Heeft u een boek uitgebracht over uw familiegeschiedenis?

Heeft u een boek uitgebracht over uw familiegeschiedenis?

Heeft u een boek uitgebracht over uw familiegeschiedenis of bent u er nog mee bezig? Borduurt u verder op het werk van een familielid of heeft u juist helemaal geen ambitie om een boek te schrijven. Ik ben benieuwd naar uw reactie.

Al ruim 20 jaar ben ikzelf bezig met genealogisch onderzoek, aanvankelijk als hobby, later beroepsmatig voor andere personen, families en bedrijven. Van alle verrassende, emotionele, grappige en intrigerende ontdekkingen zou ik series boeken kunnen schrijven, maar tot op de dag van vandaag is het er nog niet van gekomen. De reden is perfectie. Maar is streven naar perfectie niet gelijk aan een oase in de woestijn.. Ooit moet ik er een punt achter zetten en het laatste hoofdstuk schrijven.

Vermelding van mijn onderzoek in het Nationaal Archief Magazine van het jaar 2009

Vermelding van mijn onderzoek in het Nationaal Archief Magazine van het jaar 2009



Mijn ‘levenswerk’ – de familiegeschiedenis van mijn grootmoeder – is in de maak en ik hoop dit binnen een aantal jaar uit te geven. En u?

Heeft u er wel eens over nagedacht om uw familiegeschiedenis te vereeuwigen in boekvorm. Niet alleen voor het nageslacht, maar wellicht ook ’ter leering ende vermaeck’ voor buitenstaanders.

Laat een reactie achter met de titel van de publicatie met wat extra informatie (jaar van uitgave, aantal blz, ed).

Ik geef u graag de mogelijkheid om over uw familiegeschiedenis te praten via onze blog zoals Albert, Margreet, Johan, Sytse, Jeanne, Gerard, John, Ronald en Anna, Antoinette, Jan en Ria dat hebben gedaan. En wat kunt u vertellen over de rol van MyHeritage in uw onderzoek of contact met familieleden.

Er zijn ook lezers die geen reactie achterlaten, maar mij direct aanschrijven. Dat mag ook, u kunt mij bereiken via emailadres denie@myheritage.com.

Tags:

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Leo van Vessem

    augustus 3, 2012

    Dit is zo herkenbaar.
    Voor je gevoel ben je nooit klaar en inderdaad is perfectie de grootste belemmering.
    Maar MyHeritage is iedere keer weer een mooi tussenstation om de balans op te maken.
    Iedere keer als je denkt, ik ga iets publiceren, komt er uit onverwachte hoek weer nieuwe informatie beschikbaar. Je zoekt één ding op en je krijgt twéé antwoorden. En dat gaat door.
    Maar het blijft boeiend en spannend.
    Ach, ik laat dan de publicatie maar aan mijn kinderen of kleinkinderen na.

  • GOOSSEN VONK

    augustus 4, 2012

    JA WIJ HEBBEN EEN BOEK UITGEBRACHT VAN DE Fam. VONCK later VONK en komen nu niet verder dan 1585 van de Fam. VONK in OOSTZAAN

  • Frans van Gestel

    augustus 5, 2012

    Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik me nog niet zo verdiept heb in het uitbrengen van een boek. Ik heb het wel in overweging en zoals anderen schrijven zoek je in de matches van My Heritage één naam die je ontbreekt en je krijgt er meerdere waarvan je het bestaan niet wist.
    Dus als je denkt aan het publiceren van een boek krijg je weer andere informatie.
    Ik denk er dus over om toch maar te gaan publiceren maar weet nog niet precies hoe en ga de kinderen en kleinkinderen indien die interesse hebben er op te wijzen dat er eventueel een vervolg kan worden gegeven aan de familiegeschiedenis.

  • Alie Rommers-Jong

    augustus 5, 2012

    Ik heb een boek gemaakt met foto’s en een stuk stamboom over mijn voorvaderen van zowel vader als moeders kant (Jong en Beers). Toen dat klaar was en mijn man zei “van mijn voorouders weet ik eigenlijk vrijwel niks”, ben ik eens gaan zoeken en bij My Heritage terecht gekomen. Binnen een week had ik toch zijn vaders kant tot ongeveer 1730 en zijn moeders kant tot 1575 (Rommers en Heijboer). Ook daarvan na de nodige verdere zoektochten een fotoboek gemaakt met stamboom erin, eigenlijk voor onszelf, mijn beide schoonzussen en zwager en voor mijn toen 95-jarige schoonmoeder. Die laatste vond het geweldig! Het mensje liet het aan iedereen die maar wilde zien. Dit Tweede fotoboek is on line te bekijken op . Zo blijft toch een deel van de familiegeschiedenis bewaard.
    Aan de eigen kant ben ik achterneven en nichten tegengekomen en ik heb veel meer informatie gekregen dan ik ooit had kunnen bedenken.

