MyHeritage lanceert wereldwijd initiatief “Koester uw Familiefoto’s”

MyHeritage lanceert wereldwijd initiatief “Koester uw Familiefoto’s”

Wij zijn veheugd de lancering aan te kondigen van onze wereldwijde “Koester uw Familiefoto’s” campagne. Hiermee willen wij u helpen om via foto’s nieuwe informatie over uw familiegeschiedenis te ontluiken en deze online te behouden voor het nageslacht.

Augustus markeert de start van onze doorlopende campagne, en deze zit boordevol activiteiten en competities.


Foto’s kunnen aanwijzingen naar het verleden ontluiken. U kunt meer leren over de mensen over de mensen op de foto’s en zelf familieleden ontdekken die u niet eerder kende.

Toch zijn deze waardevolle schatten erg vergankelijk. Wij weten namelijk dat foto’s ons ontnomen kunnen door rampen zoals water- en brandschade. Het is tijd om de schoenendoos met oude foto’s te voorschijn te halen en ze online te plaatsen, zodat u deze kunt delen met uw familie, er meer over kunt leren, en ze veilig kunt bewaren voor toekomstige generaties.

Hier is meer informatie over de campagne en hoe u kunt deelnemen.

De ‘Koester uw Familiefoto’s’ campagnewebsite
Bezoek onze ‘Koester uw Familiefoto’s campagnewebsite die boordevol zit met tips voor het vinden van verborgen aanwijzingen in uw foto’s, suggesties voor het behoud ervan, het belang van foto’s voor familiegeschiedenis en ideeën om op een creatieve wijze kinderen hierbij te betrekken.

Zoek gratis in de collectie
Sinds de start van het bedrijf in 2005, hebben gebruikers van MyHeritage over de hele wereld bijgedragen en familiefoto’s gedeeld op de website, en daarmee de grootste internationale collectie van oude familiefoto’s ter wereld online gemaakt. De collectie bevat circa 200 miljoen familiefoto’s, waarvan sommige teruggaan tot de jaren veertig van de 19e eeuw. Men kan foto’s die openbaar gedeeld zijn zoeken op naam, datum, locatie en zoekwoorden via ons digitaal archief, SuperSearch. Gedurende de maand Augustus kunt is deze collectie gratis.

Behoud uw familie-erfgoed met dubbele opslagcapaciteit!
Loop niet het risico deze waardevolle familieschatten te verliezen. Familiefoto’s leggen de kern vast van een persoon of plaats en zijn de poorten naar het verleden. Zoek op zolder naar schoenendozen en familiealbums om oude foto’s vinden en deze naar uw familiesite te uploaden.

Heeft u een foto gevonden waarvan u niet weet welke familielid erop staat? Vraag uw familieleden hiernaar en wellicht weten zij de persoon een naam te geven.

Een stamboom bloeit op met foto’s. Door het inscannen en uploaden van familiefoto’s op uw familiesite, brengt u uw familiegeschiedenis helemaal tot leven en kunt u de waardevolle familieherinneringen met uw familieleden delen en samen ervan genieten.

Om u te helpen bij het aanmaken van een persoonlijke online fotocollectie die u kunt uploaden naar uw familiesite op MyHeritage, hebben wij permanent de gratis opslagruimte voor gebruikers verdubbeld, zonder bijkomende kosten.

Met een online familiesite kunt u de foto’s inscannen, uploaden, taggen en delen met uw familieleden die u kunnen helpen personen te identificeren in uw stamboom die u mogelijk nog niet kent.

Gratis webinar met Maureen Taylor, De Fotodetective
Wij zijn ook blij om de Fotodetective Maureen Taylor, een expert in foto-analyze van wereldklasse, te hebben als woordvoerster voor onze wereldwijde “Koester uw Familiefoto’s” campagne. Zij zal vele creatieve tips en trucs geven om foto’s te leren lezen en behouden. In aanvulling, kunt u zich registreren voor een Engelstalige webinar met Maureen op 21 August om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Hier is een korte video (Nederlands ondertiteld) met Maureen, waarin ze uitlegt waarom familiefoto’s zo belangrijk zijn en wat u daaruit kunt halen:

Competitie: Gratis Foto Consult met Maureen Taylor
Wilt u meer weten over oude fotografie? Weet u niet zeker wie die mensen zijn die naast uw grootouders op de foto staan? Elke week, krijgt één persoon de kans om van Maureen een gratis foto consult te krijgen. U kunt Maureen uw foto’s laten zien en er meer over leren. Als fotocurator, genealoog en expert in restauratie en conservering, zal zij u kunnen helpen de geschiedenis achter uw foto’s te ontluiken en meer te weten te komen over uw voorouders.

Om mee te doen: In de competitie van deze week, willen wij weten wie de oudste familiefoto heeft. Stuur ons simpelweg een emailbericht met de oudste familiefoto die u heeft. De oudste familiefoto wint een analyze met Maureen Taylor.

Stuur uw foto uiterlijk 13 augustus as, naar stories@myheritage.com met als onderwerp “Oudste Familiefoto”. Vermeld een datum of tenminste het jaartal erbij. De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt. Het consult zal plaatsvinden via Google Hangout en de competitie is voor iedereen. *Lees de voorwaarden.

Succes!
Het MyHeritage Team

*Fotocompetitie: Stuur geen foto’s toe waarvan u de rechten niet heeft of die u niet mag gebruiken. MyHeritage is niet verantwoordelijk (voor het gebruik van /) foto’s die zonder toestemming zijn gebruikt. De competitie is voor iedereen. Iedere foto die MyHeritage voor deze competitie ontvangt mag gebruikt worden door MyHeritage op onze sociale mediakanalen en voor andere marketingdoeleinden nu en in de toekomst.