MyHeritage voegde in februari 2024 168 miljoen historische gegevens toe

MyHeritage voegde in februari 2024 168 miljoen historische gegevens toe

We publiceerden in februari 2024, 168 miljoen historische documenten uit 18 historische collecties. Deze komen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Peru en Wales. De documenten bestaan uit kranten, passagierslijsten, huwelijksvergunningen, geboorteakten, verkiezingsregisters en telefoonboeken. Bepaalde collecties hebben ook afbeeldingen. Bekijk ze om zo een verborgen familieschat te ontdekken!

Hier zijn meer details over elke collectie.

[table “113” not found /]

Australische Kranten

Deze index van historische, lokale, regionale en nationale Australische kranten, tijdschriften en uitgaven bevat MyHeritage’s geavanceerde optische tekenherkenning (OCR) van artikelen die teruggaan tot 1803. Elke staat en elk territorium is vertegenwoordigd, maar het grootste deel van de collectie bestaat uit materiaal uit New South Wales en Victoria. Kranten zijn een fantastische bron voor historisch en genealogisch onderzoek. Ze kunnen uitgebreide informatie bevatten over mensen in uw stamboom via vervangende belangrijke documenten zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensberichten en overlijdensadvertenties.

U kunt diepgaande inzichten verkrijgen in de geschiedenis van een gemeenschap door te bladeren door verenigingspagina’s en lokale verhalen van belang, die gedetailleerde verslagen van activiteiten en gebeurtenissen bieden. Deze bronnen bevatten vaak waardevolle informatie over betrokken personen en geven tevens context aan de tijd waarin onze voorouders leefden.

De afbeeldingen in deze collectie zijn afkomstig van Trove – The National Library of Australia (De Nationale Bibliotheek van Australië)

Zoeken in Australische Kranten

Kranten uit Oostenrijk van OldNews.com™

Deze index van historische nationale, regionale en lokale kranten, tijdschriften en publicaties uit Oostenrijk is samengesteld met behulp van de geavanceerde optische tekenherkenning (OCR) van MyHeritage. De artikelen in deze index dateren terug tot 1622. Kranten zijn van onschatbare waarde voor zowel historisch als genealogisch onderzoek, omdat ze een schat aan gedetailleerde informatie bevatten over mogelijke voorouders in uw stamboom. Dit omvat gegevens zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensaankondigingen, evenals overlijdensberichten.

U kunt diepgaande inzichten verkrijgen in de geschiedenis van een gemeenschap door te bladeren door verenigingspagina’s en lokale verhalen van belang, die gedetailleerde verslagen van activiteiten en gebeurtenissen bieden. Deze bronnen bevatten vaak waardevolle informatie over betrokken personen en geven tevens context aan de tijd waarin onze voorouders leefden. Afbeeldingen voor deze kranten zijn beschikbaar op OldNews.com.

Doorzoek Oostenrijkse kranten van OldNews.com™

Kranten uit Tsjechië van
OldNews.com™

Deze index van historische nationale, regionale en lokale kranten, tijdschriften en publicaties uit Tsjechië is samengesteld met behulp van de geavanceerde optische tekenherkenning (OCR) van MyHeritage. De artikelen in deze index dateren terug tot 1779. Kranten zijn van onschatbare waarde voor zowel historisch als genealogisch onderzoek, omdat ze een schat aan gedetailleerde informatie bevatten over mogelijke voorouders in uw stamboom. Dit omvat gegevens zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensaankondigingen, evenals overlijdensberichten.

U kunt diepgaande inzichten verkrijgen in de geschiedenis van een gemeenschap door te bladeren door verenigingspagina’s en lokale verhalen van belang, die gedetailleerde verslagen van activiteiten en gebeurtenissen bieden. Deze bronnen bevatten vaak waardevolle informatie over betrokken personen en geven tevens context aan de tijd waarin onze voorouders leefden. Afbeeldingen voor deze kranten zijn beschikbaar op OldNews.com.

