Maak kennis met Reimagine: een innovatieve foto-app van MyHeritage

Maak kennis met Reimagine: een innovatieve foto-app van MyHeritage

Vol trots kondigen we de lancering aan van Reimagine, een baanbrekende nieuwe mobiele app voor familiefoto’s. Reimagine maakt gebruik van de kracht van de toonaangevende AI-technologieën van MyHeritage voor het verbeteren van historische foto’s, en beschikt over een krachtige fotoscanner die het op hoge snelheid scannen van volledige albumpagina’s mogelijk maakt. Reimagine is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Bekijk de coole onderstaande video voor een voorproefje van wat Reimagine te bieden heeft:

De eerste stap voor het digitaal behouden van familiefoto’s die in fotoalbums en schoenendozen worden bewaard, is het scannen ervan. Om te voldoen aan deze behoefte, is Reimagine een totaaloplossing waarmee u uw foto’s kunt scannen, verbeteren en delen, en zo van een vleugje nostalgie kunt genieten. Reimagine wordt geleverd met de allernieuwste scannerfunctie voor meerdere pagina’s, die ontwikkeld is door het AI-team van MyHeritage. Zo kunt u volledige albumpagina’s of meerdere op zichzelf staande foto’s met één tik eenvoudig en snel scannen. De scanner maakt vervolgens gebruik van baanbrekende, cloudgebaseerde AI-technologie om de afzonderlijke foto’s te detecteren en bij te snijden. Zo bespaart u uren werk dat u normaal gesproken nodig zou hebben met andere scanners. Gescande foto’s worden opgeslagen in een album binnen de app, met een back-up in een account op MyHeritage.

In slechts enkele tikken kunt u een oude en beschadigde zwart-witfoto scannen en prachtig restaureren, verbeteren, inkleuren en zelfs animeren. De verbeterde foto’s of de originele gescande versies kunnen eenvoudig met familie en vrienden worden gedeeld op sociale media, of via uw familiesite op MyHeritage.

Waarom Reimagine?

Veel gebruikers die kennismaakten met MyHeritage via functies als Deep Nostalgia™ en MyHeritage In Color™, gaven aan geïnteresseerd te zijn in een op foto’s gerichte app met een voordeliger abonnement, alleen voor foto’s.

Reimagine voldoet aan deze wensen, en stelt u in staat om familiefoto’s te bewaren, verbeteren en delen, en dat allemaal met één op zichzelf staande foto-app. Dankzij het strakke design en de functies is de app gebruiksvriendelijk, en met de toonaangevende scanner, opslagcapaciteit en AI-hulpmiddelen voor het verbeteren van foto’s, is Reimagine de perfecte thuisbasis voor geliefde (oude en nieuwe) familiefoto’s. Voor meer informatie over de betaalbare abonnementen van Reimagine bekijkt u hieronder het onderdeel over de tarieven.

Reimagine ondersteunt momenteel 11 talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Nederlands, Deens, Portugees (Brazilië), Zweeds, Noors, Italiaans en Fins. In de toekomst worden er aanvullende talen toegevoegd.

Download Reimagine uit de App Store of Google Play.

Integratie met MyHeritage

Als u al een account bij MyHeritage hebt, kunt u zich bij Reimagine aanmelden met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat u voor MyHeritage gebruikt. Gebruikers die meerdere familiesites beheren, kunnen hun foto’s op de familiesite naar voorkeur plaatsen, of een nieuwe speciale familiesite voor Reimagine aanmaken als ze hun foto’s liever gescheiden houden van hun familiesite van MyHeritage.

Het voordeel van het delen van de app met een bestaande familiesite is dat familieleden die lid van uw familiesite zijn, al het materiaal kunnen zien dat u via Reimagine toevoegt of creëert. Daarnaast worden alle foto’s die op de geselecteerde familiesite zijn opgeslagen beschikbaar om te verbeteren op de app, en kunt u zoeken naar getagde personen.

