Zeven redenen waarom u de Reimagine app nodig heeft

Zeven redenen waarom u de Reimagine app nodig heeft

In mei 2023 lanceerden we Reimagine: een foto-app waarmee u de kracht van de AI-fotofuncties van MyHeritage kunt benutten en binnen enkele seconden meerdere foto’s kunt scannen, rechtstreeks vanaf uw mobiele apparaat. Deze innovatieve app heeft veel weerklank gevonden bij onze gebruikers, die met de app al honderdduizenden foto’s hebben gescand, ingekleurd, verbeterd, hersteld en geanimeerd.

Download Reimagine nu

Als u het nog niet heeft geprobeerd, mist u iets moois. Hier zijn zeven redenen waarom u de Reimagine-app in uw leven nodig heeft.

1. Om uw foto’s toekomstbestendig te maken (en uitstelgedrag te verslaan)

In 2021 voerde de Association of British Insurers een onderzoek uit waarin mensen werd gevraagd welke spullen ze zouden willen redden als hun huis in brand zou vliegen. 35% van de mensen antwoordde dat ze hun familiefoto’s zouden willen redden. Dat is geen verrassing: familiefoto’s leggen dierbare herinneringen vast, en oudere foto’s op film zijn onvervangbaar.

Nu bosbranden, overstromingen en extreme weersomstandigheden steeds vaker voorkomen als gevolg van de klimaatverandering, is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat uw meest waardevolle bezittingen gemakkelijk mee te nemen zijn. Het digitaliseren van uw foto’s is een must, maar veel mensen voelen zich te overweldigd om de taak op zich te nemen. De fotoscanner van Reimagine is de oplossing: deze is zo gemakkelijk en snel te gebruiken. Een paar tikken en u bent klaar!

Scanning photos with the Reimagine app

Foto’s scannen met de Reimagine app

Als u stapels en stapels foto’s hebt, maar nog geen tijd hebt gevonden om ze te digitaliseren, download dan Reimagine en stel jezelf ten doel om slechts 5 of 10 pagina’s per dag te scannen. Het duurt letterlijk seconden. Geloof ons, we hebben het geprobeerd: we namen een fotoalbum met vier foto’s per twee pagina’s, zetten een timer op één minuut en scanden zoveel mogelijk foto’s. De resultaten? 22 tikken, 44 pagina’s. Dat zijn 88 foto’s gescand in 60 seconden. In dat tempo zou je een heel album van 100 pagina’s in minder dan 2,5 minuten kunnen scannen.

Denkt u nog steeds dat u geen tijd hebt?

Meer tips over het scannen van foto’s en het behalen van geweldige resultaten vindt u in dit artikel op het Kennisplatform.

2. Om uw favoriete herinneringen opnieuw te bekijken en ze op een nieuwe manier te beleven

Wanneer heeft u voor het laatst de kans gehad om een van die oude kinderalbums tevoorschijn te halen en herinneringen op te halen?

Het digitaliseren van uw foto’s met Reimagine geeft u een excuus om die herinneringen op te halen – en een kans om uw oude foto’s op een geheel nieuwe manier te ervaren. Herstel vergeelde, vervaagde foto’s in hun oorspronkelijke glorie, repareer krassen en vouwen, ontdek hoe oude zwart-witfoto’s er in kleur uitzien en bekijk vage of onscherpe foto’s met opvallende helderheid. Nog beter: geniet van de kans om lang verloren dierbaren weer om zich heen te zien kijken en te zien lachen.

Door u te wentelen in de warme gloed van zoete nostalgie, krijgt u de kans om even afstand te nemen van uw dagelijkse beslommeringen en te waarderen wat er echt toe doet in het leven – en er gaat niets boven het herontdekken van oude foto’s om herinneringen op te halen.

3. Om elke kans te grijpen om foto’s uit uw kindertijd te verzamelen

Heeft u ooit het huis van een ouder familielid bezocht en daar een aantal fotoalbums gevonden die u graag mee naar huis had willen nemen, maar u wilde deze persoon zijn of haar dierbare herinneringen natuurlijk niet ontnemen?

Met de Reimagine-app op zak kunt u beide kanten op. Neem een paar minuten de tijd om het album te scannen, zet het terug in de kast en neem een digitale versie ervan mee naar huis, zodat u er op elk gewenst moment van kunt genieten.

