3 Creatieve Manieren om de Stamboom vorm te geven

Heb je veel tijd gestoken in genealogie en een mooie stamboom weten te maken? Geef het onderzoek naar uw familiegeschiedenis en uw familienamen een origineel podium! Met een beetje creativiteit en handigheid kunt u uw familiestamboom op een leuke manier presenteren, uw huis decoreren of het cadeau doen.

Creatieve tips voor uw stamboom

1.De familiekrans

.
Vorm een band van dik touw en bevestig uw oude foto’s er op. Kies foto’s met een harde kartonnen lijst uit om het een authentieker karakter te geven. Neem een oude lap stof in een bijpassende kleur en knip een aantal blaadjes eruit. Borduur de namen van de familieleden erop en voila – uw eigen familiekrans.

 

2.Hartjes van hout

Voor dit ontwerp is wat meer handigheid en gereedschap nodig, maar evengoed te doen. Bedenk wie u als hoofdpersoon wilt en noteer de namen van de kinderen.

Teken de hartjes met een potlood op een stuk hout en zaag deze met een decoupeerzaag of handzaag uit. Boor dan gaatjes in de boven- en onderkant, waar het touw doorheen moet. Met een soldeerbout kerft u de namen in de hartjes. Voor het beitsen moeten de hartjes worden ontvet en geschuurd. Ga naar uw lokale bouwmarkt voor een mooie beits, bijvoorbeeld ‘white wash’. Met een goed stuk touw kunt u het geheel bevestigen en ophangen.

3.Stamboom aan de muur

 

Wat een mooie manier om de stamboom te laten zien. Bedenk hoe groot de stamboom moet zijn, teken dan schets met potlood een schets op de muur. Verf vervolgens de stamboom op de wand en laat het goed drogen.

Als u tijd wilt besparen kunt u ook een muursticker kopen. Deze zijn tegenwoordig in diverse (online) winkels te koop en makkelijk aan te brengen op de muur. Kies familiefoto’s en lijst uit die goed bij de kleur van uw muur passen en varieer met de grootte van de lijsten. Het eindresultaat mag er wezen! Voor iedereen die bezig is met genealogie en stamboomonderzoek is dit een mooie manier om familienamen en familiegeschiedenis breed zichtbaar te maken.

Bent u geïnspireerd en gaat uzelf aan het knutselen, dan zien wij graag een foto tegemoet van het eindresultaat! U kunt deze sturen naar stories@myheritage.com.