Verwisselde baby’s vinden biologisch gezin terug na 60 jaar

Verwisselde baby’s vinden biologisch gezin terug na 60 jaar

In het oude Ignatius ziekenhuis in Breda werden, tijdens de naweeën van de Watersnoodsramp in de jaren vijftig twee baby’s verwisseld. Het betreft Martino Kerremans en Jan Koevoets.

Kerremans verklaart tegen Omroep Brabant dat hij nietsvermoedend is opgegroeid bij zijn ouders en zes zussen. Zijn moeder vertelde wel eens dat hij als baby verwisseld was met een andere baby, maar dat de fout al snel hersteld was.

Om aan alle onzekerheid een eind te maken liet Kerremans, na het overlijden van zijn moeder, een DNA-onderzoek doen om zijn DNA te vergelijken met dat van één van zijn zussen. De waarheid kwam hard aan. Hij bleek ruim zestig jaar dus toch niet bij zijn biologische ouders te zijn opgegroeid. Dit is iets waar hij het er nog erg moeilijk mee.

Twee weken geleden deed hij een oproep om in contact te komen met zijn biologische familie. Nog diezelfde dag meldde Antoon Koevoets zich. Hij zag zichzelf terug op een foto die Martino liet zien bij de oproep en vertelde dat hij het verhaal van de verwisseling ook van zijn moeder had gehoord. Zijn broertje Jan is notabene een dag na Martino in hetzelfde ziekenhuis geboren.

Vervolg DNA-testen bevestigden dat de biologische verwantschappen met de betrokken families.

Voor beiden is er nu een eind gekomen aan de onzekerheid en wellicht ruimte voor een nieuw begin, maar bitterzoet is het wel.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • rosanna klaverdyk

    januari 17, 2014

    Fijn voor die mensen dat ze er nu toch nog achter zijn gekomen,het lijkt me allemaal wel moeilijk,maar aan de andere kant toch ook mooi om je bloedverwanten te leren kennen. Mijn moeder heeft altijd gedacht dat mijn zus verwisseld was.Zij is geboren in 1944 in de oorlog en in die nacht was er in de kraamkliniek ook geen verlichting.Mijn ouders hebben verder nooit onderzoek gedaan,maar mijn zus en ik zijn toch wel nieuwsgierig af en toe,want het zou zo maar kunnen.