Zo haalt u het beste uit uw stamboom op MyHeritage

Zo haalt u het beste uit uw stamboom op MyHeritage

Uw familiesite op MyHeritage is meer dan alleen een platform voor uw stamboom. Het is de plek om familiegebeurtenissen en geschiedenis vast te leggen en te vieren, erbij stil te staan en om foto’s, verhalen en herinneringen te delen met uw familie. Hier zijn enkele manieren waarop u het potentieel van uw stamboom volledig kunt benutten.

Personaliseer de naam van uw stamboom

MyHeritage genereert automatisch een site-naam voor uw stamboom als u zich aanmeldt voor uw account. Echter als u wilt, kunt u deze naam veranderen en nog persoonlijker maken. Om dit te doen, klikt u op uw naam op de gebruikersstrook helemaal bovenin het scherm en selecteert u “Site instellingen” in het uitklapmenu. Navigeer vervolgens naar de algemene instellingen pagina, waar u de naam van uw stamboom kunt bewerken. Bekijk deze video voor meer gedetailleerde instructies.

Voeg foto’s toe, verbeter en kleur deze in

Het uploaden van foto’s voegt herinneringen en persoonlijkheid toe aan uw stamboom. Het is ook een geweldige manier om familiefoto’s te delen en te bewaren, zowel oude als nieuwe. U kunt foto’s direct uploaden naar de sectie “Mijn foto’s”, of voeg ze toe aan de profielen van personen in uw stamboom. Bekijk deze video voor instructies over het toevoegen van foto’s aan uw stamboom.

MyHeritage biedt ook verschillende tools om uw foto’s een nieuw leven leven te geven. Denk daarbij aan Deep Nostalgia™, waarbij uw foto’s letterlijk tot leven worden gebracht. Of onze tool voor Kleurrestauratie, waarmee de originele kleuren in de foto worden teruggebracht en MyHeritage In Color die juist aan uw meest favoriete zwart-wit foto’s kleur geeft. Tenslotte kunt u ook gebruikmaken van de Photo Enhancer tool, waarmee wazig foto’s scherper kunnen worden gemaakt.

Nodig familieleden uit en werk samen

Het bouwen van een stamboom is altijd gemakkelijker als groep: combineer de herinneringen en verhalen van oudere familieleden met de nieuwsgierigheid en techniek van de jongste generaties. MyHeritage maakt het makkelijk om uw harde werk met uw familie te delen en hen uit te nodigen om hun eigen herinneringen, foto’s en details aan uw stamboom toe te voegen. Om te leren hoe u familieleden kunt uitnodigen op uw familiesite, zie deze video.

Als u eenmaal familieleden heeft uitgenodigd om uw stamboom te bekijken en/of mee te werken, is het een goed idee om hen te linken aan de profielen die u voor ze hebt gemaakt. Dit helpt de site om hun relaties met andere personen in de boom te begrijpen en deze correct weer te geven.

Link site leden met hun profiel aan uw stamboom

Om een lid van de site te associëren met zijn of haar profiel in uw stamboom, gaat u met de cursor over het tabblad “Home” op de navigatiebalk en selecteert u “Leden van de site” in het vervolgkeuzemenu. Zoek het lid van de site dat u wilt linken aan een profiel en begin onder de kolom “Relatie” met het intypen van hun naam zoals die in uw stamboom staat. Wanneer het juiste profiel in de lijst verschijnt, klikt u erop en vervolgens klik je op “Toepassen”. Als het lid van de site al gelinkt is aan een onjuist profiel, klik dan op “Meer” onder de kolom “Acties” en selecteer “Relatie herstellen”. Typ vervolgens de juiste profielnaam in zoals hierboven beschreven.

Behandel aanvragen voor site lidmaatschap

Als uw privacy-instellingen dat toestaan, kunnen MyHeritage gebruikers uw stamboom tegenkomen wanneer uw profiel of de profielen van uw familieleden in hun Smart Matches™ of DNA Matches verschijnen. Als ze geïnteresseerd zijn om meer details te zien en/of met u samen te werken aan uw stamboom, kunnen ze een lidmaatschap aanvragen voor uw stamboom. U kunt deze verzoeken accepteren of afwijzen op de pagina “Leden van de site”. Hun status zal worden vermeld onder de “Status” kolom als “Aangevraagd lidmaatschap”. Klik op “Herzieningsaanvraag” om de details van hun aanvraag te zien, en klik op “Afwijzen” om de aanvraag te weigeren of op “Goedkeuren” om deze goed te keuren.

Voeg documenten toe

Om een beeld over uw voorouders te krijgen heeft u historische akten nodig om achter gedetailleerde informatie te komen. Bent u enthousiast geworden over MyHeritage? Het gebruik van Nederlandse archieven is cruciaal om gegevens in uw stamboom over uw Nederlandse voorouders te verifiëren. MyHeritage beschikt momenteel over 44 Nederlandse collecties die in totaal ruim 254 miljoen records bevatten. Met de geavanceerde Record Matching op MyHeritage worden de profielen van stambomen op MyHeritage automatisch vergeleken met de miljarden historische gegevens op MyHeritage zoekmachine. Zo worden automatisch Record Matches voor u gevonden. Bekijk deze video om te zien hoe u handig gebruik maakt van Record Matches. 

We hopen dat u met deze tips nog meer profijt kunt halen uit uw MyHeritage stamboom! Heeft u nog geen stamboom op MyHeritage? Meld u nu aan en begin vandaag nog met het ontdekken van uw familiegeschiedenis!