MyHeritage heeft de collectie Zweedse onderzoeksboeken huishoudens bijgewerkt

MyHeritage heeft de collectie Zweedse onderzoeksboeken huishoudens bijgewerkt

We zijn verheugd een update van onze Zweedse onderzoeksboeken huishoudens aan te kondigen: we hebben 13,2 miljoen historische records toegevoegd uit de jaren 1800 tot 1819. De collectie bevat nu 158 miljoen records uit de jaren 1800 tot 1947. De MyHeritage collectie bevat gescande afbeeldingen van hoge kwaliteit, en dankzij de robuuste index kunt u individuen en families door de generaties heen volgen en onschatbare inzichten krijgen in het leven van uw Zweedse voorouders.

Doorzoek Zweedse Onderzoeksboeken huishoudens

De Zweedse onderzoeksboeken huishoudens zijn de belangrijkste bron voor het onderzoeken van het leven van individuen en families in de parochies van Zweden, vanaf het einde van de 17e eeuw tot de moderne tijd. Omdat de boeken elk jaar werden bijgewerkt, kunnen families van jaar tot jaar worden getraceerd, en vaak van locatie tot locatie door het hele land. De MyHeritage index van de Zweedse onderzoeksboeken huishoudens is de enige index die de mogelijkheid biedt om te bladeren tussen verschillende records van dezelfde persoon uit verschillende levensfasen, van geboorte tot overlijden of emigratie.

Elk boek, of elke serie boeken, is gemaakt en bewaard door de Zweedse Lutherse Kerk en vertegenwoordigt een periode van 3-10 jaar in de parochie. In de eerste decennia, zoals van 1800 tot 1819, kan elk boek zelfs langere perioden binnen een parochie vertegenwoordigen. Elk jaar tot 1894 bezocht de pastoor elk huis en testte ieders kennis van de catechismus. Ook werd informatie verzameld over geboortedata, huwelijken, sterfgevallen, waar mensen naar toe waren verhuisd of vandaan, enzovoort. Elk jaar kwam de priester terug om de informatie van het voorgaande jaar bij te werken, waarbij hij de veranderingen binnen de bewoners van het huis opmerkte.

Tot 1894 bezocht de pastoor elke boerderij of elk huis in zijn parochie om de kennis van elk individu van de catechismus te beoordelen en te documenteren. Na 1894 werden de boeken vervangen door Församlingsbok: archieven van de kerk van Zweden die werden gebruikt om de bevolking van jaar tot jaar officieel te inventariseren. Dit was minder gericht op leerstellige kennis en meer gericht op het opsommen van de Zweedse bevolking.

Voorbeeldrecords

Het record van de Zweedse kunstenaar Anders Zorn is te vinden in de Zweedse onderzoeksboeken huishoudens. Het record bevat zijn geboortedatum, 18 februari 1860; zijn woonplaats van 1893 en 1899 in Lisselby, Mora, Kopparbergs, Dalarna, Zweden; en de vermelding dat hij op 16 oktober 1885 trouwde met Emma Amalia född Lamm.

Door op “Bekijk leden huishouden” te klikken of naar de onderkant van het record te scrollen, kunt u extra leden van het huishouden van de persoon zien – in dit geval zijn vrouw, Emma – en op hun namen klikken om hun gegevens te bekijken. Het bekijken van de gegevens van andere leden van het huishouden is een exclusief kenmerk van de MyHeritage collectie Zweedse onderzoeksboeken huishoudens.

With the MyHeritage Index of the Sweden Household Examination Books, it is easy to click and view additional household members 

Met de MyHeritage collectie Zweedse onderzoeksboeken huishoudens is het gemakkelijk om op extra leden van het huishouden te klikken en deze gegevens te bekijken

De collectie Zweedse onderzoeksboeken huishoudens bevat ook het record van uitgever Albert Bonnier. Zijn uitgeverij publiceerde boeken van gerenommeerde Zweedse schrijvers zoals August Strindberg, Verner von Heidenstam, Gustaf Fröding, Selma Lagerlöf en Hjalmar Söderberg.

Het record bevat zijn geboortedatum, 21 oktober 1820; zijn woonplaats van Blasieholmen, Jakob och Johannes, Stockholms, Uppland, Zweden, de naam van zijn vrouw, Betty; en de namen van zijn drie kinderen, Carl Otto, Jenny Elin en Eva Fredrika.

Tot slot

MyHeritage’s Zweedse onderzoeksboeken huishoudens is een essentiële collectie voor iedereen die onderzoek doet naar hun Zweedse erfgoed. Deze waardevolle collectie is inmiddels uitgebreid en beslaat bijna 150 jaar.

De Zweedse onderzoeksboeken huishoudens doorzoeken is gratis. Om deze records te bekijken of om records op te slaan in uw stamboom, heeft u een Data- of Compleet abonnement nodig. Als u een stamboom op MyHeritage heeft, zal onze Record Matching-technologie u automatisch op de hoogte stellen als records uit deze collecties overeenkomen met uw familieleden.

Veel plezier met de collectie!