Bekendmaking van de winnaars van #LoveInFullColor!

Bekendmaking van de winnaars van #LoveInFullColor!

Reacties

Ter ere van Valentijnsdag dit jaar en ter viering van onze onlangs uitgebrachte functie voor het restaureren van foto’s in kleur, vroegen we jullie om je verbeterde, ingekleurde en/of in kleur gerestaureerde trouwfoto’s te delen en zo kans te maken om onze #LoveInFullColor-wedstrijd te winnen. We waren onder de indruk van alle inzendingen – zulke prachtige foto’s en fascinerende verhalen van over de hele wereld!

Voordat we de winnaars bekendmaken, willen we graag een aantal eervolle vermeldingen met jullie delen. Dit zijn slechts een paar favorieten uit de vele prachtige foto’s en verhalen.

Julia van @julia.vdelft deelde een paar prachtige foto’s van haar oma en opa op hun trouwdag, 18 augustus 1959.

Ze vertelt het volgende verhaal over hun bruiloft: “Blijkbaar was hun hele bruiloft gepland voor de 17e. Op de uitnodigingen stond dat het op maandag de 17e zou zijn, en zelfs hun trouwringen waren gegraveerd met de 17e. Ze kwamen op de 15e in Smithers aan en ontdekten toen dat de huwelijksaankondigingen niet op tijd in de kerk waren voorgelezen, zodat de dominee hen niet wettelijk kon trouwen. Mijn opa moest snel iemand vinden die hen een speciale 3-daagse vergunning kon bezorgen. Uiteindelijk vond hij een ambtenaar in een bar, maar het was al na middernacht. De ambtenaar veranderde de datum op de vergunning, zodat ze tenminste op de 18e konden trouwen. Althans, zo gaat het verhaal!”

Julia vertelt dat haar opa overleed toen ze 8 was, en haar oma op haar 14e verjaardag.

“Julia: “Ik vind de foto’s in kleur zo mooi en zo veel echter. “Ik kan niet wachten om te zien wat ik nog meer kan doen!”

De volgende foto komt van genealoog Andy Likins van @glimpsesofthepast, met de overgrootouders van zijn vrouw Heidi, getrouwd in St. Paul, Minnesota, in 1908:

Dit is het verhaal dat hij vertelt: “Heidi’s overgrootouders, Christian Peder en Petra Ingara (Berge) Pederson, leefden een avontuurlijk leven. Ze trouwden in 1908 in St. Paul, Minnesota. Voor hun huwelijksreis reisden ze eerst naar Noorwegen om Christian’s moeder en broers en zussen te ontmoeten. Petra was in Noorwegen geboren, maar het gezin kwam naar de VS toen ze nog maar twee jaar oud was. Daarna bezochten ze de Alpen. (Let op het koord om de camera te activeren op de foto die op een berghelling is genomen.) Van daaruit voeren ze door het Suezkanaal naar Madagaskar. Christian was in Madagaskar geboren zijn ouders waren Noorse missionarissen. Christian en Petra zouden de volgende vier decennia in Madagaskar werken en een gezin van negen kinderen grootbrengen. Toen ze trouwden, was Petra’s familie bang dat ze jong zou sterven als ze naar zo’n afgelegen plek zou gaan, maar ze overleefde hen allemaal en stierf een paar maanden voor haar 100e verjaardag”.

Hier is er nog een van Andy, deze keer van zijn eigen betovergrootouders, waarschijnlijk genomen in Newton, Iowa, rond de tijd van hun huwelijk in 1860:

Andy zegt dat het leven voor hen helaas niet gemakkelijk was nadat deze foto was genomen: “Thomas sneuvelde in de Slag om Atlanta in 1864, Margaret bleef achter als weduwe met twee jonge jongens op 20-jarige leeftijd. Ze zou hertrouwen en nog drie kinderen krijgen, die allemaal jong stierven. Zij zou op ongeveer 30-jarige leeftijd sterven. De families van Margaret’s broer en zuster namen haar weeskinderen op. Onze voorouders hebben in hun leven vaak enorme ontberingen moeten doorstaan, zodat wij hier vandaag zouden kunnen zijn.”

