Historische gegevenscollecties toegevoegd in januari 2020

Historische gegevenscollecties toegevoegd in januari 2020

Het jaar 2020 is goed van start gegaan! MyHeritage heeft al 50 miljoen gegevens toegevoegd in de maand januari alleen: een aanvulling van 21 miljoen gegevens op de bestaande Zweedse Huishoudboeken, 24.7 miljoen gegevens op een Franse Overlijdens Index, en 4.5 miljoen gegevens op een Geboorten Index van New York. Deze aanvullingen brengen het totale aantal van historische gegevens in MyHeritage SuperSearch™ op 11,095,874,587.

Hier is een overzicht van vernieuwde en nieuwe collecties:

CollectieOmschrijving Aantal gegevensLink om te zoeken
Zweedse Onderzoeksboeken Huishoudens, 1840–1947Een index van individuen en families in de Zweedse Parochies, van de late jaren 1600 tot de moderne tijd.Aanvulling van 21,286,366 gegevensNu collectie doorzoeken
Frankrijk, Overlijdensindex, 1970–2019Een overlijdensindex met gegevens van Franse staatsburgers.24,725,677 gegevens
Nu collectie doorzoeken
New York, Geboortenindex, 1881–1942Een geboortenindex van de staat New York tussen jaren 1881 en 1942.4,550,484 gegevensNu collectie doorzoeken

Zweedse Onderzoeksboeken huishoudens, 1840–1947

Deze toevoeging van 21 miljoen gegevens omvat records van 1840-1859 en 1930-1947. Voorheen bevatte de collectie alleen gegevens van 1860-1930. Deze nieuwste update breidt het bereik van de collectie in SuperSearch ™ uit en brengt het totale aantal gegevens in de Zweedse onderzoeksboeken huishoudens op 125,67 miljoen. Deze boeken zijn de primaire bron voor het onderzoeken van het leven van individuen en gezinnen in de parochies van Zweden, van de late jaren 1600 tot de moderne tijd. De boeken zijn gemaakt en bewaard door de Zweedse Lutherse kerk, die tot 1991 de officiële registers van de Zweedse bevolking moest bijhouden.

Elk boek of elke reeks boeken vertegenwoordigt een periode van 3–10 jaar binnen een parochie. Tot 1894 zou de pastoor elk jaar elk huis bezoeken en de kennis van elk individu over de catechismus testen. Hij zou ook informatie verzamelen over geboortedata, huwelijken, sterfgevallen, waar mensen naartoe of van waren verhuisd, enzovoort. Elk jaar zou de priester terugkomen en de verzamelde informatie in het voorgaande jaar bijwerken, waarbij hij nota nam van veranderingen in de gezinssamenstelling van het betreffende huis. Na 1894 werden de onderzoeksboeken vervangen door Församlingsbok, archieven van de Zweedse kerk. Deze waren minder gericht op de inhoudelijke kennis en meer op het opsommen van de Zweedse bevolking van jaar tot jaar.

MyHeritage heeft een index gemaakt voor alle namen van bijna 8 miljoen afbeeldingen, geleverd door onze Zweedse partner ArkivDigital. Dit gedeelte van de Zweedse Onderzoeksboeken huishoudens (Husförhörslängder) bestrijkt voornamelijk de jaren 1840–1947, met enkele uitzonderingen uit de vroege jaren 1800 en de late jaren 1700. De onderzoeksboeken zijn een verzameling van onschatbare waarde die inzicht kunnen geven in de samenstelling van gezinnen in Zweden, van geboorte tot overlijden tot emigratie. Omdat de boeken elk jaar werden bijgewerkt, kunnen families van jaar tot jaar worden getraceerd, en vaak van locatie tot locatie in het hele land.

Doorzoek deze collectie nu.

Frankrijk, Overlijdensindex, 1970–2019

Deze overlijdensindex van 24,7 miljoen records bevat records die betrekking hebben op Franse staatsburgers en staatsburgers en is vrijgegeven door het National Institute of Statistics and Economic Studies. De index bevat de volledige naam, het geslacht, de geboortedatum en -plaats van elke overleden persoon en de datum en plaats van overlijden. Deze index zal nuttig zijn voor genealogen die meer informatie zoeken over hun Franse familieleden die sinds het begin van de jaren zeventig zijn overleden.

Hoewel de meeste geboorteplaats en sterfplaatsen zich in Frankrijk bevinden, zijn er meer dan 2,5 miljoen records in deze verzameling personen die zijn geboren of overleden in andere landen – meestal buurlanden en nabijgelegen landen zoals België, Duitsland, Spanje, Italië en Polen of landen die voormalige Franse koloniën waren, zoals Algerije, Marokko, Tunesië, Madagaskar en Vietnam.

Doorzoek deze collectie nu.

New York, Geboortenindex, 1881–1942

Deze verzameling van 4,5 miljoen gegevens bestaat uit indexen van geboorten uit de staat New York tussen de jaren 1881 en 1942. New York begon in 1881 in de gehele staat met de registratie van geboorten, onder toezicht van de lokale raad van volksgezondheid. Een record kan de volgende informatie bevatten wanneer deze beschikbaar is; voornaam en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats en geslacht.

New York City wordt beschouwd als een afzonderlijk rechtsgebied ten opzichte van de staat New York, en bijgevolg heeft de stad zijn eigen geboorte-indexen. In deze index is echter een klein aantal geboortelijsten van New York City te vinden. Dit kan zijn omdat de geboorte plaatsvond in een stad die onafhankelijk was vóór de consolidatie van de stad in 1898 (bijvoorbeeld een geboorte vóór 1898 in een plaats als Canarsie [Brooklyn] of Flushing [Queens] zou hier kunnen worden vermeld), of omdat er een late geboorte registratie was. De afbeeldingen in deze collectie zijn verkregen met dank aan Reclaim the Records.

Deze collectie bevat de geboorteakte van Andy Rooney, die zeer bekend is om zijn segment A Few Minutes with Andy Rooney, dat verscheen aan het einde van de populaire wekelijkse CBS-nieuwsshow, 60 Minutes.

Andy Rooney in June 2008

Andy Rooney gefotografeerd in juni 2008

Hoewel het meest bekend om zijn tv-optredens, begon Andy zijn carrière als nieuwsjournalist tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar hij een van de eerste Amerikaanse journalisten was die over de nazi-concentratiekampen schreef.

De akte geeft aan dat Andrew A. Rooney werd geboren op 14 januari 1919 in Albany, New York.

Birth Record of Andy Rooney from the MyHeritage New York Birth Index Collection, 1881–1942

Geboorteakte van Andy Rooney uit de MyHeritage collectie New York Geboortenindex, 1881–1942

Doorzoek deze collectie nu.

Tot slot

Het doorzoeken van deze collecties op MyHeritage SuperSearch™ is gratis. Om te gegevens volledige in te zien of te bewaren in uw familiestamboom, is een data-abonnement of Compleet abonnement nodig.

Als u een stamboom heeft op MyHeritage, zal onze Record Matching technologie een automatische melding geven als gegevens uit deze collecties een match zijn met uw familieleden. U kunt de gegevens dan bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!