Introductie meertalige Record Matches

Introductie meertalige Record Matches

Vandaag introduceren we record matches in andere talen voor stambomen. Zo elimineert u taalbarrières bij stamboomonderzoek. Zoek uw voorouders in meerdere talen! Zoals veel genealogen al weten, is MyHeritage onder de grote commerciële genealogische websites de favoriete website voor internationale genealogie. Het is de plek voor het vinden van voorouders en familieleden over de hele wereld, vooral in Europa. Het is ook uiterst nuttig voor Amerikaanse genealogen. Velen van hen hebben immers voorouders die vanuit andere landen naar de Verenigde Staten zijn gekomen.

Continue verbeteringen

Deze kracht is te danken aan het feit dat MyHeritage in 42 talen is vertaald. Sinds de oprichting 17 jaar geleden is het de meest populaire en meest gebruikte genealogische website is geworden in de meeste niet-Engelstalige landen. Ook is het heel populair in de Engelstalige delen van de wereld. Een groot aantal internationale gebruikers hebben miljoenen stambomen gebouwd op MyHeritage. Deze zijn vaak nergens anders te vinden. Daarnaast biedt MyHeritage exclusieve wereldwijde gegevenscollecties en unieke technologie die is bedoeld om taalbarrières te overwinnen. Deze functies hebben van MyHeritage allemaal een internationale genealogische speler van formaat gemaakt.

We werken constant om de technologieën op MyHeritage nog verder te verbeteren. Vandaag zijn we verheugd een belangrijke innovatie aan te kondigen: onze Global Name Translation Technology ™ is uitgebreid om nu ook van toepassing te zijn op Record Matches! Zo elimineert u taalbarrières bij stamboomonderzoek. Zoek uw voorouders in meerdere talen!

Meertalige Record Matches

Personen die hun herkomst onderzoeken, lopen vaak tegen een taalbarrière aan bij onderzoek naar hun voorouders die in een ander land woonden. MyHeritage was een pionier op het gebied van Global Name Translation Technology ™ om gebruikers te helpen deze barrière te overwinnen. Deze technologie vertaalt automatisch namen tussen talen. Deze unieke mogelijkheid is oorspronkelijk bedacht door de oprichter en CEO van MyHeritage. Gebruikers kunnen zo gegevens lokaliseren waarin hun voorouders zijn vermeld in verschillende en vaak onverwachte talen (evenals in synoniemen in elke taal). Aanvankelijk was dit beschikbaar in onze zoekmachine, SuperSearch ™, maar nu is deze mogelijkheid ook uitgebreid naar automatische Record Matches.

Stel: u zoekt bijvoorbeeld naar een voorouder die u kent als Alexander. Dan kan het algoritme Spaans gegevens onthullen waar zijn naam wordt vermeld als Alejandro (een Spaanse versie van Alexander), of Russische gegevens met de naam Александр in Cyrillische tekens (de Russische manier om Alexander te schrijven), of de gebruikelijke Russische bijnaam Саша (Sasha).

Record Matches zijn gegevens die automatisch worden gevonden en gerelateerd zijn aan mensen in uw stamboom.

Met deze nieuwe toevoeging worden vertaalde Record Matches nu automatisch en regelmatig berekend. Dat betekent dat u Record matches ontvangt met historische records en stamboom-profielen in andere talen. Wanneer u ze bekijkt, worden de namen ook gemakkelijk gespeld met uw eigen alfabet. Het is u misschien al opgevallen dat sommige records uit andere talen in uw matches verschijnen.

Deze functie helpt u gemakkelijk gegevens te vinden die u anders moeilijk zou kunnen vinden.

Uniek voor MyHeritage

Deze unieke technologie, record matches in andere talen, is alleen beschikbaar op MyHeritage en werkt naadloos met onze enorme database met internationale gegevens.

Misschien heeft uw Amerikaanse familie bijvoorbeeld Griekse wortels. Uw stamboom is in het Engels en u spreekt of verstaat misschien geen Grieks. Daardoor is het moeilijk voor u om informatie over uw voorouders te vinden. Met de nieuwe uitbreiding van Global Name Translation Technology ™, hoeft u niet alleen niet in het Grieks naar records te zoeken om alle beschikbare informatie over uw voorouders te vinden. We brengen u nu ook automatisch Record Matching-resultaten in het Grieks. Dit komt samen met een transliteratie van de namen in het Engels. Dat wil zeggen dat de Griekse namen worden gespeld met behulp van het Latijnse alfabet. Op die manier kunt u ze lezen.

