Top 5 van bezienswaardigheden om tijdens MyHeritage.com LIVE in Oslo te bezoeken

Top 5 van bezienswaardigheden om tijdens MyHeritage.com LIVE in Oslo te bezoeken

We verheugen ons er enorm op dat we in november naar Oslo zullen afreizen voor ons allereerste Gebruikersevenement MyHeritage LIVE. Deelname aan deze internationale Gebruikersdagen staat open voor iedereen die meer wil weten over MyHeritage: abonnees, DNA-klanten, gebruikers van gratis MyHeritage-diensten en zelfs mensen die MyHeritage nog niet gebruiken en meer over ons willen weten.

Degenen onder u die nog nooit in Oslo zijn geweest, zullen aangenaam verrast zijn. Oslo is een van de kleinere hoofdsteden van Europa. Het is een pittoreske stad, gelegen aan een fjord en omgeven door bossen. Noren staan ook bekend om hun vriendelijkheid en hoffelijkheid. Het openbaar vervoer rond Oslo is uitstekend, wat het verkennen van de stad zeer aangenaam maakt. Er is een metro en een snelle pendeltrein brengt u in 20 minuten van het vliegveld naar het centrum van de stad.

Profiteer van de vroegboekkorting en schrijf u nu in voor het evenement.

Veel liefhebbers van genealogisch onderzoek genieten waar dan ook ter wereld van het verkennen van de geschiedenis. Profiteer van uw verblijf in Oslo om de bijzondere plekken te ontdekken. Dit zijn onze favorieten!

Vijf bezienswaardigheden die u in Oslo moet bezoeken:

Het Vikingschip Museum

Bovenaan de lijst met attracties in Oslo staat het Vikingschip Museum, Vikingskipshuset in het Noors. Het museum bevindt zich op het schiereiland Bygdøy en bevat ’s werelds best bewaarde Vikingschepen en vondsten uit Vikinggraven rond de Oslofjord. Het Vikingschip Museum toont de gerestaureerde Vikingschepen Gokstad, Oseberg en Tune en de vondsten die bij de schepen zijn gedaan. Daarnaast zijn er kleine boten, sleeën, een mooie kar, gereedschap, textiel en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen van de Vikingen te zien.

U kunt bovendien dezelfde kaartjes twee dagen lang voor twee musea gebruiken: het Vikingschip Museum en het Historisch Museum.

Slottsparken

Rondom het koninklijk paleis in het centrum van Oslo liggen de prachtige tuinen van het paleispark. Deze tuinen, Slottsparken in het Noors, waren een van de eerste grote parken in de Noorse hoofdstad. Het paleispark is samen met het koninklijk paleis rond 1850 aangelegd. Het park omringt het koninklijk paleis aan alle kanten en wordt gekenmerkt door groene en bloeiende grazige weiden, kleurrijke velden vol overblijvende bloemen en volwassen bomen. Het grootste deel van het park is het hele jaar voor het publiek geopend.

Het hotel waar de MyHeritage LIVE-conferentie wordt gehouden, het Radisson Blu Scandinavia Oslo, kijkt uit over deze tuinen.

Noors Nationaal Archief

Bent u op zoek naar uw Noorse erfgoed en voorouders? De allereerste Scandinaviërs in Amerika waren Leif Eriksson en zijn bemanning van 35 mannen en vrouwen, die rond het jaar 1000 n.Chr. in Newfoundland overwinterden. Noren waren ook aanwezig tijdens de vroege kolonisatie van New England in de zeventiende en achttiende eeuw, samen met Nederlandse, Franse en Zweedse kolonisten. De grootschalige, georganiseerde Noorse immigratie begon in 1925 met de komst van 53 quakers vanuit Stavanger, die zich bij Lake Ontario vestigden. In hun kielzog vertrokken bijna 900.000 Noren naar de Verenigde Staten.

Voor mensen met een Noorse herkomst is Oslo de thuisbasis van het Nationaal Archief Noorwegen en het regionale staatsarchief van Oslo. Trek wat tijd uit om er de leeszaal te bezoeken of onderzoek te verrichten. Het Nationaal Archief Noorwegen bestaat uit de nationale archieven in Oslo en acht regionale staatsarchieven in het hele land.

Norwegian National Archives

Noors Volksmuseum

In het Noorse museum voor culturele geschiedenis, Norsk Folkemuseum in het Noors, maakt u een reis door de tijd en verkent u het leven in Noorwegen vanaf de dertiende eeuw tot de moderne tijd. De belangrijkste attractie is de staafkerk van Gol, een houten kerk van groot historisch en architectonisch belang, daterend uit 1216. Wandel door een openluchtmuseum met 160 historische gebouwen die elk een andere Noorse regio tonen.

Eenmaal binnen vindt u tentoonstellingen met Noorse klederdracht, volkskunst, religieuze kunst en Sami-cultuur.

Nobel Vredescentrum

Het Nobel Vredescentrum in Oslo werd in 2005 geopend door koning Harald V van Noorwegen. Het centrum heeft sindsdien meer dan 400.000 bezoekers mogen verwelkomen. Het Nobel Vredescentrum is gevestigd in het voormalige treinstation Oslo-Vestbanen. Het stationsgebouw dateert uit 1872 en is ontworpen door de architect Georg Andreas Bull. Het diende al sinds 1989 niet meer als treinstation. Het Nobel Vredescentrum kijkt uit over de haven en ligt vlakbij het stadhuis van Oslo, waar ter nagedachtenis van Alfred Nobel, jaarlijks in december, de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt.

Schrijf u nu in voor MyHeritage LIVE. U kunt tot 24 september 2018 profiteren van onze vroegboekkorting. Wees er snel bij, want de ruimte is beperkt!

We hopen u op het evenement te mogen ontmoeten!