Hieronder staat een prachtige foto van Sarah Hinobayashi, met de ouders van haar man op hun trouwdag in Japan, 1966.

“Het is verbazingwekkend om te zien hoe scherp en helder de kleuren zijn, en hoe duidelijk zelfs de kleinste details zijn!” zegt Sarah. Wij zijn het daar van harte mee eens – kijk eens naar het diepe karmozijnrood en het heldere goud op de trouwkimono van haar schoonmoeder! Gewoon prachtig.

De foto hieronder is van Henrietta Silverman Jenrette, en toont haar en haar man David Jenrette op hun trouwdag. David was toen pas tweede luitenant bij de luchtmacht van de Verenigde Staten. Hij kwam uit New Jersey en Henrietta uit Miami, maar zij ontmoetten elkaar in Texas via gemeenschappelijke vrienden toen zij een eerstejaarsstudent was aan de Universiteit van Texas, en hij een luchtvaartcadet was bij de USAF.

De foto hieronder, van Elizabeth Handler op @elizhandler, toont haar grootouders van moederszijde op hun trouwdag in 1931:

Elizabeth zegt dat het stel eerder trouwde dan gepland om er zeker van te zijn dat de moeder van haar grootvader, die ziek was, aanwezig kon zijn. De moeder stierf minder dan een maand later.

De foto hieronder, van Michael Dornieden uit Duitsland, toont zijn moeder met haar eerste echtgenoot, die in Russische gevangenschap overleed.

Michael zegt: “Dankzij MyHeritage hebben we heel wat nieuwe informatie kunnen opzoeken. Wat ik vooral leuk vind aan de fotofuncties is dat de foto’s sterk zijn verbeterd en dat de gezichten weer ‘tot leven’ zijn gebracht.”

Onderstaande foto is afkomstig van Luca Anderson, een 18-jarige genealoog die al 2 jaar onderzoek doet naar zijn familie. Op de foto staan zijn overgrootouders op hun trouwdag, 22 december 1933, in Springe, dat in de regio Hannover in Duitsland ligt.

“Deze foto is heel speciaal voor mij,” zegt Luca. “Wat ik vooral mooi vind aan deze foto is dat hij de speciale relatie tussen de twee laat zien. Het lijkt alsof de bruid een beschermende arm op de schouder van de bruidegom legt, en klaar staat om hem als een sterke vrouw in elke situatie bij te staan. Volgens mijn grootmoeder was haar vader altijd zeer gastvrij. Maar helaas is hij in 1943 in Rusland gesneuveld.”

“Dit nieuwe leven dat in de foto’s wordt geblazen, is echt ongelooflijk”, zegt hij.

Op de prachtige foto hieronder van Gabriele staan haar ouders Günther en Regina op hun trouwdag, 25 oktober 1955 in het Harzgebergte.

“Het is bijna een wonder dat die twee elkaar gevonden hebben,” zegt Gabriele. Günther, geboren in 1931, groeide op met zijn twee broers in een zeer welgestelde familie in het Harzgebergte, en had een relatief zorgeloze kindertijd en jeugd. Regina werd in 1936 in Neder-Silezië geboren en werd gedwongen met haar familie naar Tsjechië te vluchten. Het gezin leed verlies en maakte veel mee, maar ze overleefden de oorlog.

In 1964 ging Regina voor het eerst op vakantie naar de Harz, en daar ontmoette ze Günther. Gabriele zegt dat Regina haar vertelde dat ze meteen wist dat dit de man was met wie ze zou trouwen. De twee correspondeerden een tijdje, en ze verhuisde naar de Harz om met Günther te trouwen en de twee kregen 6 kinderen, 14 kleinkinderen, en 8 kleinkinderen, en bleven bijna 60 jaar getrouwd tot Regina overleed.

