Bijzondere familieleden

Bijzondere familieleden

Sinds jaar en dag maken (huis)dieren onderdeel uit van vele families. De harige viervoeters of gevederde tweepoters hebben een speciaal plekje in het gezin. Sommigen halen het zelfs op het familieportret. Miljoenen Nederlanders hebben een huisdier, waarvan de vogel het meest gehouden huisdier is (4,4 miljoen), gevolgd door de kat (2,9 miljoen) en daarna de hond (1,5 miljoen). Minder Nederlanders geven de voorkeur aan kleinere huisdiertjes als het konijn, de hamster en vissen.

Bijzondere familieleden
Toch zijn er mensen voor wie het niet gek genoeg kan. Mini varkens, zeldzame slangen of exotische salamanders klinken al heel bijzonder als huisdier, maar de Engelse Barry Hayman heeft een heuse gans als kamerraad. Niet alleen zorgt hij voor het beestje in en rondom het huis, nee Gijs de Gans gaat ook mee op stap.



Peuter aan de koe
Huisdieren maken onderdeel uit van de familie en de liefde voor het huisdier kan soms erg ver gaan. Zo lazen wij eergisteren nog in het nieuws over de peuter die de uier van de huis-koe prefereerde boven de borst van zijn moeder. De Cambodjiaanse Tha Sophat (18 maanden) oud was door zijn ouders achtergelaten bij zijn opa. Toen Tha ziek werd legde opa hem aan de uier van de koe tot afschuw van de buren. Wonder boven wonder werd Tha beter en opa schreef dit toe aan de melk van de koe. Deze opmerkelijke situatie trok veel media aandacht en toont aan dat sommige mensen een intieme band onderhouden met hun dieren.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Jacques van Leeuwen

    september 13, 2011

    Sorry hoor,maar dat is echt geen gans…gijs of niet!

  • Denie

    september 14, 2011

    Of is het meer een Erik de Eend 🙂