  • Peter

    augustus 5, 2012

    Een gedachte die bij mij ook wel eens speelt, alleen waar begin en eindig je? Welke informatie is interessant voor degene die het lezen wil? Dient het ergens toe, voegt het iets toe of beter is het een verrijking, een boek over je geschiedenis te schrijven?

  • Pieter den Hertog

    augustus 6, 2012

    Ja ik heb een half jaar geleden een boek gemaakt met foto’s acten en anekdotes van de familie Den Hertog. Ook de familie Van de Laar, Van der Burg, Kars en Beks komen hierin aan de orde. Nu heb weer aanvullende informatie en zal tzt weer een nieuw boek publiceren.

  • Kim Van Cauwenberge

    augustus 8, 2012

    Ik speel ook al een tijdje met het idee om een boek uit te brengen (voor de familie alleen) over de familie Van Cauwenberge (vaders kant) en Vander Eeckt ( moeders kant). Er bestond al een boek over de familie Vanderick, en heb daar samen met de schrijver een aanknoping gevonden. En nu zijn onze families verbonden! Graag wil ik ook een boek met foto’s, acten, verhalen, stambomen en anekdotes! Maar inderdaad wanneer stop je en begin je aan het uitbrengen van een boek!

  • jan alons

    augustus 10, 2012

    Ja we hebben in 1995 een boek uitgebracht over de bijzondere familiegeschiedenis van Alons : “Op zuik noar de woadels”. Het plan bestaat om een nieuw boek met aanvullingen, correcties en meer foto’s uit te geven

  • Jacqueline Vreeken

    augustus 17, 2012

    Ja, ook ik heb een boek uitgebracht over de familiegeschiedenis van de kant van mijn moeder. Schippers-Noorloos. Vijf generaties heb ik in beeld gebracht, van zowel haar vaders- en moederskant. Verschillende familieleden waren er erg enthousiast over. Het is een vertrekpunt, de tak Schippers wl ik grag nog verder uitbouwen. Dus wie weet volgt er een vervolg.

  • goossen vonk

    maart 9, 2013

    ja wij hebben inderdaad een familie genealogie boek gemaakt met foto s van die aanwezig waren , en kon terug gaan in de tijd tod 1585 uit het kerken boek van OOSTZAAN bij de uitgiften van ons boek , Is de helen familie bij elkander geweest onder leiding van ALIE VOGEL in het club gebouw van O F C ,wat ruisen gezellig was

  • goossen vonk

    augustus 24, 2013

    uit gebracht door SIEM VONK en ALIE VOGEL en GOOS VONK
    Maar VONCK werd later VONK

  • kim mesorten

    februari 8, 2015

    Hallo, ik ben op zoek naar mensen met de familienaam Mesorten, ik ben al 7 generaties terug. een verre voorouder van mij uit 1738. ik wil graag een familieboek maken met geschiedenis van de familie mesorten, we zijn niet meer met zo heel veel maar toch wil ik proberen zo ver mogelijk te geraken. wie kan mij helpen? indien je mij helpt hou ik je natuurlijk ook op de hoogte van mijn vooruitgang. groetjes kim mesorten

  • goos vonk

    november 26, 2015

    Wij hadden de massel dat de familie vonck later vonk erg hokvast was in OOSTZAAN, en ook door diverse testemente kon de wij de familie aardig in kaard brengen, en hadden wij een stamboom op linnen gemaakt . om de fammilie in kaart brengen
    en de boeke uit te dele op de bei eenkomst

  • Theo

    december 4, 2015

  • Theo

    december 4, 2015

    Is geode reclame

  • carina

    maart 4, 2016

    ja deze jeltje was een dochter van jan jans smit en nou komt het treintje vonk van 1838 waar komt die treintje vonk vandaan en wie volgt zei verder maria eizes ten berge en egbertus kregn voor haar overlijden 10 kinderen heten alletien oss allemaal geb steenwijkerwold er staat niet bij wanneer egbert oss overleden is
    maar wel na de geboorte van 10de kind in 1885 na dejongste zoon joseph geboren 31 – 10 eerte huwelijk maria 2de huwelijk jeltje

  • m.kleij

    maart 15, 2016

    beste lezer/ ik heb een familieboek gemaakt op naam van Jongmans/ moeder geboren in rotterdam 27-10-1912/ben teruggegaan via grootvader tot 1550/met vr. groet