Stel dat uw Amerikaanse familie joodse wortels heeft. Daarbij blijkt een verre voorouder te zijn begraven in Israël. Dan kunt u nu een overeenkomst ontvangen tussen een profiel in uw Engelse stamboom en een begrafenisgegevens in het Hebreeuws. Wat zeer waarschijnlijk is, omdat MyHeritage alle grafstenen in Israël heeft gefotografeerd en geïndexeerd en gratis online gezet.

Hoe het werkt

Global Name Translation ™ bevat geavanceerde algoritmen en is gebaseerd op MyHeritage’s enorme meertalige en internationale database met meer dan 12 miljard historische records. De Global Name Translation Technology ™ vertaalt automatisch zeer nauwkeurig gevonden namen in historische archieven en stambomen. Daardoor worden alle plausibele versies van de naam gegenereerd om overeenkomsten in verschillende talen mogelijk te maken. Technisch gesproken vertaalt het niet-Latijnse namen naar het Engels (bijv. Uit Hebreeuws, Russisch, Oekraïens, Grieks en andere niet-Latijnse scripts). Engels dient als raakvlak achter de schermen. Zonder gegevens te wijzigen die in MyHeritage zijn ingevoerd en in de oorspronkelijke taal zijn opgeslagen, kan deze technologie vergelijkbare namen die in verschillende talen zijn geschreven, aan elkaar koppelen.

De technologie omvat zowel voornamen als achternamen en pakt namen aan die eerder in het verleden werden aangetroffen, naast nieuwe nooit eerder geziene namen. Dit gebeurt met gebruik van machine learning. Het maakt ook gebruik van uitgebreide woordenboeken die door MyHeritage zijn gebouwd om synoniemen en bijnamen te behandelen. Dit betekent dat de technologie een complexe Russische naam in het Grieks kan vinden. Dit is zelfs het geval als die naam nog nooit eerder op het internet in het Grieks is gezien (maar het is op deze manier gespeld in een specifiek record dat waardevol kan zijn voor uw onderzoek).

Hoge nauwkeurigheid

Een paar jaar geleden hebben we deze technologie geïmplementeerd voor zoekopdrachten in onze historische recorddatabase. Elke zoekopdracht levert resultaten op in andere talen, automatisch vertaald in de taal van de zoekopdracht.

Tegelijkertijd is de technologie geïntegreerd in onze matching-technologieën – maar alleen voor nieuwe informatie die aan stambomen werd toegevoegd. Gebruikers ontvingen vertaalde overeenkomsten met een zeer hoge nauwkeurigheid. De overeenkomsten werden echter slechts één keer berekend voor elk stamboom-profiel, kort nadat ze aan de stamboom waren toegevoegd.

We gaan nu een stap verder met deze technologie. We verwerken om de paar weken regelmatig matches met deze technologie. Onze gebruikers zullen nu profiteren van nieuwe matches wanneer ze nieuwe informatie aan hun stamboom toevoegen. Dit terwijl we doorgaan met het toevoegen van miljoenen nieuwe historische gegevens van over de hele wereld aan MyHeritage. Bij de eerste verwerkingsronde werden er voor MyHeritage-gebruikers ongeveer 25 miljoen nieuwe matches uit andere talen geproduceerd en tot hun voordeel in MyHeritage ‘geïnjecteerd’.

Toegang tot uw Record Matches

Record Matches worden automatisch gevonden en bij u aangeleverd. Ze zijn te vinden onder de tab “Ontdekkingen” tab op uw familiesite. U kunt  “Matches per persoon” of “Matches per bron” selecteren om de Record Matches te bekijken, die voor u gevonden zijn.

Record Matches zijn matches met gegevens (in tegenstelling tot Smart Matches, wat matches zijn met stamboomprofielen).

Om alleen Record Matches te zien, klik op de “Record Matches” filter zoals hieronder getoond:

Record Matches zijn ook direct toegankelijk vanuit uit stamboom. De profielkaarten in de stamboom tonen een bruin icoon voor elk individu die Record Matches heeft. Klik op deze bruine icoon om de Record Matches te zien die zijn gevonden voor dit individu.