A grandmother and grandson scanning photos easily using Reimagine photo scanner and photo editing app

U kunt zelfs van de gelegenheid gebruik maken om uw familielid naar de foto’s te vragen en alle details toe te voegen die zij u kunnen geven met behulp van de app

Het hebben van een digitale versie van de albums betekent ook dat u ze gemakkelijk kunt delen met andere familieleden die mogelijk geïnteresseerd zijn – en dat brengt ons bij reden #4:

4. Om uw herinneringen en verbeterde foto’s te delen met familie en vrienden

Het delen van gelukkige herinneringen met de mensen van wie u houdt, vergroot je plezier van die herinneringen vele malen! Met Reimagine kunt u uw foto’s met slechts een paar tikken opslaan en delen met wie u maar wilt.

Heeft u een hilarische foto opgegraven waarop jij en je broer of zus boos naar de camera kijken op de eerste schooldag, of oma ‘helpen’ met het bakken van koekjes? Scan het, verbeter het, herstel de kleuren, stuur het naar uw broer of zus en lach er samen om.

Heeft u een mooie foto gevonden van uw overleden oudtante op haar trouwdag? Animeer het en laat het aan uw oudoom zien.

Foto’s zijn een krachtige manier om contact te maken met de mensen van wie we houden.

5. Om uw woonruimte op te ruimen zonder belangrijke herinneringen kwijt te raken

Minimalisme is de afgelopen jaren enorm populair geworden, waarbij veel mensen het advies van experts als Marie Kondo, Joshua Becker, Peter Walsh en de Flylady opvolgen om hun huis op te ruimen en hun woonruimtes netter en gastvrijer te maken.

Hoewel we nooit aanraden een familiefotoalbum weg te gooien, geeft het digitaliseren van uw foto’s u veel meer flexibiliteit met betrekking tot opslag, omdat u de originelen niet zo gemakkelijk toegankelijk hoeft te maken.

Om uw foto’s te beschermen en een lange levensduur te garanderen, moet u de blootstelling aan zuurstof, vocht en extreme temperaturen tot een minimum beperken. Als uw foto’s zijn gescand met Reimagine, kunt u ze laten zien met een digitale fotolijst en de albums naar een veiligere locatie verplaatsen waar ze niet zo vaak zullen worden gebruikt.

6. Om uw foto’s in persoonlijke albums en collecties te ordenen

De kans is groot dat, zelfs als u een fotoalbum vol foto’s ontdekt die u voor altijd wilt bewaren, sommige ervan belangrijker voor u zullen zijn dan andere.

Door uw foto’s te digitaliseren, kunt u ze verplaatsen en op nieuwe manieren opnieuw samenstellen. Naast het maken van uw eigen persoonlijke albums of fotoboeken om af te drukken, kunt u zelfs een fotoalbum opnieuw maken met behulp van de ingekleurde en verbeterde versies van de originele foto’s.

Dat is precies wat Terry Reynolds deed om het saffieren huwelijksjubileum van zijn ouders te vieren. “Ze zeiden dat het album het beste cadeau was dat ze ooit hadden gekregen – inclusief de brief die ze van de koningin hadden ontvangen!” vertelde hij ons.

Terry’s ouders James William Reynolds en Kathleen Flood op hun bruiloft

Terry’s ouders James William Reynolds en Kathleen Flood op hun bruiloft

En dat brengt ons bij het laatste punt:

7. Om unieke en krachtige cadeaus voor dierbaren te creëren

Heeft y deze video gezien van een D-Day-veteraan die een kussen ontvangt met een foto van zijn overleden vrouw erop gedrukt?

Zoals we al zeiden, foto’s zijn een krachtige manier om contact te maken met de mensen van wie we houden – en als die mensen ons hebben verlaten, zijn foto’s soms alles wat we nog hebben.

Het kussen is zo’n perfect cadeau omdat het een foto is die je kunt knuffelen! Stel je voor dat u uw grootmoeder een verbeterde, ingekleurde foto kunt geven van uw overleden grootvader als jonge man, afgedrukt op een kussen dat ze kan vasthouden als ze hem mist, of op een mok waar ze elke ochtend naar kan kijken bij haar koffie. Het is het soort geschenk dat ze elke dag zou koesteren.

Met Reimagine is het maken van zo’n oprecht cadeau met slechts een paar tikken mogelijk: scan de foto, verbeter hem en deel hem met de printservice van uw keuze. Voor meer ideeën voor unieke herinneringen die u kunt maken met familiefoto’s kunt u deze hand-out van Thomas MacEntee downloaden van het MyHeritage Kennisplatform.

Weet u nog steeds niet zeker of u Reimagine nodig hebt in uw leven? Probeer het gratis uit en ontdek het zelf. Download het nu op iOS of Android en ontdek de kracht van AI-fototechnologie om uw favoriete herinneringen tot leven te brengen.

Download Reimagine nu