Doorzoek Tsjechische kranten van OldNews.com™

Engeland, Cheshire Transcripties van de bisschop met Dopen, 1526-1909

Deze collectie omvat bisschoppelijke transcripties van doopregisters uit Cheshire, Engeland, die plaatsvonden tussen de jaren 1526 en 1909. De gegevens bevatten doorgaans de naam van het kind, de datum en plaats van doop, de woonplaats en de namen van de ouders.

Doorzoek de Engelse transcripties van de Bisschop Dopen uit Cheshire, voor de periode van 1526 tot 1909

Engeland, Cheshire Transcripties van de bisschop met Huwelijken, 1598-1900

Deze collectie omvat bisschoppelijke transcripties van huwelijksregisters uit Cheshire, Engeland, die plaatsvonden tussen de jaren 1598 en 1900. De gegevens bevatten doorgaans de namen van de bruidegom en bruid, hun woonplaats, de datum en plaats van het huwelijk, en de namen van hun vaders.

Doorzoek de transcripties van de bisschop met huwelijken uit Cheshire, Engeland, voor de periode van 1598 tot 1900.

Engeland, Cheshire Parochie Geboorten en Dopen

Deze collectie omvat geboorte- en doopgegevens uit Cheshire County, Engeland, gedurende de periode van 1538 tot 1969. De gegevens bevatten doorgaans de naam van het kind, de geboortedatum, de doopdatum en -plaats, de verblijfplaats en de namen van de ouders.

Doorzoek de geboorte- en doopregisters van de parochies in Cheshire, Engeland.

Engeland, Cheshire Parochie Overlijdens en Begrafenissen

Deze collectie bevat parochieregisters van overlijdens en begrafenissen uit Cheshire County, Engeland, die teruggaan tot het jaar 1538. Meestal bevatten de gegevens de naam van de overledene, de woonplaats, de datum en plaats van overlijden, de datum en plaats van de begrafenis, en de naam van de vader. Sommige documenten bevatten ook de namen van de moeder en de echtgeno(o)t(e).

Doorzoek de parochieregisters van overlijdens en begrafenissen in Cheshire, Engeland.

Engeland, Kent Verkiezingsregisters, 1570-1907

Deze collectie bevat kiezerslijsten uit Kent County, Engeland, gedurende de periode van 1570 tot 1907. Meestal omvatten de gegevens de naam van de kiezer, het jaar en de woonplaats.

Doorzoek de verkiezingsregisters van Kent, Engeland, voor de periode van 1570 tot 1907.

Kranten uit Duitsland van OldNews.com™

Deze index van historische nationale, regionale en lokale kranten, tijdschriften en publicaties uit Duitsland is samengesteld met behulp van MyHeritage’s geavanceerde optische tekenherkenning (OCR) van artikelen die teruggaan tot 1689. Kranten zijn van onschatbare waarde voor historisch en genealogisch onderzoek, omdat ze vol staan met gedetailleerde informatie over mogelijke voorouders in uw stamboom. Dit omvat een breed scala aan belangrijke documenten, zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensaankondigingen, evenals overlijdensadvertenties.

U kunt diepgaande inzichten verkrijgen in de geschiedenis van een gemeenschap door te bladeren door verenigingspagina’s en lokale verhalen van belang, die gedetailleerde verslagen van activiteiten en gebeurtenissen bieden. Deze bronnen bevatten vaak waardevolle informatie over betrokken personen en geven tevens context aan de tijd waarin onze voorouders leefden. Afbeeldingen voor deze kranten zijn beschikbaar op OldNews.com.

Doorzoek Duitse kranten van OldNews.com™

Duitsland, Telefoonboeken

Deze collectie bevat telefoonboekgegevens uit Duitsland voor de jaren 2001 en 2003. Meestal omvatten de gegevens de naam van de persoon, het jaar en de woonplaats, evenals mogelijke familieleden.

Zoeken in Duitsland, Telefoonboeken

Peru, Callao, Civil Geboorteakten

Deze collectie bevat gegevens van burgerlijke geboorteakten uit de regio Callao, Peru, vanaf het jaar 1874. Meestal omvatten de gegevens de naam van het kind, de geboortedatum en de namen van de ouders.

