5 eenvoudige tips om een mooi diagram van uw stamboom te maken

Het is nooit te vroeg om na te denken over een cadeau voor de feestdagen en dit is een uitgelezen moment om iets te plannen. U voorkomt daarmee ongewenste stress en chaos in december en maakt uzelf het leven gemakkelijker. Door vooruit te plannen geniet u meer van de feestdagen. Zo houdt u meer tijd over om met uw familie door te brengen en u volledig op de decemberfeesten te storten.

 

Bijzonder cadeau

Een poster van uw stamboom is een bijzonder cadeau voor vrijwel iedereen die u wilt verrassen. Het maken van een poster is heel gemakkelijk. Het is klaar met slechts een paar klikken op uw familiesite. Door de poster te personaliseren, maakt u er een uniek en onderscheidend geschenk van. U kunt de poster op uw familiesite bestellen. U hoeft er de deur dus niet voor uit te gaan. Nog een voordeel: hij kan overal ter wereld worden bezorgd!

Vijf tips

Hier volgen vijf tips om een prachtige poster te maken van uw familiegeschiedenis:

1. Voeg indien mogelijk voor iedereen in de stamboom een foto toe. Dat maakt de stamboom kleurrijker en interessanter voor de toeschouwers.

2. Log in op uw familiesite en kies onder menu ‘stamboom’ de optie: ‘print diagrammen en boeken.’ Selecteer het juiste type diagram voor de ontvanger. Deze opties zijn: Vlinderdas, Naaste familie, Voorouders, Nakomelingen, Zandloper, Cirkeldiagram, Alles-in-één of een Familieboek. Voor de poster voor uw oma is het wellicht een goed idee om het diagram Nakomelingen te kiezen, zodat haar prachtige nageslacht te zien is. Voor een nicht die op zoek naar haar roots is het diagram Voorouders waarschijnlijk interessanter.

3. Kies welke feiten u wilt weergegeven in de persoonlijke vakken door in het menu Feiten voor personen een van de standaardopties of aangepaste feiten te selecteren.

4. Controleer ieder diagram op eventuele fouten in de stamboom. Die kunt u nog eenvoudig verbeteren, voordat u de poster bestelt. Voor u de bestelling plaatst, opent er een pagina waarop u een geïllustreerd voorbeeld van uw posterformaat kunt bekijken. De poster wordt ook getoond bij een bank in een huiskamer, zodat u een idee krijgt van de werkelijke afmetingen:

5. Hoe groter het formaat, des te beter. De stamboom en informatie zullen alleen maar duidelijker zijn. Door het gebruik van een kwalitatief hoogwaardige materiaal als vinyl of canvas zal uw poster er geweldig uitzien.

Stel het niet uit tot de laatste minuut. Meld u aan op uw familiesite bij MyHeritage, en bestel uw gepersonaliseerde stamboomposter voor uw dierbaren. Uw cadeau zal een onuitwisbare indruk maken. Uw genealogie-onderzoek verdient een podium. We wensen u veel plezier met het geven van uw familiegeschiedenis!

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Marijke

    november 10, 2015

    Alleen niet te doen als je ruim 500 personen in je stamboom hebt….

  • gkwolf

    december 4, 2015

    is wel duur als je het laat doen