De foto hieronder is van Manja, en het toont haar oom en tante, die in 1979 trouwden, staande voor hun “trouwauto”:

Manja was 5 toen deze bruiloft plaatsvond, en ze herinnert zich dat ze het hele bruiloftsfeest ophield door van de trap te vallen! Gelukkig raakte ze niet ernstig gewond en kon het feest doorgaan.

Manja deelde ook deze foto van haar oma en haar oma’s nieuwe partner, en ze zegt dat ze verbaasd was toen ze de foto inkleurde omdat de kleuren precies waren zoals ze zich herinnerde!

“Ik ben echt blij dat ik al deze foto’s heb geërfd en dat ik zulke herinneringen kan bewaren,” zegt Manja. “Hartelijk dank dat jullie mij de kans hebben gegeven om de oude zwart-wit foto’s nieuw leven in te blazen en ze te verbeteren. Ik sta er altijd weer versteld van hoe realistisch ze zijn en hoe snel herinneringen naar boven komen!”

We vinden het geweldig hoe de restauratie heeft gewerkt op deze foto van Gary Mokotoff en zijn vrouw Ruth op hun trouwdag 55 jaar geleden:

Het wit ziet er zo helder en stralend uit!

Op de foto hieronder van Tatiana Gimenez, genomen in Frankrijk in 1930, staan de grootouders van haar vader:

De bruid kwam uit Spanje, dus er waren niet veel leden van haar familie aanwezig en de meeste mensen op de foto zijn van de kant van de bruidegom. Tat vertelt ons dat de zoon van het echtpaar dat trouwde later zou trouwen met de dochter van de man links van hen!

De foto hieronder is een dubbele liefdesgeschiedenis: die van een man en een vrouw, en die van een vrouw en een paard! Michele Hastings stuurde ons de foto, waarop de overgrootouders van haar man staan afgebeeld op hun trouwdag in 1902 in New Mexico.

Michele schrijft dat de bruid, Dollie, slechts 17 jaar oud was. “Ze was op bezoek bij haar oom en tante op het platteland van New Mexico toen ze haar toekomstige man Jim ontmoette. Tijdens dit bezoek werd ze verliefd op het afgebeelde paard. Dolly zei tegen Jim: ‘Als je dat paard voor me koopt, trouw ik met je.

En dat heeft hij blijkbaar gedaan – ook al was hij volgens de familie geen grote fan van paarden! Als je goed naar de foto kijkt, kun je zien dat de bruid op het zijzadel zit.

De prachtige foto hieronder is afkomstig van Corinna Dallaire, en toont familieleden Jacobus en Elizabeth Hoogenhoud op hun trouwdag op 20 juni 1946 in Nederland. Zij emigreerden het jaar daarop naar Canada, bezaten verschillende boerderijen en brachten 6 kinderen groot:

De foto hieronder van Sandra van Heusden is genomen in 1928 bij de bruiloft van Sandra’s oudoom en -tante in Aberdeen.

Sandra schrijft: “Ik had geen goede foto’s van mijn oudtantes en ooms, dus om deze verbeterd en in kleur te kunnen zien is fantastisch. Wat een geweldig hulpmiddel!”

De foto hieronder, van Sally Olsen, is ook in de jaren twintig genomen:

Bruiloft van Oliver en Clara (Ovre) Kolstad, 10 oktober 1925

Ze stuurde ons ook deze foto van een bruiloft in 1946 – de resultaten van de inkleuring zijn verbluffend!

Bruiloft van Bob & Emily (Short) Coffin

En in de foto hieronder, uit 1979, wordt de kracht van kleurrestauratie echt gedemonstreerd:

Bruiloft van Larry en Kathryn Nelson, 19 mei 1979

De foto hieronder, van Daphne Coats, werd in 1934 genomen in Riversdale, Southand, Nieuw Zeeland:

Huwelijk van Charles Arthur (Mick) Coats, 21, met Annie Susannah Clarke, 25, in Riversdale, Southand, Nieuw-Zeeland, 14 november 1934. Links staat Mick’s broer William, rechts Annie’s zus Catherine (Kit).

