Eerste MyHeritage LIVE Conferentie rondt een prachtig weekend in Oslo af

Eerste MyHeritage LIVE Conferentie rondt een prachtig weekend in Oslo af

We zijn terug van een wervelwindweekend waarin onze allereerste gebruikersconferentie, MyHeritage LIVE, plaatsvond. Honderden MyHeritage-gebruikers waren vanuit 28 landen van over de hele wereld naar Oslo gekomen voor een unieke en internationaal diverse genealogische ervaring. Duizenden anderen volgden de sessies via livestreams op de conferentiewebsite en onze Facebook-pagina. Het deed ons veel genoegen dat we MyHeritage-gebruikers konden ontmoeten en hen konden begeleiden op hun genetische en genealogische zoektochten.

De conferentie bewees dat er spannende tijden in het verschiet liggen voor de genealogiewereld. Dit geldt in het bijzonder voor MyHeritage. De aanwezigen waren sprakeloos toen ze hoorden welke nieuwe tools en innovaties we voor hen in petto hebben. Kan een genealogiebedrijf zoveel vorderingen maken? Jazeker!

MyHeritage LIVE werd gehouden in het Radisson Blu Scandinavia Hotel, gelegen in het centrum van Oslo, vlakbij het koninklijk paleis met zijn prachtige tuinen.

De deelnemers genoten van een goed georganiseerd, educatief evenement met drie verschillende tracks: DNA, genealogie en praktijkworkshops.

MyHeritage-oprichter en CEO Gilad Japhet opende de conferentie met een inspirerende speech, die u hier online kunt bekijken.

Gilad begon met een beschrijving van zijn persoonlijke genealogische reis.

Daarna presenteerde hij een routekaart met de toekomstplannen van MyHeritage en gaf hij een beschrijving van de producten en functies die in de pijplijn zitten.

Gilad had een aantal verrassende primeurs voor de aanwezigen.

Er is per direct een nieuwe functie beschikbaar: Gedeelde voorouderlijke plaatsen. Dat is een interactieve kaart met de locaties van belangrijke levensgebeurtenissen (geboorte, dood etc.) voor u en uw DNA-matches, wat handig is als u niet weet hoe u met een bepaalde DNA-match verwant bent.

Gilad kondigde aan dat MyHeritage binnenkort in staat zal zijn om het DNA van postzegels en oude enveloppen te verwerken. Door het DNA vervolgens aan de voorouder te koppelen, ontvangt iemand dan in wezen DNA-resultaten voor een voorouder. Gilad probeert zelf om het DNA van Albert Einstein en Winston Churchill uit brieven aan zijn grootvader te extraheren. Als dat lukt, zouden de genotypen worden toegevoegd aan de MyHeritage-database.

Gilad kondigde ook plannen aan om het DNA van onze voorouders te reconstrueren door middel van twee nieuwe technieken: “segment painting” en “segment escalation”. Indien meerdere afstammelingen van een bepaalde voorouder hun DNA laten testen, maken we een “kit” voor die voorouder en combineren we de segmenten van de afstammelingen van die voorouder.

Patti uit de V.S. schreef ons om ons te laten weten hoezeer ze van Gilads keynote had genoten: “Ik ben nu al 5 keer volgeschoten. Een hartverscheurend maar prachtig verhaal, had Gilad over zijn familie. Ik had hem helemaal niet gekend. Bedankt! Ik kijk uit naar de rest van de video!”

Maya Lerner, VP Product van MyHeritage, sprak over de familierelativiteitstheorie van MyHeritage, die het ons gemakkelijker zal maken om onze verwantschap met onze DNA-matches te ontdekken. MyHeritage ontwikkelt een techniek om met 95% nauwkeurigheid de verwantschap tussen twee matches te bepalen. Deze aankondiging ontving een warm onthaal bij het publiek.

Maya Lerner, VP of Product van MyHeritage

Maya Lerner, VP of Product van MyHeritage

Ook de voordachten van andere experts, zoals Thomas MacEntee, Lisa Louise Cooke, Dick Eastman, Diahan Southard, Roberta Estes, Mike Mansfield, Daniel Horowitz en Mike Stangel van Geni, wisten de toeschouwers zeer te boeien.

Thomas MacEntee, oprichter van Abundant Genealogy

Thomas MacEntee, oprichter van Abundant Genealogy

Vidar Øverlie, genealogie expert uit Noorwegen

Vidar Øverlie, genealogie expert uit Noorwegen

Lisa Louise Cooke, oprichter van Genealogy Gems

Lisa Louise Cooke, oprichter van Genealogy Gems

Diahan Southard van Your DNA Guide

Diahan Southard van Your DNA Guide

Mike Mansfield, Director of Content Operations van MyHeritage

Mike Mansfield, Director of Content Operations van MyHeritage

Mike Stangel, General Manager van Geni.com

Mike Stangel, General Manager van Geni.com

Het publiek werd aangemoedigd om vragen aan de deskundigen te stellen.

De expohal, gevuld met vertegenwoordigers van genealogische genootschappen en verschillende organisaties, gonsde van de activiteit.

Aan de deelnemers van de praktijkworkshops was gevraagd om hun eigen laptops mee te nemen, zodat ze de tools en functies van MyHeritage konden leren kennen en direct advies konden krijgen.

De medewerkers van MyHeritage boden de gebruikers gedurende de hele conferentie uitgebreide ondersteuning.