De nieuwe fotoscanner is een exclusieve functie van Reimagine en is niet beschikbaar op de mobiele app van MyHeritage. We hebben Reimagine ontwikkeld als een speciale app die alleen voor foto’s is bedoeld, en hoewel we veel van onze bekroonde fotofuncties op beide platforms beschikbaar hebben gesteld, willen we Reimagine graag onderscheiden als een op zichzelf staande plek voor nostalgische foto’s. Dit betekent dat we in de toekomst mogelijk exclusief voor Reimagine nieuwe functies en ervaringen toevoegen.

Aan de slag!

Download de Reimagine-app om uzelf te registreren, of meld u aan met uw MyHeritage-account. Zodra u zich hebt aangemeld, tikt u op de plusknop onderaan het startscherm om uw foto’s te scannen of te uploaden.

Reimagine app home screen

Startscherm Reimagine-app (klik om in te zoomen)

Om foto’s vanaf uw apparaat toe te voegen, tikt u op ‘Foto’s uploaden’ en volgt u de instructies op het scherm. Om foto’s of albums te scannen, tikt u op ‘Foto’s scannen’.

Accessing the photo scanner on the Reimagine app

De fotoscanner van de Reimagine-app gebruiken (klik om in te zoomen)

De eerste keer dat u de fotoscanner gebruikt, wordt er een korte instructievideo afgespeeld waarin u enkele tips krijgt om de beste resultaten te bereiken. Plaats het album bijvoorbeeld op een vlakke ondergrond, gebruik indirect licht om schitteringen te voorkomen en houd de telefoon stil als u de foto’s scant. U kunt meerdere losse foto’s scannen of volledige albumpagina’s in één keer. Foto’s worden automatisch bijgesneden, en in de app en op uw familiesite opgeslagen.

Wanneer u foto’s naar een nieuw album scant, wordt er tijdens het scannen en afzonderlijk bijsnijden van uw foto’s een leuke animatie afgespeeld. U kunt deze animatie altijd uitschakelen als u zonder dit visuele voorbeeld nog sneller wilt scannen.

Reimagine automatically detects and crops individual photos

Reimagine detecteert automatisch afzonderlijke foto’s en snijd ze automatisch bij (klik om in te zoomen)

Tik op de ronde knop onderaan in het midden van het scherm om meer albumpagina’s of foto’s te scannen.

Tap the round button to scan more photos

Tik op de ronde knop om meer foto’s te scannen

Rechtsonder in het scherm (rechtsboven de miniatuurweergave) kunt u zien hoeveel foto’s u tot dusver hebt gescand en bijgesneden. U kunt direct meer pagina’s of foto’s scannen; u hoeft niet te wachten totdat de foto’s zijn gedetecteerd en bijgesneden. Het detecteren en bijsnijden gebeurt achter de schermen en het aantal foto’s dat wordt verwerkt (weergegeven in paars), wordt automatisch bijgewerkt. Tik wanneer u wilt op de miniatuurweergave om de foto’s te bekijken.

Wanneer u klaar bent, tikt u rechtsboven in het scherm op Klaar.

Tap “Done” when you’re finished scanning

Tik op ‘KLAAR’ wanneer u klaar bent met scannen (klik om in te zoomen)

Nadat u op ‘KLAAR’ hebt getikt, wordt u doorgestuurd naar een album in de app waarin de foto’s staan die u zojuist hebt gescand.

Album of photos scanned with Reimagine

Fotoalbum gescand met Reimagine

Tik op een foto in het album om deze te openen. De eerste keer dat u een foto in Reimagine bekijkt, verschijnt er een instructie over de verschillende fotofuncties. U kunt de instructie altijd terughalen door rechts bovenin het scherm op het menupictogram met drie punten te tikken.

Photo feature tutorial

Instructie fotofuncties (klik om in te zoomen)

Om de fotofuncties te gebruiken, tikt u bovenin het scherm op het pictogram voor de functie (hieronder in rood weergegeven). U kunt ook audio opnemen om het verhaal achter de foto te vertellen met behulp van de microfoonpictogram rechtsonder (hieronder in groen weergegeven).

