Vakantietip: Creatief met familiefoto’s met de (klein)kinderen

Vakantietip: Creatief met familiefoto’s met de (klein)kinderen

Zoekt u een leuke en leerzame activiteit om samen met uw (klein)kinderen te ondernemen in de vakantie? Haal eens een stapel oude foto’s tevoorschijn en bekijk deze leuke manieren om creatief te zijn met familiefoto’s!

Samen met uw (klein)kinderen leren over het familie-erfgoed is een uitstekende manier om de band te verstevigen. Ondertussen kunt u zo op een speelse manier de interesse wekken van de jongere generatie in hun eigen familiegeschiedenis. Natuurlijk is samen een unieke, blijvende creatie maken ook gewoon erg leuk: maak mooie dingen voor in huis zodat u kunt pronken met uw familiegeschiedenis!

Idee 1: Tijdcapsule

Een foto in een glazen pot creëert een tijdcapsule. Laat de kinderen in een pot een aantal van hun kleine persoonlijke items verzamelen, die hen herinneren aan plezierige familiemomenten zoals bioscoopkaartjes, lieve briefjes en souvenirs van fijne vakanties. Zodra alle tastbare herinneringen zijn toegevoegd aan de pot, voeg dan een recente familiefoto toe en sluit de pot. Geef het een mooi zichtbaar plekje, bijvoorbeeld op de keukenplank. Of kies voor de ‘schatgraversvariant’: begraaf het in de tuin met de instructies om de pot over precies vijf jaar weer op te graven en te openen, met deze mooie herinneringen in het vooruitzicht!


Idee 2: Wie is het?

Maak uw eigen versie van het klassieke spel met uw zelfgemaakte ‘Wie is het?’ bordspel. Leren over de familiewortels levert zo gegarandeerd veel plezier op!

Idee 3: Familieboom op de muur

Voor het serieuze werk: versier het huis met een mooie muurschildering van de familiestamboom. Gebruik een mooie muursticker en hang daarin uw familiefoto’s op. Of schilder uw eigen boom met de kinderen!

Idee 4: Harmonicakaarten

Verras uw familieleden met bijzondere post, of geef de harmonicakaarten een mooi plekje in de huiskamer.

Idee 5: Voorouderpuzzel

Kies uw mooiste familiefoto en maak er uw eigen puzzel van. Dit kan heel gemakkelijk online, bijvoorbeeld via de website van de Hema. Voor kinderen kiest u bijvoorbeeld een eenvoudige puzzel met weinig stukjes. Houdt u wel van een uitdaging? Maak dan een puzzel van 1000 stukjes.

Deze creatieve activiteiten zijn een geweldige manier om uw familiegeschiedenis mooi te presenteren en levendig te maken voor de (klein)kinderen. Veel plezier met het maken van uw unieke creatie!

Heeft u een iets moois gemaakt? Of wilt u uw eigen creatieve ideeën delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!