Moederdag: zet een #StrongMom in het zonnetje!

Moederdag: zet een #StrongMom in het zonnetje!

“De kracht van het moederschap is soms groter dan die van natuurwetten.”
– Barbara Kingsolver

Nu Moederdag weer voor de deur staat, willen we aandacht schenken aan wat er allemaal nodig is om een #StrongMom te zijn. Moeders behoren tot de bijzonderste mensen die we kennen. Ze inspireren ons om het beste uit onszelf te halen en om moed te tonen bij tegenslag. Ze brengen ons de waarden bij die hun dierbaar zijn en tonen ons hun onvoorwaardelijke liefde.

We hebben in onze archieven vijf ongelofelijke moeders gevonden, die een rolmodel zijn voor hun kinderen en voor moeders over de hele wereld. Ze zijn ongewoon daadkrachtig als ze voor immense uitdagingen worden gesteld en doen bovendien hun uiterste best om uit te blinken in het moederschap.

Marie Skłodowska Curie

Marie Skłodowska-Curie was de eerste vrouw aan wie een Nobelprijs werd toegekend. Ze ontving deze grote eer voor haar innovatieve ontdekkingen op het gebied van radioactiviteit, een term die ze zelf had bedacht. Ze kwam oorspronkelijk uit Polen en was de eerste vrouw die professor aan de Universiteit van Parijs werd. Ze had bovendien twee dochters. Naast haar innovaties op het gebied van schei- en natuurkunde, heeft Curie zich nauwgezet ingespannen om haar dochters het belang van hun erfgoed bij te brengen. Terwijl ze in Frankrijk woonden, zorgde Curie ervoor dat haar dochters Pools leerden en nam ze hen regelmatig mee om Polen te bezoeken.

Indira Gandhi

Als de eerste en enige vrouwelijke premier van India, en bovendien één van de langstzittende premiers, belichaamde Indira Gandhi de definitie van leiderschap. Met Jeanne d’Arc als haar eigen rolmodel, streefde Gandhi ernaar om de positie van vrouwen te verbeteren. Ze richtte de vrouwenafdeling van de Congrespartij op om actie te ondernemen op het gebied van kinderwelzijn en vrouwenrechten. Bij al deze prestaties vond Gandhi naar verluidt het opvoeden van haar twee kinderen het belangrijkste deel van haar leven.

Sojourner Truth

Ondanks het feit dat ze in 1797 in slavernij was geboren, groeide Sojourner Truth uit tot een moedige Afrikaans-Amerikaanse abolitioniste en vrouwenactiviste. Ze blijft in herinnering door haar goed ontvangen toespraken, waarin ze pleitte voor de afschaffing van de slavernij en voor vrouwenrechten. Ze was de moeder van vijf kinderen en won als eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw een rechtszaak tegen een blanke man, waarin ze het recht opeiste om haar eigen zoon te mogen verzorgen.

Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg is de COO van Facebook en de eerste vrouw in de raad van bestuur van dat bedrijf. Op haar website en in haar boek “Lean in” spoort ze vrouwen over de hele wereld aan om zich op het werk “voorover te buigen” om hun stem te laten horen. Ze getuigde ook van grote standvastigheid toen haar man overleed en ze plotseling een alleenstaande moeder van twee kinderen werd.

Serena Williams

Serena Williams heeft een indrukwekkende carrière van record-brekend uithoudingsvermogen achter de rug. Ze heeft 36 Grand Slam-titels gewonnen en is ook de eerste tennisspeler in de geschiedenis – man of vrouw – die 10 Grand Slam-enkelspeltitels won in twee verschillende decennia. Ze schreef bovendien geschiedenis door het Australian Open te winnen terwijl ze al acht weken zwanger was. Ze straalt zowel binnen als buiten de tennisbaan kracht uit en haar zelfverzekerdheid en charisma hebben een nieuwe generatie tennisspelers geïnspireerd. Toen ze in 2017 zelf moeder werd, sprak ze haar dank uit voor alle steun die ze bij het bereiken van haar prestaties van haar eigen moeder had ontvangen.

J.K Rowling

Met de uiterst creatieve en fantasierijke Harry Potter-reeks verwierf J.K. Rowling de miljardairstatus. Ze potte haar geld niet op en doneerde het grootste deel van haar inkomsten aan uiteenlopende goede doelen. Ook richtte ze Lumos op, haar eigen liefdadigheidsinstelling, die tot doel heeft om adoptiegezinnen voor miljoenen wezen te vinden. Tegenslag is Rowling niet vreemd: voordat de Potter-reeks een succes werd, verloor ze haar moeder, raakte ze verwikkeld in een echtscheiding, werd ze een alleenstaande moeder en leefde ze in armoede.

Deze vrouwen hebben de publieke aandacht getrokken, maar we weten we dat iedere moeder haar eigen sterke kanten heeft.

Vertel ons over uw #StrongMom en maak kans op een MyHeritage DNA-testkit en een Compleet abonnement!

Deel de unieke sterke kanten van uw moeder met ons in de reacties hieronder, in een tweet naar @MyHeritage of door onze Instagram-account myheritage_official te taggen. Gebruik daarbij de hashtag #StrongMom. Twee gelukkige winnaars ontvangen een gratis MyHeritage DNA-testkit en een MyHeritage Complete-abonnement.

Bent u nog op zoek naar het perfecte moederdaggeschenk voor alle moeders in uw leven? Een MyHeritage DNA-testkit is een geweldige manier om hulde te brengen aan de uniekheid van uw moeder en om haar te helpen om meer te weten te komen over haar herkomst. Profiteer van onze speciale aanbieding ter gelegenheid van Moederdag!