Accessing the photo features in Reimagine

De fotofuncties in Reimagine gebruiken (klik om in te zoomen)

Hieronder vindt u een één-op-één vergelijking van de originele en verbeterde foto’s:

Before and after colorization and enhancement

Voor en na inkleuring en verbetering (klik om in te zoomen)

Het pictogram met het gekleurde wiel heeft twee functies die afhangen van de originele ingevoerde foto. Als het origineel zwartwit is, wordt de foto gekleurd door op het pictogram te tikken. Als het origineel een kleurenfoto is die in de loop van de tijd is vervaagd, zoals vaak gebeurt met foto’s uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90, worden de vervaagde kleuren prachtig hersteld. Als de kleuren er al perfect uitzien, zult u geen veranderingen opmerken. Het restaureren van kleuren is een unieke functie die alleen beschikbaar is bij Reimagine en MyHeritage.

Before and after color restoration (click to zoom)
Before and after color restoration (click to zoom)
Before and after color restoration (click to zoom)

Om details zoals een titel, datum of plaats toe te voegen, tikt u op een van de velden onderin het scherm, of tikt u op het pictogram van drie punten en selecteert u ‘Foto-info bewerken’. Voer de gegevens in en tik op het vinkje rechtsboven in het scherm om de wijzigingen op te slaan.

Entering a photo’s details

Informatie van een foto invoeren (klik om in te zoomen)

Tik op het pictogram met de drie punten voor meer opties, zoals hieronder weergegeven:

Options from the “More” menu (click to zoom)

Opties uit het menu ‘Meer’ (klik om in te zoomen)

Foto’s taggen

Momenteel ondersteunt de Reimagine-app het taggen van foto’s niet. Om de foto’s die u naar Reimagine hebt geüpload te taggen, bezoekt u uw familiesite van MyHeritage op uw computer of gebruikt u de mobiele app van MyHeritage. De foto’s die u met Reimagine hebt gescand of geüpload zullen daar verschijnen om getagd te worden. U kunt direct meerdere foto’s taggen door Foto-tagger te gebruiken, of u kunt handmatig afzonderlijke foto’s taggen. Alle foto’s die u op uw familiesite tagt, zijn vindbaar op naam (van de getagde personen) binnen de Reimagine-app. Bij het bekijken van foto’s op Reimagine worden de tags nog niet weergegeven, maar we zijn van plan deze functie in de toekomst toe te voegen.

Om naar personen of plaatsen in foto’s te zoeken, tikt u op het vergrootglaspictogram rechtsboven in het scherm. Dit fungeert als een filter.

Searching for photos

Naar foto’s zoeken (klik om in te zoomen)

Typ een naam in de zoekbalk, of tik op een naam of plaats uit de lijst.

Filtering photos by people or places

Filteren van foto’s op mensen of plaatsen

Door op ‘William John Smith’ te tikken, worden alle foto’s weergegeven waarin William is getagd.

All photos

Alle foto’s van William John Smith

Uw foto’s delen

U kunt eenvoudig de foto’s vanaf Reimagine delen op alle socialmedia platforms. Wanneer u een losse foto bekijkt, tikt u op het delen-pictogram bovenin het scherm. U kunt kiezen of u de verbeterde foto wilt delen, de originele, of een voor/na-vergelijking van allebei.

Reimagine share icon

Delen-pictogram bij het bekijken van een losse foto (klik om in te zoomen)

U kunt ook één of meer foto’s rechtstreeks vanaf ‘Alle foto’s’ delen of vanuit een specifiek album. Druk op een foto en houd vast om deze te selecteren, en tik om meer foto’s te selecteren die u wilt delen. Tik vervolgens op het delen-pictogram boven in het scherm.

Selecting and sharing photos

Foto’s selecteren en delen (klik om in te zoomen)

Verantwoordelijke AI

Als onderdeel van de toewijding van MyHeritage voor verantwoordelijke en ethische AI, worden er speciale pictogrammen linksonder op foto’s die met AI-functies zijn bewerkt toegevoegd. We hebben deze praktijk geïmplementeerd toen we de fotofuncties op MyHeritage lanceerden, en we hebben dezelfde pictogrammen (een palet, toverstokje, bewegende bal en verband) voor Reimagine gebruikt. Het palet geeft een foto aan die is ingekleurd of waarvan de kleuren zijn hersteld, het toverstokje geeft een verbetering aan, de bewegende bal een animatie en het verband een reparatie.