Doorzoek de burgerlijke geboorteakten uit de regio Callao, Peru.

Californië, San Diego Passagierslijsten

Deze collectie bevat gegevens van passagiers die tussen 1904 en 1952 naar San Diego, Californië, Verenigde Staten, reisden. Meestal bevatten de gegevens de naam van de passagier, geboortejaar en -plaats, jaar van aankomst en de naam van het schip.

Vroege passagierslijsten waren manifesten van één pagina en bevatten minimale informatie over de passagiers. Na verloop van tijd werden de formulieren gestandaardiseerd en werden er extra vragen toegevoegd. Omstreeks 1907 bevatten passagierslijsten 29 kolommen en waren ze twee pagina’s breed. Vanaf 1907 werden ook namen en adressen van familieleden in de Verenigde Staten en in het land van herkomst aan de manifesten toegevoegd.

Een veel voorkomend probleem voor genealogen bij het verwerken van manifesten met twee pagina’s is om de eerste pagina te vinden en het bestaan van de tweede pagina over het hoofd te zien. Deze collectie bevat afzonderlijke afbeeldingen die aan elkaar zijn gekoppeld, zodat belangrijke informatie niet wordt gemist.

Doorzoek Californië, San Diego Passagierslijsten

New Mexico, Doña Ana County Huwelijksaktes

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Doña Ana County, New Mexico, Verenigde Staten vanaf het jaar 1848. Meestal bevatten de gegevens de namen van de bruidegom en bruid, hun geboorteplaats, hun huidige verblijfplaats, en de datum en plaats van het huwelijk.

Doorzoek New Mexico, Doña Ana County Huwelijksaktes

South Carolina, Charleston County Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Charleston County, South Carolina, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1900. Meestal bevatten de gegevens de namen van de bruidegom en bruid, hun geboorteplaats, leeftijd, huidige verblijfplaats en de datum van het huwelijk.

Doorzoek de huwelijksakten uit Charleston County, South Carolina.

Texas, Maverick, Eagle Pass Aankomsten

Deze collectie bevat gegevens van reizigers die tussen 1900 en 1961 aankwamen in de stad Eagle Pass, gelegen in Maverick County, Texas, Verenigde Staten. Meestal bevatten de gegevens de naam van de reiziger, het geboortejaar, de geboorteplaats en het jaar van aankomst.

Doorzoek de aankomstgegevens van Eagle Pass, gelegen in Maverick County, Texas.

Kranten uit het Verenigd Koninkrijk van OldNews.com™

Deze index van historische lokale, regionale en nationale Britse kranten, tijdschriften en publicaties bevat geavanceerde optische tekenherkenning (OCR) van artikelen die teruggaan tot 1665. Kranten zijn van onschatbare waarde voor genealogisch en familiehistorisch onderzoek, omdat ze uitgebreide informatie kunnen bevatten over mensen in een stamboom. Dit omvat overlijdensberichten en andere belangrijke documenten zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensaankondigingen.

Daarnaast kunnen gemeenschapspagina’s en verhalen van lokaal belang gedetailleerde verslagen bevatten van activiteiten en gebeurtenissen in de gemeenschap. Ze bieden vaak meer informatie over de betrokken personen en geven ook meer inzicht in de context van de tijd waarin een gebeurtenis plaatsvond..

Doorzoek kranten uit het Verenigd Koninkrijk van OldNews.com™

Kranten uit de Verenigde Staten van OldNews.com™

Deze index van nationale, regionale en lokale historische kranten, tijdschriften en publicaties uit de Verenigde Staten is samengesteld met behulp van MyHeritage’s geavanceerde optische tekenherkenning (OCR) van artikelen die teruggaan tot 1770. Kranten vormen een belangrijke bron voor historisch en genealogisch onderzoek omdat ze vol staan met gedetailleerde informatie over mogelijke voorouders in uw stamboom. Dit omvat een breed scala aan belangrijke documenten, zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensberichten, evenals overlijdensadvertenties.

