De grootste familie ter wereld..

De grootste familie ter wereld..

Dit verhaal is voor velen misschien al bekend, maar voor velen ook weer niet. Een ongelofelijke situatie, maar waar.. Begin dit jaar is bekend geworden dat een man uit India, 39 vrouwen en 94 kinderen heeft en daarmee de grootste familie van de wereld vormt. Het “gezin” telt 181 leden en zal onderhand wel in omvang zijn toegenomen.

De probandus in deze bijzondere familieopstelling is de 67 jarige Indiër Ziona Chana, hoofd van een religieuze sekte genaamd Chana. Deze sekte is in 1942 gesticht door de vader van Ziona en later aan zijn zoon overgedragen.

Ziona Chana met een deel van zijn familie. Foto: Reuters

Ziona Chana met een deel van zijn familie. Foto: Reuters


Binnen de Chana sekte is polygamie toegestaan en kan het dat Ziona 94 kinderen heeft verwerkt bij 39 vrouwen met 33 kleinkinderen als gevolg. Ooit trouwde hij in één jaar met tien vrouwen en volgens de eerdere berichtgevingen is hij nog steeds continue op zoek naar nieuwe vrouwen!

Ziona woont met zijn voltallig gezin samen in een huis met 100 kamers en vier verdiepingen in het Noordoosten van India in een plaatsje genaamd Baktawng. De familie heeft een eigen varkensfokkerij, pluimveebedrijf en rijstvelden. Om een doorsnee avondmaal klaar te maken heeft men al gauw 30 kippen, 65 kilo aardappelen en 100 kilo rijst nodig.

Om het huishouden te runnen wordt er bijna met militaire discipline gewerkt. De oudste echtgenoten hebben hierbij de leiding.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Agge van der Meer

    december 5, 2011

    According to the Swaziland National Trust, King Sobhuza II, had 70 wives and 210 children.