Icons differentiate improved photos from the originals

Pictogrammen onderscheiden verbeterde foto’s van de originele versies

Met deze pictogrammen kunnen gebruikers en alle personen met wie ze de foto’s delen, eenvoudig onderscheid maken tussen een originele foto en degene die met behulp van AI zijn verbeterd. De pictogrammen verschijnen ook op de miniatuurweergaven van de foto’s in de albums, zodat u eenvoudig kunt zien welke foto’s met een of meer functies zijn bewerkt. Originele foto’s worden nooit bewerkt of vervangen; de verbeterde foto’s worden altijd toegevoegd en opgeslagen naast het origineel.

Tarieven

Iedereen kan gratis een beperkt aantal albumpagina’s scannen om kennis te maken met de mogelijkheden van de fotoscanner. Het verbeteren van een beperkt aantal foto’s met behulp van de fotofuncties is ook gratis. Voor het scannen en verbeteren van een onbeperkt aantal foto’s is een abonnement vereist.

Een jaarlijks abonnement op Reimagine kost slechts $ 49,99 (of het equivalent in de lokale valuta) en begint met een gratis proefperiode van 7 dagen, zodat gebruikers de app kunnen uitproberen voordat ze een abonnement afsluiten. Een maandelijks abonnement kost $ 7,99/maand en omvat geen gratis proefperiode. Bij beide abonnementen kunt u onbeperkt gebruikmaken van alle Reimagine-functies.

Gebruikers met een Compleet abonnement van MyHeritage kunnen onbeperkt foto’s op Reimagine inkleuren, verbeteren, animeren en repareren, en profiteren van onbeperkte opslag voor foto’s. Het scannen van volledige albumpagina’s is een nieuwe functie die uniek is voor de Reimagine-app, dus om een onbeperkt aantal foto’s te kunnen scannen, hebt u (ook als u een Compleet abonnement hebt) een aanvullend abonnement op Reimagine nodig. We bieden tijdelijk een korting van 25% aan leden met een Compleet abonnement aan voor het jaarlijkse abonnement op Reimagine.

Vooruitblik

Reimagine is recent gelanceerd, maar we zijn nu al aan het werk om nieuwe interessante functies en verbeteringen toe te voegen, waaronder betere hulpmiddelen voor het organiseren, taggen en delen van foto’s. Hebt u een suggestie, feedback of een goed idee voor een nieuwe functie? Wilt u iets doen dat niet mogelijk is, zoals het scannen van negatieven of dia’s? We horen graag van u! U kunt binnen de app contact met ons opnemen door te tikken op ‘Menu’ en ‘Feedback verzenden’, of u kunt ons Productteam e-mailen op reimagineappfeedback@myheritage.com. Wie weet wordt uw feedback in de nieuwe versies van de app verwerkt!

We moedigen u aan om Reimagine met uw familie en vrienden te delen, de app in de App Store en Google Play te beoordelen, en ons te laten weten wat u ervan vindt.

Download Reimagine vandaag nog

Met Reimagine profiteert u van een totaaloplossing voor het beheren van oude en nieuwe familiefoto’s. Reimagine combineert de beste bestaande fotofuncties van MyHeritage met baanbrekende scanmogelijkheden. Het is de ideale foto-app voor ervaren genealogen en de perfecte manier voor beginners om de fascinerende wereld van familiegeschiedenis te ontdekken.

We nodigen u uit om Reimagine te downloaden, eenvoudig uw familiefotoalbums te scannen, deze op de app en op MyHeritage te bekijken en ons geweldige pakket aan fotofuncties uit te proberen. Met Reimagine is het nog nooit zo eenvoudig geweest om uw herinneringen weer tot leven te brengen!