Doe mee met de #MomsInMyFamily Challenge en maak kans om te winnen!

Doe mee met de #MomsInMyFamily Challenge en maak kans om te winnen!

Met Moederdag voor de deur is het tijd om onze moeders in het zonnetje te zetten met een nieuwe challenge! Wij willen foto’s zien van de moeders in je familie, en dan zo ver mogelijk terug in de tijd als je kunt. De winnaars ontvangen een gratis MyHeritage Compleet abonnement!

Het is altijd ontroerend om een familiefoto te zien met meerdere generaties. Jij en je voorouders van moederskant hebben misschien niet het voorrecht gehad om elkaar in het echt te kennen, maar via foto’s kun je eeuwen heen teruggaan en verbinding maken met de vrouwen die je hebben gemaakt tot wie je nu bent.

MyHeritage-gebruiker Margie Wirth stuurde ons onlangs foto’s van de vier generaties vrouwen in haar familie.

From left, Margie’s great-great-grandmother Mary Maher, great-grandmother Margaret “Maggie” (Maher) McKeown, grandmother Margaret McKeown, and Margie Wirth.

Van links naar rechts: Margies betovergrootmoeder Mary Maher, overgrootmoeder Margaret ‘Maggie’ (Maher) McKeown, grootmoeder Margaret McKeown en Margie Wirth.

‘Hier zijn vier generaties vrouwen. We hebben allemaal dezelfde ogen. Mijn haar was veel roder toen ik jonger was. Ik heb mijn haarkleur en dikte en hazelgroene ogen zeker gekregen van mijn overgrootmoeder Maggie. Ik heb mijn vierkante gezichtsvorm en neus van mijn betovergrootmoeder, Mary. Mijn profiel en kin zijn vergelijkbaar met mijn grootmoeder. Ze kreeg ook dezelfde haardikte en textuur van haar moeder. ”

Dus sla de handen ineen met je voorouders van moederskant en doe nu mee aan de #momsinmyfamily challenge!

Hoe doe je mee?

  • Maak een afbeelding van zoveel mogelijk generaties moeders in je familie, helemaal tot aan jezelf (of je echtgenoot/echtgenote, en/of je eigen kind). Dit kan een fotocollage zijn, of een foto waarop jullie allemaal samen poseren. Je kunt ook de afzonderlijke foto’s samen in één bericht plaatsen, of ze samenvoegen in een video.
  • Plaats de foto op je favoriete socialemediaplatform (Facebook, Twitter, Instagram of TikTok) en vertel ons iets over de vrouwen op de foto’s.
  • Vergeet niet om ons te taggen en de hashtag #momsinmyfamily in je post op te nemen!

Enkele tips en opmerkingen:

  • Deze challenge staat open voor mensen, ongeacht geslacht! Je hoeft zelf geen dochter of moeder te zijn om mee te doen.
  • We houden van een goed verhaal. Vertel iets over de vrouwen in je inzending en wat hen speciaal maakt voor jou.
  • Als je ons de gelijkenis tussen de generaties kunt laten zien, zou dat geweldig zijn, maar niet noodzakelijk – per slot van rekening hoeven niet alle moeders en kinderen op elkaar te lijken.
  • Je kunt de foto’s in hun oorspronkelijke staat posten, of de MyHeritage fotohulpmiddelen gebruiken om ze in te kleuren, te verbeteren of te animeren! Klik hier voor meer informatie over de MyHeritage foto gereedschappen en hoe je ze kunt gebruiken om je oude familiefoto’s te transformeren.

De winnaars worden na 9 mei bekendgemaakt. Veel succes! We kunnen niet wachten om de inzendingen te zien.