Indicatie van Record Matches op een profielkaart

Indicatie van Record Matches op een profielkaart

Als u een Record Match in een andere taal ontvangt, verschijnt deze net als elke andere Record Match die u ontvangt. U ziet de naam in het record in dezelfde taal als uw stamboom. U kunt zien dat de naam is getranscribeerd omdat deze in zijn oorspronkelijke vorm zal verschijnen, met een versie in uw eigen alfabet ernaast tussen vierkante haakjes. Net als in het onderstaande voorbeeld, waarin een gebruiker met een Griekse stamboom een Record Match ontving met een Amerikaans volkstelling:

MyHeritage neemt meertalige matches mee in de reguliere Record Match email notificatie die u om de zoveel weken direct in uw email inbox ontvangt.

Voorbeelden

Carol Kostakos Petranek, Amerikaans onderzoeker bij Hellenic Genealogy, is gepassioneerd over onderzoek naar haar Griekse wortels en het helpen van andere genealogen om hetzelfde te doen. Ze ontving onlangs tientallen Record Matches met de nieuwe, belangrijke Griekse historische collecties op MyHeritage: Griekenland, Verkiezingslijsten (1863-1924); Corfu, gegevens burgerlijke stand (1841-1932) en Sparta, huwelijken (1835-1935). Dit is een voorbeeld van Griekse gegevens die zijn gematched aan haar Engelse stamboom:

Danielle uit Australië ontving de volgende match voor Michael Misroch/Mizrach in haar stamboom (in het Engels) naar begrafenisgegevens in a Billion Graves (in het Hebreeuws).

Danielle schreef aan MyHeritage dat ze in haar eentje niet zo’n match zou hebben gevonden. “Deze wedstrijd geeft me de naam en overlijdensdatum van Michaels vrouw!”

Hebreeuwse sprekers zullen kunnen opmerken dat de ouders van de overledene uit het grafboek Yeshayahu en Rachel heten, wat precies overeenkomt met de ouders uit de stamboom van de gebruiker.

Miriam, een MyHeritage-gebruiker uit Israël, ontving de volgende match uit de collectie Nederland, Burgerlijke huwelijken.

Wat onze gebruikers zeggen

De introductie van record matches in andere talen, samen met de vele nieuwe gegevenscollecties die we regelmatig toevoegen en updaten, heeft tot zeer enthousiaste feedback van gebruikers geleid.

“Vandaag was het de eerste keer dat ik Griekse dossiers heb kunnen onderzoeken zonder de hulp van een van mijn Griekse vrienden”, schreef een gebruiker. “Dit is geweldig!”

“Ik heb net 5 uur deze gegevens uitgepluisd en ik ben overweldigd door wat ik vind”, vertelde een andere gebruiker. “Dit heeft mijn onderzoek volledig verdiept door me op familie op andere gebieden te wijzen. Ik ga nu mijn onderzoek geheel nieuwe richtingen op! ”

Ze noemden het een ‘game-changer’ en een ‘ongelooflijke goudmijn’. Ze bedankten ons voor alle ongelooflijke ontdekkingen die ze hebben gedaan. We zijn zo dankbaar dat onze technologie deze mensen heeft kunnen verbinden met gegevens die ze anders nooit zouden hebben gevonden.

Tot slot

Iedereen met een stamboom op MyHeritage geniet nu van record matches in andere talen met onze online database met miljarden internationale historische gegevens om hun voorouders van over de hele wereld te vinden. Deze mogelijkheid is uniek voor MyHeritage.

Onze Record Matching-technologie stelt u automatisch op de hoogte als gegevens op MyHeritage overeenkomen met een persoon in uw stamboom. Vervolgens kunt u het record bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen. Om volledige toegang te krijgen tot Record Matches of om gegevens uit de andere collecties te bekijken of op te slaan, heeft u een Data- of Compleet abonnement nodig. Sommige matches kunt u vinden in gratis collecties en kunt u zonder abonnement bekijken.

We beloven om technologie voor genealogie te blijven innoveren om het zoeken naar familiegeschiedenis nog aangenamer en gebruiksvriendelijker te maken. We hopen dat onze gebruikers zullen genieten van deze nieuwe innovatie. Mensen die MyHeritage nog niet gebruiken, kunnen vandaag nog beginnen om te ontdekken wat ze hebben gemist.

Veel plezier,
het MyHeritage Team