Aan het einde van de eerste dag met lezingen organiseerden we een feest met als thema het songfestival, compleet met liveoptredens. Hiermee vierden we dat MyHeritage in 2019 een sponsor van het Eurovisiesongfestival zal zijn. Ja, bij MyHeritage houden we wel van een feestje!

Noorse volksdanskampioenen, Bulder og Brak, brachten het publiek in vervoering met traditionele Noorse volksdansen, waaronder de beroemde halling, een Noorse dans waarbij er een hoed van een lange stok wordt getrapt.

Bjorn Againde beste ABBA Tribute Show ter wereld, verraste iedereen met hun zang en dans.

Ook de lezingen op de tweede dag waren goed bezocht.

Christina Sagersten, oprichter van Christina Sagersten – Finding Family

Christina Sagersten, oprichter van Christina Sagersten – Finding Family

Dr. Daphna Weissglas, Senior Bioinformatician Scientist van MyHeritage

Dr. Daphna Weissglas, Senior Bioinformatician Scientist van MyHeritage

Geoff Rasmussen, oprichter en host van Legacy Family Tree Webinars

Geoff Rasmussen, oprichter en host van Legacy Family Tree Webinars

De gespreksleiders stelden tijdens de paneldiscussies zinnige en interessante vragen die veel stof tot nadenken boden.

Panel on DNA, Genealogy, and Privacy with (left to right) Dr Yaniv Erlich, Roberta Estes, and Thomas MacEntee

Panel on DNA, Genealogy, and Privacy with (left to right) Dr Yaniv Erlich, Roberta Estes, and Thomas MacEntee

Panelsessie “DNA, Genealogy and Privacy” met (van links naar rechts) dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes en Thomas MacEntee

Panelsessie “DNA, Genealogy and Privacy” met (van links naar rechts) dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes en Thomas MacEntee

De conferentie werd afgesloten met een slotbijeenkomst waarin een aantal van MyHeritages maatschappelijke activiteiten werden belicht. Ook beschreven we hoe de technologieën die we hebben ontwikkeld aan de wereld ten goede komen.

Een korte bloemlezing van de reacties die we hebben ontvangen:

“Ik vond alles leuk, van de koffie tot en met de chromosomen! Het feest op zaterdag was geweldig en we hebben veel nieuwe vrienden gemaakt.”

“Ik ben aanwezig bij MyHeritage Live in Oslo, Noorwegen. Deze eerste dag was echt fantastisch.”

“Hoe goed en interessant dit programma is, valt niet in woorden uit te drukken. We genieten van de livestream, hier in Atlanta, Georgia. Prachtige eerste dag! Ik kijk ernaar uit om morgen weer vroeg op te staan maar ga nu even slapen. Alles sessies waren geweldig. Ik kan ze niet in volgorde van belangrijkheid plaatsen. Ze zijn allemaal belangrijk, goed gepresenteerd en behulpzaam. Ik heb veel geleerd over MyHeritage-producten. Als iemand nog maar net op de hoogte is van deze livestream: hier in Atlanta werkt het geweldig. Ik kijk uit naar morgen!”

“Goedemorgen, Oslo. Een goede manier om je te onderscheiden en de gemeenschap te belonen. Onze dank is groot, MyHeritage!”

“Bedankt, MyHeritage, voor dit geweldige programma voor slapelozen in de Verenigde Staten!”

“Ik vind het geweldig om naar dit geweldige live-evenement te kijken. Ik ben in Essex, Engeland.”

“Ik geniet werkelijk van alle presentaties en sprekers!”

“Ik begin steeds meer van MyHeritage te houden!”

“Fantastische conferentie! Wilt u dat doorgeven aan de bazen bij MH! Bedankt voor de livestream! We zijn echt heel erg dankbaar.”

“Geweldige conferentie. Ik heb zoveel geleerd en heb zin gekregen om ‘aan genealogie te gaan doen’. En dat alles nog vóór het ontbijt. Bedankt.”

“Fascinerende paneldiscussie over hoe genetische genealogie er over 25 jaar voor zal staan.”

U kunt samenvattingen lezen van de bloggers Roberta Estes (Dag 1, Dag 2), Dick Eastman en Geoff Rasmussen (Dag 1, Dag 2).

Na al het harde werk en de voorbereidingen die we in MyHeritage LIVE hebben gestoken, zijn we blij dat het zo’n doorslaand succes was. De conferentie werd bijgewoond door honderden aanwezigen en door nog eens duizenden die de lezingen van over de hele wereld online hebben gevolgd. De conferentie bewijst hoe betrokken we ons met onze gebruikers voelen. We luisteren voortdurend naar onze gebruikers en innoveren en ontwikkelen nieuwe tools om aan hun verzoeken tegemoet te komen.

Opnamen van de livestreams die tijdens de conferentie zijn gemaakt, zijn te zien op onze Facebook-pagina. Binnenkort publiceren we alle informatieve lezingen online. Ook komen we zo snel mogelijk met een video van alle hoogtepunten.

We bedanken iedereen die ons heeft bezocht!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • Hedwig Vandevoorde

  december 9, 2018

  Geachte,
  Is het mogelijk om in West-Vlaanderen eens een reeks workshops of lessenreeks te organiseren aangaande het gebruik en toepassingen van alle tools bij MyHeritage genealogie.
  Met vriendelijke groeten,
  Hedwig Vandevoorde