De geschiedenis van een gemeenschap kan gedetailleerd worden bestudeerd aan de hand van verhalen van lokaal belang. Deze verhalen bevatten verslagen van opmerkelijke gebeurtenissen en activiteiten, bieden vaak meer informatie over de betrokken personen, en geven ook inzicht in de context van de tijd waarin een voorouder leefde. Afbeeldingen van deze kranten zijn beschikbaar gesteld op OldNews.com..

Doorzoek kranten uit de Verenigde Staten op OldNews.com™

Wales, Glamorgan, West Glamorgan Verkiezingsregisters 1839-1925

Deze collectie bevat kiezerslijsten uit West Glamorgan, Glamorgan County, Wales, gedurende de periode van 1839 tot 1925. Meestal bevatten de gegevens de naam van de kiezer, het jaar en de verblijfplaats.

Doorzoek Wales, Glamorgan, West Glamorgan Verkiezingsregisters 1839-1925

Voorbeelden

In de collectie South Carolina, Charleston County Huwelijken, hebben wij de huwelijksakte van de beroemdhedenRyan Rodney Reynolds en Blake Ellender Lively aangetroffen.

Huwelijksakte Ryan Renolds en Blake Lively

Ryan Rodney Reynolds, een Canadese en Amerikaanse acteur, producent en entrepreneur, die bekend staat om zijn rol in de kaskrakers “Deadpool” en “Deadpool 2”, die deel uitmaken van de 20th Century Fox X-Men serie. Zijn vertolking van het personage werd geprezen en leverde hem nominaties op bij vooraanstaande filmprijzen, waaronder de Critics’ Choice Movie Awards en de Golden Globe Awards.

Blake Ellender Lively, een beroemde Amerikaanse actrice, staat bekend vanwege haar debuut in de vertolking van “Sandman” geregisseerd door haar vader, Ernie Lively. Sindsdien heeft ze verschillende rollen in films en series gespeeld, met name als Serena van der Woodsen in de populaire CW-tienerdramaserie “Gossip Girl.”

De huwelijksakte die beschikbaar is in onze collectie bevat details over hun trouwdatum en de locatie van de ceremonie. Het bevat ook persoonlijke gegevens zoals hun geboortedatum, leeftijd ten tijde van het huwelijk, verblijfplaats, de datum waarop ze hun huwelijk aanvroegen, en het nummer van hun huwelijksakte.

De historische huwelijksakte van James Edward William Theobald Butler en Elizabeth Harriet Grosvenor uit onze onlangs toegevoegde collectie, England, Cheshire Transcripties van de bisschop met Huwelijken, 1598-1900, laat een ander type huwelijksverbond zien.

huwelijksakte van James Edward William Theobald Butler en Elizabeth Harriet Grosvenor

James Edward William Theobald Butler, die tot 1854 de titel Earl of Ossory droeg, werd later de 3e Markies van Ormonde. Hij was een roemruchte Ierse edelman uit de gerespecteerde Butler dynastie. Zijn bruid, Elizabeth Harriet Grosvenor, later bekend als de Markiezin van Ormonde, was een vooraanstaande Britse aristocrate en de eerstgeborene van Hugh Grosvenor, de 1e hertog van Westminster.

Hun huwelijk, dat op 2 februari 1876 plaatsvond in Aldford Church in Cheshire, Engeland, markeerde de samensmelting van immense rijkdom en status toen twee van de meest welvarende Engelse families van de 19e eeuw met elkaar werden verbonden. De Hertog van Westminster schonk een royale bruidsschat van £15.000 aan Elizabeth (gelijk aan £2,2 miljoen of $2,75 miljoen USD vandaag de dag).

Samenvatting

Wij hopen dat deze waardevolle collecties u helpen nieuwe ontdekkingen te doen in uw familiegeschiedenisonderzoek. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de gegevens te bekijken of op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data of Compleet plan nodig.

Als u een stamboom heeft op MyHeritage, zal onze Record Matching technologie u automatisch informeren als documenten uit deze collecties met die van uw familieleden overeenkomen. U kunt de gegevens dan bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!