Boekentip: ‘De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is’

Boekentip: ‘De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is’

Reacties

De komende maand zal ik elke week een boekentip plaatsen, zodat u tijdens de vakantie of lekker in de tuin wat te lezen heeft. Uiteraard zullen de boeken betrekking hebben op familiegeschiedenis.

Titel: De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is
Auteur: Judith Uyterlinde

Judith Uyterlinde (1962) is schrijver, journalist en programmamaker voor literaire festivals, waaronder Winternachten. Tot eind 2007 was ze werkzaam als redacteur en uitgever bij respectievelijk Uitgeverij De Bezige Bij en Uitgeverij J. M. Meulenhoff. Haar eerste boek Eisprong was een internationale bestseller – het werd in meer dan twintig landen vertaald.

Samenvatting
Wanneer Judith besluit een kind te adopteren, brengt dat belangrijke vragen met zich mee over gelijkenis, genen en afkomst. Terwijl zij zich voorbereidt op het moederschap, hangt het leven van haar moeder aan een zijden draadje. Ze begint een speurtocht door de familiegeschiedenis en doet een onverwachte ontdekking: al generaties lang worden kinderen in haar familie niet door hun biologische moeder grootgebracht.

Kort video-interview met de schrijfster

Recensies

‘Het is net als haar eerste boek vlot geschreven, openhartig en ontroerend, en het leest als een roman.’ – Haarlems Dagblad

‘Haar ervaringen met het adopteren van een kind vervlecht Uyterlinde knap met een reconstructie van het leven van haar familieleven in de oorlog.’ – Elsevier

‘De auteur laveert behendig door het mijnenveld dat elke complexe familie nu eenmaal is, en nooit zonder relativering, zelfspot en zinnige reflectie. Een ontroerende en fascinerende inkijk in het adoptiewereldje.’ – Financieel Dagblad

‘Een prachtboek. Ik heb erom gelachen en gehuild.’ – Raoul Heertje

Website: http://www.judithuyterlinde.com

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd