Langst houdende huwelijk (Vietnam)

Langst houdende huwelijk (Vietnam)

Een echtpaar uit Vietnam maakt kans op een vermelding in het Guinness Book of World Records voor het langst houdende huwelijk van dit moment. Huynh Van Lac (110) en zijn echtgenote Nguyen Thi Lanh (106) delen al meer dan 82 jaar een gelukkig huwelijk samen.

Volgens Lac ligt het recept voor hun lange huwelijk in de goede verstandhouding en het proberen te vermijden van ruzies. “Mensen moeten leren hoe zij lief en leed met elkaar kunnen delen”, aldus de 110 jarige Lac. Daarnaast moet men veel bewegen en positief proberen te denken.

Hun 71 jarige dochter vertelde dat haar ouders erg veel van elkaar houden en een goede levensstijl hebben. Ondanks haar hoge leeftijd zorgt moeder Nguyen, zonder enige hulp, nog steeds voor haar man.

De directeur van het Vietnam Records Book Centre bereidt de aanmelding bij het Guiness Book of World Records voor.

Langste huwelijk ooit
Het huwelijk van Lac en Lanh is niet het langst houdende huwelijk aller tijden. Dat staat op naam van de Amerikaanse Daniel Frederick Bakeman (9 Oct. 1759 – 5 Apr. 1869) en Susan Brewer (2 Jan. 1758 – 10 Sept. 1863), welke 91 jaar en 12 dagen lang getrouwd waren.

Langste huwelijk Nederland
In Nederland duurde het langste huwelijk 80 jaar en staat op naam van Pieter Ably (geb. 6 juli 1905, Leeuwarden) en Henriëtte Jeanne Tritsch (geb, 14 april 1906, Parijs) uit Amstelveen: hij was toen 102,5 jaar en zij 101,5 jaar oud.
Ze waren getrouwd op 23 juni 1928 in Livry-Gargan, even buiten Parijs, maar vertrokken daarna naar Nederland. Op 23 juni 2008 was het eerste Nederlandse ‘eiken huwelijk’ (= 80 jr getrouwd) dan ook een feit. Op 6 april 2009 overleed mevrouw Ably, slechts acht dagen vóór haar 103e verjaardag, waarmee hun huwelijk 80 jaar en 287 dagen heeft geduurd.

De heer Ably haalde nog de 104, en stierf op 23 november 2009.

Nederlands record op naam van het echtpaar Ably. Hier tijdens hun Eiken Huwelijk

Nederlands record op naam van het echtpaar Ably. Hier tijdens hun Eiken Huwelijk

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

 • W. Günther

  september 9, 2011

  Fantastisch … zo lang bij elkaar te zijn en tezamen oud te worden !

 • Danielle

  september 9, 2015

  Ja en ze waren erg gelukkig met elkaar!
  Danielle, kleindochter

 • Jeanne van Broeckhuijsen

  september 21, 2015

  Heerlijk om zo lang bij elkaar te zijn .Wij hopen het ook te halen
  Wij zijn met 14 November 64 Jaar Getrouwd dus het zou wel kunnen Ik was 18 en mijn man 20 jaar toen wij trouwden
  Groetjes Jeanne