“We hebben deze foto altijd in sepia moeten zien,” zegt Daphne, “maar wat een verschil maakt jullie kleurversterkende functie 87 jaar na dato!”

De foto hieronder, van Agnieszka Piasecka, toont haar grootouders op hun trouwdag op 10 oktober 1959 in Poznań, Polen:

Agnieszka schrijft dat haar grootmoeder Anna, als enige dochter van haar ouders, vreselijk verwend werd opgevoed en nooit had geleerd hoe ze het huishouden moest doen. Dus toen ze op bijna 30-jarige leeftijd met Feliks trouwde, was het enige huishoudelijke werk dat ze kon doen thee zetten en roereieren bakken! In het begin was dat geen probleem, want ze woonden een paar jaar bij Feliks’ ouders, en zijn moeder was een uitstekende huisvrouw. Maar toen ze naar een eigen huis verhuisden, ontstond er een crisis in het gezin. “Beide families (die van oma en opa) waren zo bang dat dit zou eindigen in een scheiding of erger, dat ze een keer met z’n allen aan één tafel gingen zitten en de situatie bespraken, als aan een oorlogstafel of zo,” schrijft Agnieszka. Na een paar uur kwamen ze eindelijk met een oplossing: ze huurden een familielid in om te helpen. Anna leerde uiteindelijk van dat familielid wat ze nodig had, maar in de tussentijd was Feliks degene die de luiers verschoonde en waste!

De ingekleurde en vergrote foto hieronder, van Paula Sanvito Dotson, werd genomen op de bruiloft van haar ouders in 1950:

Paula schrijft: “Hoewel ik niet zeker ben van de originele kleur van de jurk van het bruidsmeisje, denk ik dat het mooi is geworden!” Daar zijn we het mee eens – het ziet er voor ons overtuigend uit, en de kleuring helpt om de fluweelachtige textuur van de jurk naar voren te brengen, vooral naast het stralende witte satijn van de bruidsjurk. Echt een prachtige foto!

Hieronder zijn nog een paar van onze favorieten die werden gedeeld op Twitter:

Vertaling: Mijn geliefde grootouders die bijna 70 jaar getrouwd waren, voordat mijn grootvader afgelopen zomer overleed. Soms hadden ze hun meningsverschillen, maar verder waren ze als twee handen op één buik.

En de winnaars zijn…

Dit zijn de winnaars van de #LoveInFullColor wedstrijd:

Janice Moerschel:

Deze foto die Janice stuurde van de bruiloft van haar ouders, en het verhaal dat erbij hoort, vinden we gewoon geweldig:

Janice’s moeder Grace had een eeneiige tweelingzus, Anne, en toen haar vader – Charles – hen voor het eerst ontmoette bij zijn jeugdgroep in de Riverside Church in Manhattan, dacht hij dat hij dubbel zag! Omdat hij niet kon beslissen wie van de twee hij mee uit zou vragen, schreef hij naar allebei: “Lieve Grace en Anne… of is het Anne en Grace?” Hij nodigde ze allebei uit om op een zondagmiddag met hem te fietsen in Central Park, maar alleen Grace kwam opdagen.

De rest is geschiedenis: Charles en Grace trouwden in de kapel van de Riverside Church in juli 1945.

“Charles had in het leger gediend en was nog niet helemaal klaar, dus hij draagt zijn uniform op deze foto die ik heb verbeterd en ingekleurd op MyHeritage,” schrijft Janice. “Ik moest de MyHeritage [kleurinstellingen] gebruiken om het alternatieve model te kiezen, gebruikte handmatige rendering en paste het verzadigingsniveau aan om een betere kleur op Charles’ legeruniform te krijgen, maar ik denk dat dit geweldig is gelukt! De foto is genomen in het appartement van zijn moeder in het centrum van Manhattan, waar de huwelijksreceptie werd gehouden.

