Hoe jeugdvrienden kunnen helpen met uw genealogie

Reacties1

Als we zijn ondergedompeld in het spannende proces om onze stamboom te onderzoeken, zijn er diverse methoden die kunnen helpen om deze te maken.  Een van de meest belangrijke middelen, zo niet de allereerste, is onze familieleden vragen om hun herinneringen met ons te delen. Daarop zullen we een aantal nauwkeurige gegevens kunnen baseren, maar natuurlijk ook hun verhalen en indrukken koesteren als onderdeel van onze familie-erfgoed.

We zijn geneigd ons vooral te richten op de lijst van familieleden die we kunnen bezoeken, bellen of schrijven. Echter, daarmee zien we een relevante groep andere ‘familieleden’ gemakkelijk over het hoofd: een groep die op talloze belangrijke gelegenheden aanwezig was, veel verhalen kent en een grote bijdrage kan leveren aan onze familiegeschiedenis. We spreken van onze dierbaarste jeugdvrienden.

Image credit: pinterest.com/kathleenfr2011


Hoeveel van deze vrienden hebben in onze jeugd lange avonden bij ons thuis doorgebracht? Ze kenden onze ouders goed, gingen heel vertrouwd met hen om, en hadden misschien zelfs contact, sporadisch of regelmatig, met een aantal van onze nichten en neven, ooms of grootouders…

Laten we u daarom een eenvoudig advies geven, dat verrassende resultaten kan opleveren: als u eenmaal heeft gesproken met uw familie, doe dat dan ook met jeugdvrienden.

Niet alleen kunt u gegevens boven tafel krijgen die u was vergeten, of over het hoofd had gezien (twee personen herinneren zich meer dan één). Ook krijgt u een nieuw, verrijkend perspectief op familieleden met wie uw jeugdvrienden contact hadden. Een andere blik op uw grootvader, een onontdekt verhaal over uw geliefde tante…

Praat met vrienden uit uw jeugd om verhalen en herinneringen te delen. De schat van uw familie-erfgoed zal groeien en zich verder vullen met nieuwe, ontroerende of grappige verhalen. Laat ons weten wat het u heeft opgeleverd in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • marian oomes krijnen


    juli 5, 2015

    die namen ken ik allemal weg maarik zou zograag de voorouders van Dorothea mees willen weten haar ouders waren frederik mee sen sophie van van proosdij haar haar grootvader johann Friedrich andreas mees/MEVES?/GEBORENEN IN REGENSTEINPRUISENBIJ HALBERSTAD 1740/1742 ????WIE ZIJN ZIJN VOOROUDERS????????