Nieuw en verbeterd kleurherstelmodel voor MyHeritage In Color™

Nieuw en verbeterd kleurherstelmodel voor MyHeritage In Color™

MyHeritage In Color™ is sinds 2020 beschikbaar om foto’s te verbeteren met behulp van kunstmatige intelligentie. Het was direct na de introductie al een enorm succes. Het was ook het begin van onze samenwerking met Jason en Dana van DeOldify, die deze prachtige technologie hebben ontwikkeld. Vervolgens hebben we een hele reeks van fotofuncties uitgebracht om uw oude familiefoto’s nog verder te verbeteren en tot leven te brengen. De samenwerking met DeOldify om MyHeritage In Color™ nog beter te maken ging ondertussen gewoon verder. Sinds de release in het begin van 2020 hebben we de optie toegevoegd om de foto-instellingen aan te passen (inclusief de optie om een alternatief kleurherstelmodel te kiezen) en vervolgens hebben we eind vorig jaar een nieuw kleurherstelmodel vrijgegeven. Dankzij de niet aflatende inspanningen van Jason en Dana om de kwaliteit van de inkleuring verder te verbeteren, is er nu weer een nieuw model beschikbaar, het model van juli 2021. De kwaliteit van de inkleuring bereikt daarmee nieuwe hoogten.

Het nieuwe kleurherstelmodel werkt vooral goed bij foto’s met een hogere resolutie, die zijn verbeterd en opgewaardeerd met de MyHeritage Photo Enhancer. Het maakt een eind aan de verkleuringen die in sommige verbeterde foto’s voorkwamen en zorgt ook voor mooiere resultaten bij foto’s die niet zijn verbeterd.

Voorbeelden

Hieronder ziet u een paar voorbeelden van foto’s die zijn ingekleurd en verbeterd met de voorgaande kleurherstelmodellen en een vergelijking met het nieuwste model.

De foto hieronder is ingekleurd door Judy Russell van de website The Legal Genealogist, toen MyHeritage In Color™ net was uitgebracht. U kunt zien dat de kleur van de legeruniformen niet mooi is uitgevallen.

Originele zwart-witfoto

Originele zwart-witfoto

De resultaten van het oorspronkelijke kleurherstelmodel uit februari 2020 waren niet zeer overtuigend

De resultaten van het oorspronkelijke kleurherstelmodel uit februari 2020 waren niet zeer overtuigend

Een iets beter en minder rood resultaat met het model van november 2020

Een iets beter en minder rood resultaat met het model van november 2020

Veel betere resultaten met het recente model uit juli 2021

Veel betere resultaten met het recente model uit juli 2021

Kijk naar het boeket en de jurk van de bruid op de foto hieronder en zie hoe de kleuren in het nieuwe model zijn verbeterd:

Originele zwart-witfoto

Originele zwart-witfoto

Ingekleurd met het model van november 2020 (links) en het nieuwe en verbeterde model van juli 2021 (rechts)

Ingekleurd met het model van november 2020 (links) en het nieuwe en verbeterde model van juli 2021 (rechts)

Laatste voorbeeld:

Originele zwart-witfoto

Originele zwart-witfoto

Ingekleurd met het model van november 2020 (links) en het nieuwe en verbeterde model van juli 2021 (rechts)

Ingekleurd met het model van november 2020 (links) en het nieuwe en verbeterde model van juli 2021 (rechts)

Standaardmodel en alternatieven

Het nieuwe model is nu de standaard voor alle foto’s die met MyHeritage In Color™ worden ingekleurd, zowel op de website als in de mobiele app. Foto’s die al met een vorig model zijn ingekleurd, blijven ongewijzigd. U kunt de foto-instellingen gebruiken, als u wilt kijken of de resultaten in een ander model beter zijn.

Ga daarvoor naar de fotopagina en klik op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek. (Dit pictogram verschijnt alleen op de fotopagina van een foto die is ingekleurd).

De foto-instellingen openen

De foto-instellingen openen

Een kleurherstelmodel in de foto-instellingen selecteren

Een kleurherstelmodel in de foto-instellingen selecteren

In de foto-instellingen kunt u het kleurherstelmodel veranderen. Klik op “Voorbeeld” om het resultaat te bekijken. U kunt dan op de foto klikken om de vorige versie met de nieuwe versie te vergelijken. Als u tevreden bent met de nieuwe resultaten, dan klikt u op “Opslaan”. Als u liever de vorige versie wilt behouden, dan klikt u op “Annuleren”. We bieden verschillende kleurherstelmodellen, omdat ze voor sommige foto’s beter werken dan voor andere.

Tot slot

Door het gebruik van de fotofuncties van MyHeritage geeft u kleur aan uw familiegeschiedenis en blaast u oude familiefoto’s nieuw leven in. De resultaten van MyHeritage In Color™ zijn met dit nieuwe kleurherstelmodel mooier dan ooit, vooral wanneer het wordt gebruikt in combinatie met de MyHeritage Photo Enhancer.

We gaan verder met het ontwikkelen van nieuwe en spannende functies waarmee u uw familiegeschiedenis op een geheel nieuwe manier kunt ervaren. En we gaan door met het verbeteren van de functies die u al kent en waar u van houdt.

Nu direct aan de slag met het inkleuren en verbeteren van oude familiefoto’s