Maak vandaag werk van uw onderzoek: pluk de dag!

Maak vandaag werk van uw onderzoek: pluk de dag!

Reacties

Bij het achterhalen van voorouders zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Er valt zoveel te onderzoeken. Zoals iedere genealoog weet, houdt onderzoek naar de familiegeschiedenis werkelijk nooit op. Achter iedere deur die je opent, vind je weer nieuwe onderzoeksmogelijkheden. Velen van ons hebben lange lijsten gemaakt met namen die nog moeten worden uitgezocht, familieleden en plaatsen die nog moeten worden bezocht enzovoort. Er zijn voldoende redenen om die lange lijst eens voortvarend aan te pakken.

Hier zijn 5 redenen om uw onderzoek niet uit te stellen en er vandaag nog mee te beginnen!

1) Herinneringen raken in de loop der tijd vertekend. Familieverhalen en anekdotes kunnen van de ene generatie op de andere verloren gaan. Door nu met uw verwanten te spreken en de verhalen vast te leggen, bewaart u de nalatenschap van uw familie voor de toekomst.

2) Door uw familiegeschiedenis op schrift vast te leggen, versterkt u de familiebanden en het familiegevoel. U leert tijdens uw onderzoek naar de familiegeschiedenis verre of onbekende familieleden kennen. Daarbij kunt u leuke contacten opdoen die u anders nooit had gehad.

3) Door meer kennis op te doen over uw verleden, bent u in staat om de kennis en waarden van uw voorouders aan de volgende generatie door te geven. U schenkt uw nazaten daarmee iets unieks en waardevols voor hun eigen weg door het leven.

4) Door het documenteren van uw familiegeschiedenis worden uw voorouders vertrouwder en toegankelijker, zelfs voor generaties later. Zij kunnen zelfs worden herinnerd door mensen die hen nooit persoonlijk hebben gekend.

5) De euforie die u voelt wanneer u gegarandeerd betrouwbare informatie over een van uw voorouders ontdekt, is met geen pen te beschrijven!

We werken dag in, dag uit hard aan nieuwe technologieën waarmee u gemakkelijker ontdekkingen over uw familiegeschiedenis kunt doen. Bij MyHeritage hebben we alleen al in het afgelopen jaar miljoenen nieuwe historische documenten voor SuperSearch gedigitaliseerd en geïndexeerd, een unieke vertaaltechnologie geïntroduceerd om genealogische taalbarrières te slechten en Instant Discoveries™ gelanceerd, zodat u met een paar klikken meerdere personen en foto’s aan uw stambomen kunt toevoegen.

Wat zijn uw redenen om uw familiegeschiedenis te onderzoeken en vast te leggen?

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • Joan


    december 9, 2015

    Het is te mooi weer vandaag.

  • Marja van Nierop


    januari 2, 2016

    Ik maak iedere dag werk van mijn stamboom-/familieonderzoek! Soms maar een kwartiertje, soms vele uren. Soms alleen om iemand te feliciteren, soms om iemand een hart onder de riem te steken, dan weer om voorouders van iemand uit te zoeken, gegevens aan te vullen en soms met prachtige nieuwe foto’s die ik van leden krijg. Maar er gaat echt geen dag voorbij dat ik niet knutsel aan mijn/onze website. Mijn grootste drijfveer? Naast mijn eigen nieuwsgierigheid vooral de wens om volgende generaties de gelegenheid geven om voorgaande generaties alsnog te leren kennen. Niets is zo intrigerend als je eigen persoonlijke geschiedenis en wanneer de die kent, wordt je vanzelf ook nieuwsgierig naar de rest van de geschiedenis, de tijd waarin mensen leefden, belangrijke gebeurtenissen enz enz. Zo groeit het besef dat iedereen een klein schakeltje is in een world-wide-web (avant la lettre) 🙂