Als de muziek voedsel der liefde is

Als de muziek voedsel der liefde is

Als de muziek voedsel der liefde is, speel door, verzadig mij tot meer dan vol, dat mij de lust te veel wordt, en vergaat.  – William Shakespeare

Muziek kan mensen samenbrengen met de universele taal van de liefde. In deze februarimaand waarin we Valentijnsdag vieren, hebben we wat onderzoek gedaan naar mensen die tijdens voorbije Eurovisiesongfestivals samen met hun geliefde in de schijnwerpers stonden.

  1. De iconische groep ABBA uit Zweden kwam in 1974 op het podium met een getrouwd en een verloofd paar: Björn Ulvaeus en Agnetha Fältskog, naast Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad. De songs van ABBA zijn geworteld in ware liefde. De twee stellen hadden elkaar al in 1969 ontmoet, nog voordat ze de band begonnen en liedjes begonnen te schrijven. Björn en Agnetha lieten er geen gras over groeien en trouwden nog hetzelfde jaar. Anni-Frid en Benny hadden minder haast om een boterbriefje te halen. Ze waren bijna 10 jaar verloofd voordat ze gingen trouwen.
  2. Grethe en Jørgen Ingmann, de uit Denemarken afkomstige winnaars van 1963, waren ook een echtpaar. Na het overlijden van Jørgen merkte een goede vriend op: “Hij was waarschijnlijk tot aan haar dood verliefd op Grethe. Hij heeft nooit één kwaad woord over haar gesproken.”
  3. Lill-Babs, die Zweden vertegenwoordigde tijdens het Eurovisiesongfestival van 1961, was getrouwd met Lasse Berghagen, die in 1975 voor Zweden uitkwam.
  4. Tijdens het Eurovisiesongfestival van 1996 bevatte de band One More Time ook een koppel: Peter en Nanne Grönvall. Peter is overigens ook de zoon van Benny Andersson van ABBA. Peter en Nanne zijn in 1994 getrouwd en hebben twee kinderen.
  5. Charlotte Perrelli, die het songfestival van 1999 won, was getrouwd met de Zweeds-Italiaanse restaurateur Nicola Ingrosso. Het echtpaar kreeg twee zonen. Ingrosso’s oudste broer Emilio was getrouwd met een andere Zweedse zangeres: Pernilla Wahlgren. Hun zoon, Benjamin Ingrosso, vertegenwoordigde Zweden in 2018.
  6. Simon en Diana Platin kwamen in 2004 voor Slovenië uit. Ze ontmoetten elkaar op het podium en trouwden in 2004 in hun toneelkleding, aan boord van een schip in de Straat van BosporusWe kunnen niet wachten om te zien welke familiebanden er tussen de deelnemers van dit jaar bestaan!