Deze foto is een goed voorbeeld van hoe je betere resultaten kunt bereiken door te spelen met de kleurinstellingen! Klik hier om te leren hoe. Goed van je, Janice, en gefeliciteerd!

Karina Gomez:

De tweede winnaar komt bij ons van Karina: een foto van haar ouders op hun trouwdag in 1964 in Singapore:

“Pa kwam uit Maleisië om in 1954 te studeren aan de NSW University in Sydney, Australië,” schrijft Karina. “Hij ontmoette moeder, die in 1957 met haar ouders uit Nederland was gemigreerd – ook studerend aan de NSW Uni, Sydney. Ze ontmoetten elkaar op de Uni. Ze leende zijn badmintonracket voor een interstatelijk toernooi omdat het hare kapot was en ze zich geen nieuwe kon veroorloven – zo is het begonnen. Verloofd in februari, beiden afgestudeerd in april 1964 en getrouwd in september dat jaar in Singapore.”

Karina vertelt ons dat haar moeder haar eigen mooie trouwjurk maakte – met nylon, schuim en metaaldraad om de flanellen bloemen te maken, terwijl ze pendelde van de noordkust!

“Het was moeilijk voor hen in die tijd, omdat ze ook werden uitgedaagd met een huwelijk van een gemengd ras,” zegt Karina. Maar blijkbaar leeft de diversiteit van hun familiegeschiedenis voort in de tweede generatie, want zij en elk van haar 3 broers en zussen trouwden met iemand uit een ander land! “Hun huwelijk duurde 52 jaar tot mijn moeder overleed in 2016, mijn vader overleed 2 jaar later in 2018.”

Zoveel om van te houden in dit verhaal, vooral het detail over Karina’s moeder die de jurk op de foto heeft gemaakt. Gefeliciteerd, Karina!

John Gardiner:

John stuurde ons deze foto met een werkelijk opmerkelijk verhaal. De foto werd rond 1910 genomen en toont het huwelijk van de oudere broer van zijn overgrootmoeder, Louis, in Southwark, Londen:

John heeft twee interessante feiten over deze foto te melden. Het eerste is dat de kleuring echt hielp om de huidskleur van zijn overgrootmoeder en haar familie naar voren te brengen. Zij waren van gemengd ras: Eleanors vader was geboren uit een Britse soldaat en de dochter van een Indische slavin op het eiland St. Helena in de Zuid-Atlantische Oceaan.

Het tweede is dat deze foto werd ontdekt op een vuilnisbelt in St. Helena, 11.000 kilometer van waar de foto werd genomen, in 2016! Blijkbaar bracht Eleanors oudere zus Louisa de foto mee toen ze in 1920 terugkeerde naar het eiland om met een ver familielid te trouwen. Louisa had twee kinderen, maar de jongste stierf kinderloos, en zijn bezittingen – waaronder deze onbetaalbare foto – werden weggegooid.

Gelukkig bezoeken de conservatoren van het Sint-Helena Museum van tijd tot tijd de vuilnisbelt om precies zulke relikwieën te zoeken, en deze foto behoorde tot hun vondsten – samen met een slavenmedaillon dat toebehoorde aan Johns vierde-achtergrootvader!

Dit verhaal geeft een geheel nieuwe betekenis aan de uitdrukking “de een zijn troep is de ander zijn schat”! Gefeliciteerd, John!

Janice, Karina en John ontvangen elk een gratis Compleet plan bij MyHeritage of een gratis DNA-kit! We hopen dat ze veel plezier zullen beleven aan hun prijzen en dat het hen zal helpen om door te gaan met het ontdekken van verbazingwekkende verhalen over hun voorouders.

Heel, heel veel dank aan allen die hun foto’s en verhalen met ons hebben gedeeld!

Heeft u al geprobeerd de kleuren van uw oude familiefoto’s te verbeteren, in te kleuren of te herstellen? Dit bericht geeft u een voorproefje van de ongelooflijke resultaten! Probeer het eens op MyHeritage In Color™ en de Photo Enhancer.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd