Alle suggesties voor het taggen van foto’s voor een persoon (klik om te vergroten)

Op deze pagina kunt u eenvoudig aanvullende tagging-suggesties voor deze persoon bevestigen of afwijzen.

De fotopagina met individuele foto’s

De tagging-suggesties van Photo Tagger zijn nu toegankelijk bij het bekijken van een individuele foto uit het gedeelte “Mijn foto’s” van uw familiesite. De suggesties verschijnen in de rechterzijbalk, zoals hieronder groen gemarkeerd:

New photo tagging suggestions on the single photo page

Nieuwe suggesties voor het taggen van foto’s op de fotopagina met individuele foto’s (klik om te vergroten)

Om de suggestie te bevestigen, klikt u op de suggestie en klikt u vervolgens op “Ja” in de pop-up die boven de foto verschijnt.

Confirming or rejecting a tagging suggestion from the photo page

Een tagging-suggestie van de fotopagina bevestigen of afwijzen (klik om te vergroten)

Door op de drie stippen naast de suggestie te klikken, wordt een menu geopend. Via het menu kunt u ervoor kiezen om deze persoon in de stamboom te bekijken of de tagging-suggestie af te wijzen.

The three dot “More” menu on a tagging suggestion

Het menu met drie stippen “Meer” op een tagging-suggestie (klik om te vergroten)

Als u op ‘Nee’ klikt of ‘Tagsuggestie afwijzen’ selecteert in het menu ‘Meer’, wordt deze tagsuggestie verwijderd.

Zodra u een tagging-suggestie hebt bevestigd, verschijnt deze in de lijst met personen die op de foto voorkomen.

Aanvullende tagging suggesties op de foto-pagina

Het is nu mogelijk om alle aanvullende tagging-suggesties te bekijken voor een persoon die al is getagd in een bepaalde foto. Deze optie verschijnt in het menu dat wordt geopend wanneer u op de drie stippen naast hun naam klikt, zoals hieronder groen gemarkeerd.

Viewing additional tagging suggestions for a person

Extra tagging-suggesties voor een persoon bekijken (klik om te vergroten)

Als u klikt op ‘Tagging-suggesties bekijken’, dan gaat u naar alle tagging-suggesties voor die persoon.

Beschikbaarheid

Photo Tagger is een gratis functie, momenteel beschikbaar op de MyHeritage-website en op de gratis MyHeritage mobiele app voor iOS en Android. Suggesties voor het taggen van de fotopagina met individuele foto’s zijn momenteel beschikbaar bij gebruik van de MyHeritage website op desktop, maar zullen binnenkort beschikbaar zijn voor mobiel internet en in de mobiele app.

Privacy

Privacy is een topprioriteit bij MyHeritage en wordt strikt beschermd. Suggesties voor het taggen van een naam worden alleen gegeven aan personen die in uw stamboom als overleden zijn gemarkeerd. Bovendien is Photo Tagger alleen beschikbaar voor makers van familiesites en is het niet toegankelijk voor mensen die u mogelijk hebt toegevoegd als leden of beheerders van uw familiesite. Photo Tagger werkt alleen in het kader van uw eigen familiesite, op uw eigen foto’s. Het is een productiviteitstool waarmee u uw eigen foto’s sneller kunt taggen.

Voorafgaand aan het gebruik van deze functie wordt gebruikers gevraagd toestemming te geven, zodat Photo Tagger gezichtsherkenningsmodellen kan maken voor de mensen op uw foto’s. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken via het instellingenmenu van de site door te klikken op Mijn privacy > Inhoud. Als u zich opnieuw wilt aanmelden, volgt u dezelfde stappen en klikt u op het selectievakje om Photo Tagger in te schakelen, of gaat u naar de Photo Tagger-pagina en accepteert u de voorwaarden.

Om de privacy te maximaliseren, worden suggesties voor het taggen van foto’s tijdelijk opgeslagen op MyHeritage. Als u Photo Tagger gedurende 3 maanden niet opent en tagging-suggesties accepteert of afwijst, worden alle suggesties verwijderd. U kunt de Photo Tagger-pagina opnieuw bezoeken en de tagging-suggesties opnieuw laten berekenen.

Upload en tag uw foto’s vandaag

Het taggen van historische foto’s is een uitstekende manier om uw foto’s te beheren, te ordenen en uw stamboom te verbeteren. Deze nieuwe update maakt het mogelijk om te genieten van de kracht van Photo Tagger en uw foto’s eenvoudig en snel te taggen bij het bekijken van individuele foto’s. Upload vandaag nog uw familiefoto’s om de volledige kracht van de fototools van MyHeritage te ervaren terwijl u ze inkleurt, verbetert en animeert, en al uw foto’s in één keer tagt. Meer innovaties voor historische foto’s zitten in de pijplijn en zullen binnenkort volgen!