MyHeritage lanceert twee collecties historische gegevens uit Frankrijk, Nord: burgerlijke geboorten en overlijdens

MyHeritage lanceert twee collecties historische gegevens uit Frankrijk, Nord: burgerlijke geboorten en overlijdens

We zijn verheugd de publicatie aan te kondigen van twee belangrijke collecties van het Franse departement Nord: Frankrijk, Nord, burgerlijke geboorten, 1820–1915 en Frankrijk, Nord burgerlijke overlijdens, 1820–1935. De collecties omvatten samen 13,7 miljoen historische gegevens en bevatten een gedetailleerde doorzoekbare index die alleen beschikbaar is op MyHeritage.

De Franse Republiek begon in 1792 met het verzamelen van burgerlijke vitale gegevens, hetzelfde jaar dat de nieuwe republiek werd uitgeroepen. In augustus 2019 hebben we de collectie Frankrijk, Nord, burgerlijke huwelijken, 1792–1937, een verzameling van 5,4 miljoen huwelijksakten vrijgegeven. Onze twee nieuwste collecties, Frankrijk, Nord, burgerlijke geboorten, 1820–1915 en Frankrijk, Nord, burgerlijke overlijdens, 1820–1935, vervolledigen onze set van vitale archiefcollecties van Nord tijdens deze periode in de Franse geschiedenis en omvatten samen 19,1 miljoen gegevens. Als u familie heeft uit het departement Nord, het dichtstbevolkte departement van Frankrijk, zullen deze collecties u zeker een schat aan informatie over uw Franse voorouders bieden.

Hier volgen meer details over elke nieuwe collectie uit Nord.

Frankrijk, Nord, burgerlijke geboorten, 18201915

Deze verzameling van 6,7 miljoen records bestaat uit burgerlijke geboorten in Nord van 1820 tot 1915. Hoewel andere sites vergelijkbare gegevens kunnen hebben met de naam van het kind en de datum van de gebeurtenis, bevat de MyHeritage-collectie op unieke wijze de geboorteplaats, evenals de namen van beide. ouders, inclusief de meisjesnaam van de moeder.

Geboorten werden gewoonlijk enkele dagen na de geboorte van het kind geregistreerd door de vader van het kind. Als de vader afwezig was, registreerde een familielid of vriend doorgaans de geboorte in plaats van de vader. Kanttekeningen kunnen worden gevonden als er een correctie is aangebracht voor een onwettig kind. Als een kind bij de geboorte is overleden, vindt u het misschien alleen in de overlijdensregisters in plaats van in de geboorteregisters.

Doorzoek Frankrijk, Nord, burgerlijke geboorten, 18201915

Frankrijk, Nord, burgerlijke overlijdens, 18201935

Deze verzameling van 6,9 miljoen gegevens bestaat uit burgerlijke sterfgevallen door het Franse departement Nord van 1820 tot 1935. Net als Nord, burgerlijke geboorten, 1820–1915, bevat de MyHeritage-index voor Nord burgerlijke overlijdens, 1820–1935 aanvullende details die niet in andere indexen voorkomen. Naast de naam van de overledene en de datum van overlijden, bevat de collectie de geboortedatum, geboorteplaats en de namen van de ouders en de echtgenoot, indien van toepassing.

Sterfgevallen werden meestal binnen een dag of twee na het overlijden geregistreerd in dezelfde stad of plaats waar de persoon stierf. In deze gegevens worden doorgaans twee secundaire personen genoemd, waarvan er ten minste één een naaste verwant is van de afstammeling.

De collectie bevat ook gegevens over vroegtijdige sterfgevallen, zoals doodgeboren kinderen en de dood van soldaten, hoewel bij het lezen van deze gegevens enige voorzichtigheid moeten worden betracht. Omdat de gegevens onderhevig waren aan de gegevens die de informant verstrekte, wat soms een paar jaar na het overlijden was, kunnen deze gegevens onjuiste informatie bevatten.

Doorzoek Frankrijk, Nord burgerlijke overlijdens, 18201935

Samenvatting

De nieuwe Frankrijk, Nord, burgerlijke geboorten, 1820–1915 en Frankrijk, Nord, burgerlijke overlijdens, 1820–1935, naast de eerder gepubliceerde Frankrijk, Nord, burgerlijke huwelijken, 1792–1937, bieden nieuwe wegen met informatie voor diegenen die meer willen weten over hun Franse erfgoed. De Nord-collecties op MyHeritage zijn de beste die u op een website kunt vinden.

Zoeken in de Nord-collecties op MyHeritage is volledig gratis. Als u een stamboom op MyHeritage heeft, zal onze Record Matching-technologie u automatisch op de hoogte stellen als records uit deze collecties overeenkomen met uw familieleden. Om deze gegevens te bekijken of om records in uw stamboom op te slaan, heeft u een Data of Compleet abonnement nodig.